ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 lokakuu 2009 10:39

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pertti Hemminki uskoo RoPSin uuteen nousuun. Pertti Hemminki uskoo RoPSin uuteen nousuun.

RoPS upposi voitosta huolimatta Ykköseen

Mikä ottelu: 17.10 RoPS –KuPS 1-0

Klikkaa!Poroisäntä
Nimi: Pertti Hemminki

Jalkapallotausta: Rovaniemen kaupungin perusturvajohtaja Hemminki on toiminut pitkään jalkapallon parissa ja seuraa nykyisinkin aktiivisesti lajia. Hemminki on itse pelannut alasarjatasolla Suomessa ja Ruotsissa. Hänen seurojaan ovat olleet esimerkiksi Finska Klubben Umeå, Muurolan Yritys ja Tervolan Palloseura
Hemmingin valmentajakokemus ei ole sieltä tavallisimmasta päästä. Hän valmensi 1970-luvun lopulla Venceremos-nimisen joukkueen Ruotsin yliopistojen naisten mestaruussarjan hopealle. Tervolan Palloseuran juniorivalmentajana hän on toiminut kymmenen vuoden ajan.

Fanijoukkueet ja pelaajat:
”Arvostan RoPSin korkealle, sillä se on menestynein lappilaisseura. Sen pelaajista Janne Turpeenniemi on suosikkini. Hyvä peruspakki.”
Ulkomaalainen suosikkiseura on Ajax Amsterdam.
”Ihastuin 1970-luvulla hollantilaiseen jalkapalloon. Sen vuosikymmenen peli on ollut viihdyttävintä, mitä olen koskaan nähnyt pelattavan. Johan Cruyff oli ”total footballin”-sielu, ja pidän häntä kautta aikojen parhaana pelaajana.”

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Vaikka RoPS putosi liigasta, Hemminki keskittyi ottelun arvioimiseen.
”Ratkaisu tapahtui tahtopuolella. RoPS tarvitsi voiton ja halusi sitä.”
RoPSin pelissä toimi hyvin tällä kertaa maalivahtipeli ja keskikentän puolustus. Myös muutama tilanne rakennettiin keskikentältä onnistuneesti. KuPSista erottuivat Pele ”Atik Ismailin-poika” Koljonen, Miikka Ilo ja Ilja Venäläinen.
RoPSin viimeistely oli jälleen huolimatonta.
”Etenkin Mweetwa pääsi hyvin paikkoihin, mutta tuhlasi kaikki mahdollisuudet”.
Hemminki oli myös pettynyt luottotoppari Kundan suoritukseen.
”Hän oli kyllä nyt epävarma, ilmeisesti polvivamma, joka odottaa leikkausta, vaikutti hänen peliinsä.”

Ottelun kohokohta: Okodughan maali oli komea ja heti perään KuPSilla oli paikka tasoittaa, mutta K-P Syväjärvi torjui hienosti Miikka Turusen laukauksen.
Ottelun pelaaja: K-P Syväjärvi. Kokematon maalivahti on joutunut kovaan paikkaan, ja omissa on soinut tiuhaan tahtiin. Nyt hän kuitenkin pelasi kelpo ottelun.
Terveiset tuomareille: ”Tero Nieminen paransi toisella jaksolla alun hapuilun jälkeen. Kohtuullinen suoritus.

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: K-P Syväjärvi. Tärkeä onnistuminen. Torjui hyvin kaukolaukauksia ja avasi peliä erinomaisesti. ”Mielestäni hänessä on ainesta liigatason vahdiksi, kun vain saa puolustukselta riittävästi tukea”, Hemminki kannustaa nuorukaista.
Kaksi papanaa: ”Kunda. Huipputopparilla ei ollut paras päivänsä.”
Yksi papana: Suomen Palloliiton toiminta ja lopulta urheilun oikeusturvalautakunnan ratkaisu Nwakaemen pelioikeuskiistassa.
”Ei RoPS sen takia pudonnut, ihan itse joukkue sen teki, mutta se ei mitenkään liity siihen, että KuPS rikkoi selvästi sääntöjä ja hyötyi siitä. RoPS kärsi, vaikkei tehnyt mitään väärin. ”Ammattiurheilua ei voi johtaa amatöörimäisesti, jotakin johdonmukaisuutta on kohtuullista vaatia”, Hemminki lataa.
Jalkapallomies uskoo kuitenkin vakaasti RoPSin pikaiseen nousuun takaisin liigaan.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 1419 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309