ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 lokakuu 2009 08:15

Viimeisen kolmen pisteen tähden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Zeddy Sailetille ja Jorma Turpeenniemelle annettiin tehtävä pariksi viikoksi - RoPS pitäisi saada pidettyä liigassa. Zeddy Sailetille ja Jorma Turpeenniemelle annettiin tehtävä pariksi viikoksi - RoPS pitäisi saada pidettyä liigassa.

- Hoitakaa homma.

Siinä Rovaniemen Palloseuran johdon viesti Jorma Turpeenniemelle ja Zeddy Sailetille, RoPSin tuoreelle valmentajakaksikolle.

Homma on pitää RoPS liigassa. Ei hommana sieltä helpoimmasta päästä, kun rovaniemeläisryhmä makaa jalkapalloliigan viimeisenä ennen päätöskierroksen KuPS-ottelua.

Valmentajanvaihdos oli RoPSille jo kauden toinen. Valeri Bondarenko sai kenkää toukokuussa, tilalle tullut Mika Lumijärvi maanantai-iltana.

Edellisen kerran Lumijärvi sai lähdöt RoPSista heinäkuussa 2005 kymmenen voitottoman ottelun jälkeen. Nyt odotettiin yksi voitoton ottelu enemmän.

- Ei tässä oikein muuta enää keksitty. Jotenkin täytyi yrittää herättää joukkuetta ja ravistaa pakkaa, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva sanoi.

Viimeiset naulat päätökselle naputteli FC Honka, joka nöyryytti RoPSia sunnuntaina 9-0-voitolla.

-Totta kai sillä oli merkitystä. Ei tässä nyt kuitenkaan paniikkinappulaa ole painettu, mutta ehkä sitä olisi ollut syytä painaa jo aikaisemmin.

Niva uskoo, että JVK:n (jalkapallovalmentajakoulu) käyneellä ja joukkueenjohtajana pari vuotta toimineella Turpeenniemellä on riittävää auktoriteettia, jolla RoPS ladataan viimeiseen iskuun.

- Jotenkin piti reagoida. Minun ja Zeddyn työ on nyt nostaa meidät kuiville. Virheitä on tehty, mutta kaikki energia pitää suunnata viimeiseen peliin, peluutuksesta päätösottelussa vastaava Turpeenniemi sanoi.

Uutinen veti hiljaiseksi

RoPSin pelaajat saivat tiedon Lumijärven potkuista ennen tiistain harjoituksia.

Kaksikymmentä minuuttia kestäneestä palaverista poistui vakavan näköisiä miehiä päät painuksissa.

Turpeenniemen mukaan pelaajat ottivat tiedon vastaan hiljaisina ja hämmästyneinä. Ehkä jopa hieman syyllisinä.

- Viestinä oli, että enää ei pelata agenteille, ei medialle, ei kenellekään muulle. Joka jätkä pelaa Rovaniemen Palloseuralle.

Ei tarvitse lukea edes rivien välistä, että sitoutuminen yhteiseen tekemiseen ei ole ollut riittävää. Ja sen Turpeenniemi myöntää.

- Nyt vedottiin niin syviin tunteisiin, että en ole kokenut vastaavaa tämän joukkueen kanssa, RoPSin tuorein valmentaja sanoi.

Joukkueen kapteeni Joonas Ikäläinen piti valmentajanvaihtoa loogisena, kun kerran pelaajia ei voi vaihtaa.

- Tämä ei varmasti ole mikään maailman helpoin joukkue valmentaa, Ikäläinen sanoi, mutta sulki suunsa visusti joukkueen sisällä olevista ongelmista.

- Tällä kaudella on tapahtunut kaikki, mikä voi jalkapalloseurassa huonosti mennä. Paitsi bussi ei ole vielä kertaakaan hajonnut.

- Aivan hirveä kausi, toppari päivitteli.

Lapin Kansa ei tavoittanut lomalle lähtenyttä toimitusjohtaja Jouko Kiistalaa tai sivuun siirrettyä valmentaja Mika Lumijärveä tiistain aikana.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Kommentti
Farssi jalkapallotaiteessa

"Farssi on komedia, jonka viihdyttävyys perustuu väärinkäsityksiin, salaisuuksiin, absurdeihin tilanteisiin, verbaaliin huumoriin ja nopeaan, loppua kohden kiihtyvään juoneen."

Näin suomenkielinen Wikipedia määrittelee farssin teatteritaiteessa. Se voisi kuvata myös rovaniemeläistä jalkapallotaidetta.

Viihdyttävä kuluvan kauden käsikirjoitus ainakin on. Juoni vain kiihtyy ja tiivistyy kauden kliimaksia kohti. Mitä on vielä odotettavissa?

"Usein mukana on myös vähintään yksi takaa-ajokohtaus". Katsotaan. Tosin onhan RoPS-JJK-asetelmassa jo nyt kiehtovan takaa-ajokohtauksen ainekset.

"Farssin tarkoitus on saada yleisö nauramaan ja hymyilemään". Tässäkin on onnistuttu. Pääosan esittäjiä ei tiistaina paljon naurattanut.

"Farssit päättyvät yleensä onnellisesti". Toivoa sopii.

Vastaus saadaan ensi viikon lauantaina.

On oikeastaan onni seurata Rovaniemen Palloseuraa.

Ei se ainakaan tylsää ole.

Pekka Pernu

Luettu 1270 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309