ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 07 marraskuu 2009 18:18

John Allen palkattiin nostamaan RoPS liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
John Allen (vas.) toimi kaudella 2008 Martti Kuuselan aisaparina Turun Palloseurassa, mutta päätyi loppukaudesta päävalmentajaksi Kuuselan saatua potkut. John Allen (vas.) toimi kaudella 2008 Martti Kuuselan aisaparina Turun Palloseurassa, mutta päätyi loppukaudesta päävalmentajaksi Kuuselan saatua potkut.

Jalkapallon Veikkausliigasta pudonnut Rovaniemen Palloseura pyrkii vuodessa takaisin pääsarjaan uuden päävalmentajan, John Allenin komennossa. RoPS palaa brittivalmentajan aikaan ensi kerran sitten Keith Armstrongin.

- Taidan olla RoPSin neljäs brittivalmentaja, mutta toinen walesilainen, naurahtaa Allen. Se ensimmäinen walesilainen oli Graham Williams.

Viikon kuluttua 45 vuotta täyttävä Allen on nähnyt Suomen jalkapalloa niin pelaajana kuin valmentajana jo 24 vuotta. Rovaniemelläkin Allen on tuttu kasvo, sillä hän pelasi RoPSissa kolme kautta 1990-luvulla. 75 liigaottelussa hän teki 17 maalia. Kaikkiaan miehen tilillä on Suomen liigassa 282 ottelua ja 50 maalia. Allen on juhlinut SM-hopeaa kahdesti ja pronssia kerran.

Valmentajauraa Allen on luonut Turun Palloseuran organisaatiossa viimeiset kuusi kautta. Hän on toiminut lähinnä kakkosvalmentajana, mutta oli kauden 2008 lopussa kuusi ottelua päävalmentajana kun Martti Kuusela sai potkut.

Päättyneellä kaudella Allen toimi TPS:n reservijoukkueen, Kakkosessa pelanneen Åbo IFK:n valmentajana.

Kahden vuoden pesti

RoPSille Allen on ollut ykkösvaihtoehto jo kuukausia.

- Neuvottelut aloitettiin 2,5 kuukautta sitten ja tahtotila tällaiseen lopputulokseen pääsystä oli molemminpuolinen. Ainoa mutka oli, että Johnilla oli TPS-sopimusta vielä vuosi jäljellä. Nyt sekin on purettu, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

RoPS teki Allenin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

- John tiedetään arvostetuksi nuorten pelaajien valmentajaksi ja se sopii meille hyvin. Häntä voisi verran jollakin tavalla Keith Armstrongiin; tiukka ja asiallinen valmentaja, Kiistala arvioi.

RoPSissa luotetaan myös siihen, että Allen pystyy suomalaistamaan joukkueen kokoonpanoa. - Hänellä on paljon pelaajakontakteja.

- Odotan innolla RoPS-aikaa. Minulla on siellä paljon tuttuja ja olen seurannut RoPSin pelaamista tarkkaan, Allen kertoo.

10 sopimusta

RoPSilla on ensi kauden Ykköseen tällä erää 10 pelaajasopimusta. Tuorein on Jarno Tenkulan jatkopesti.

- Ensimmäisenä katsastetaan paikalliset pelaajat, sitten muut kotimaiset vaihtoehdot. Toiveena on ettei joukkueeseen tarvita enempää ulkomaalaisia, Kiistala toteaa.

RoPSilla on sopimus kuuden sambialaispelaajan kanssa. He ovat Christopher Musonda, Stephen Kunda, Chanda Mwaba, Chimunya Mweetwa, Godfrey Chibanga ja Chileshe Chibwe.

- Whiteson Simwanzan sopimusta ei jatkettu. Uransa lopettaneen Zeddy Sailetin mahdollinen rooli jatkossa on myös auki. Marko Koivurannalla oli sopimus ensi kaudesta, mutta hän lopettaa tähän kauteen, Kiistala kertoi.

RoPSin pelaajabudjetti tulee Kiistalan mukaan olemaan hieman yli kauden 2007 tasoa. Ensi kauden ainoa tavoite on palata liigaan.

- Ykkönen on kova sarja, koska vain yksi nousee. Siinä pitää onnistua monta asiaa, tuumi tammikuussa Rovaniemelle muuttava John Allen.

John Allen

Kansallisuus: Britannia, Wales

Syntynyt 15.11.1964 Chesterissä

Perhe: vaimo Rovaniemeltä, neljä lasta (kaksi yhteistä)

Pelaajatausta: Englanti: III div. Chester (67 ottelua). Ruotsi: Allsvenskan Malmö/Västra Frölunda (1 kausi). Suomi: Äänekosken Huima I div. (1985-86), Mikkelin Palloilijat liiga (1987-88 ja 1990-92), RoPS liiga (1993-94 ja 1998), TPS liiga (1995), MyPa liiga (1996-97), TPV liiga (1999), SalPa I ja II div. (2000-2001), ÅIFK II div. (2002).

Valmentajatausta: Suomen liiga TPS 2003-2008 (edustusjoukkueen 2-valmentaja, 2008 1-valmentaja 6 ottelua). TPS Akatemia 2003-2008. II div. ÅIFK 2009 (päävalmentaja).

Valmentajakoulutus: A-valmentaja, odottaa JVK-kurssin alkua.

Muuta: Walesin 15-vuotiaiden kaksinkertainen mestari 400 metrin aitajuoksussa.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1579 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309