ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 lokakuu 2009 09:03

Vielä kerran Zeddy Saileti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Zeddy Saileti myöntää oleensa urallaan myös onnekas, koska ei loukkaantunut vakavasti. - Pidin itseni kunnossa tekemällä paljon omaa harjoittelua. Zeddy Saileti myöntää oleensa urallaan myös onnekas, koska ei loukkaantunut vakavasti. - Pidin itseni kunnossa tekemällä paljon omaa harjoittelua.

Peliura päättyy: Lauantain KuPS-ottelu on RoPS-ikonin viimeinen koitos

Rovaniemen Palloseuralla on paljon pelissä kauden viimeisessä Jalkapalloliigan ottelussa lauantaina keskuskentällä. Ennakkoon vain yksi asia on varmaa: seuran sambialaisikoni Zeddy Saileti pelaa uran viimeisen ottelunsa sinipaidoissa.

Kenttien herrasmiehenä tunnettu 40-vuotias sambialainen ei ole jättänyt itselleen edes porsaanreikää peliuran jatkolle, vaikka RoPSin kausi jatkuisi liigakarsinnassa.

- Se on siinä lauantain jälkeen. Päätös on tehty ja se pitää. Mikäli liigakarsinta on edessä, olen siellä valmentajana, vakuuttaa RoPSissa huimat 16 kautta pelannut Saileti.

"Kamalin kauteni"

Peliura voisi päättyä mukavemmissakin merkeissä. RoPS on puun ja kuoren välissä: edessä on liigakarsinta tai suora putoaminen Ykköseen.

- Kieltämättä tämä on ollut kamalin kauteni RoPSissa. Meillä on ollut hurjasti loukkaantumisia, aivan liikaa punaisia ja keltaisia kortteja ja liikaa valmentajiakin. Eikä tässä sarjassa voi pelejä hävitä 9-0. Silloin on jotakin vialla, tunnustaa Saileti edellisen Honka-ottelun muistona.

RoPS yllätti niin Sailetin kuin monet muutkin nimeämällä sambialaisen ja Jorma Turpeenniemen joukkueen valmentajiksi viimeiseen liigaotteluun. Mika Lumijärvi sai lähteä vain 10 päivää ennen sarjan päättymistä.

- Tämä oli iso yllätys itselleni. Perusteluna oli ettei muita vaihtoehtoja ollut. Jalkapallo on joskus tällaista, Saileti hymähtää.

Kuin cupfinaali

Loppusuoran päävalmentaja lupaa, että lauantaina joukkueen taisteluilme on kunnossa.

- Olen sanonut pelaajille, että edessä on iso ottelu. Jokaisen on taisteltava kuin cupfinaalissa. Meidän on annettava yleisölle ja kannattajille kaikkemme ja ennen muuta hankittava kolme pistettä.

Saileti vakuuttaa, että vastustajan nimellä ei ole merkitystä, vaikka KuPSin kanssa on painittu tällä kaudelle niin kentällä kuin kabinetissa. - Vain voittaminen merkitsee jotakin.

RoPS-ikoni ei näe katastrofina, vaikka seura pelaisi ensi kaudella Ykköstä.

- Tällaisen kauden jälkeen on joka tapauksessa katsottava peiliin, tutkittava mitä virheitä tehtiin ja rakennettava seuraavan kauden joukkue uudelle ilmeelle.

Lisää suomalaisvoimia

RoPSin ensi kauden joukkueessa on jo 10 sopimuspelaajaa, joista seitsemän sambialaisia. Tuorein kahden vuoden jatkopesti on tehty liukkaan hyökkääjän Christopher Musondan kanssa.

Saileti haikailee monen muun lailla aikoja, jolloin RoPS onnistui hankkimaan selkeitä suomalaisvahvistuksia liigasta tai ykkösestä.

- Nyt tilanne on ollut pitkään se, että tänne saatu miehiä vain kakkosdivarin tasolta.

Saileti on nähnyt RoPS-vuosinaan pitkän liudan erilaisia valmentajia ja pelaajia.

Valmentajista hänen rankinglistan kärjessä ovat Keith Armstrong, Kari Virtanen ja Graham Williams.

Pelaajien eliittiä ovat Sailetin mielestä olleet edesmennyt Ari Tegelberg, Steve Polack ja Tero Kemppainen.

Kuka?

Zeddy Saileti

RoPSin 40-vuotias sambialaispelaaja, joka on palvellut seuraa yhtäjaksoisesti 16 kautta.

Ottelut liigassa (ennen lauantaita): 294. Tehnyt niissä 65 maalia.

Ottelut Ykkösessä: 86. Tehnyt 27 maalia.

Liigakarsintaottelut: 6/3 maalia.

Lisäksi hän on pelannut RoPSissa Suomen cupin ja liigacupin otteluita reilut 60. Saileti on vetänyt RoPSin paidan päälleen virallisissa otteluissa kaikkiaan n. 450 kertaa.

Maajoukkuepelit: 23 A-maaottelua Sambian paidassa/3 maalia. Uran paras saavutus Afrikan mestaruusturnauksen hopea 1994.

Työ jatkuu RoPSin valmennuksessa

Vaikka pelaajaura päättyy, nähtäneen Zeddy Saileti jatkossakin Rovaniemellä RoPSin töissä. Toimitusjohtaja Jouko Kiistala myöntää, että Sailetin kanssa on keskusteltu jatkosta.

- Kyseessä olisi kakkosvalmentajan ja/tai juniorivalmentajan tehtävät. Asia puidaan sen jälkeen kun edustusjoukkueen sarjataso on tiedossa.

Saileti on halukas tarttumaan haasteeseen.

- En kuvittele nousevani noin vain päävalmentajaksi. Haluan päästä myös valmentajakoulutukseen Suomessa.

Sailetin olon Rovaniemellä tekevät kotoisaksi vaimo, vuoden ja 9 kuukauden ikäinen tyttö sekä 17-vuotias tytär. Saileti on neljän tytön isä, joista kaksi asuu Sambiassa.

Alunperin Saileti ei kuvitellut jäävänsä RoPSiin 16 vuodeksi.

- Tottakai kaikki nuoret pelaajat ajattelevat isompia liigoja ja seuroja. Sain tarjouksia Belgiasta, Saksasta ja Suomesta, mutta RoPS voitti aina nämä kilpailut.

Jouko Kiistala on tyytyväinen, että näin tapahtui.

- Hänestä on tullut täysiverinen ropsilainen. Zeddy on ollut meille laatupelaaja koko uransa ajan.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309