ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 16 lokakuu 2009 08:40

Otteluennakko: RoPS - KuPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Liigapaikka toisten käsissä

Asetelma: Sarjapaikka ei ole RoPSin omissa käsissä. Sen on voitettava KuPS, mutta samalla JJK ei saa ottaa pistettäkään TamU:lta. Seurajohto herätteli joukkuetta viimeiseen taistoon siirtämällä Mika Lumijärven sivuun ja antaen vetovastuun Zeddy Sailetille ja Jorma Turpeenniemelle.

Taktiikka: Puolustuspelaamista korostetaan uuden valmennusjohdon toimesta, ja Saileti on yrittänyt pistää erikoistilanteet kuntoon. Chibanga on pelikiellossa, ja moni pelaaja kärsii jonkinasteisista loukkaantumisista, mutta nyt kaikki kynnelle kykenevät soturit tarvitaan kentälle. Jos Mwaba pelaa, pysyttäneen 4-2-3-1 formaatissa, jolloin Maisonvaara pelaa Sailetin parina keskikentällä, ja Okodugha laitapakkina. Maisonvaara on "koulutukseltaan" keskikenttäpelaaja, ja soveltuu keskelle puolustavaan roolin paremmin kuin laitapakiksi.

Jos taas Mwaba on sivussa, tarvitaan Okodugha tuomaan keskelle lisää taitoa, ja Maisonvaara pelaa pakkina. Ryhmitys olisi tässä tapauksessa 4-4-1-1. KuPS on käyttänyt viime peleissä 4-3-3 tai 4-4-1-1 ryhmitystä, ja joukkue hyökkää voimakkaasti. KuPSin ongelmat ovat puolustuspäässä. Puolustukselle on annettava painetta, ja se voi sortua henkilökohtaisiin virheisiin.

Seuraa näitä: Taistelu sarjapaikasta on suurinta draamaa mitä jalkapallo voi tarjota. Joukkueilla on täysin eri lähtökohdat peliin. RoPSin paineet ovat kovat, kun taas KuPS pelaa vapautuneesti ja haluaa varmasti näpäyttää RoPSia pelioikeuskiistan takia. Miten RoPS käsittelee paineet ja pystyy pelaamaan rennosti tukalasta tilanteesta huolimatta?

Kohupelaaja Dickson Nwakaeme on erinomainen jalkapalloilija. Nwakaeme kärsii polvi- ja akillesvaivoista, mutta pelannee ainakin osan ottelua. Erittäin taitava pelaaja pystyy maalinteon lisäksi järjestämään paikkoja muille. Neljä maalia ja viisi syöttöä kymmenessä pelissä kertovat, että KuPSilla kävi joulu siirtomarkkinoiden arpajaisissa. Nwakaeme onkin suurin yksittäinen syy KuPSin sarjapaikan takana.

Arvio: RoPS on ahdistettu nurkkaan. Voitto on mahdollinen, ja joukkue taistelee siitä loppuun asti, sitten on kuunneltava tietoja Jyväskylästä...

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 988 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309