ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 lokakuu 2009 08:42

"Nämä ovat käsipallolukemia"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin pelaajat katselevat rankkasateessa allapäin, kun Hongan Jami Puustinen ja Aleksandr Kokko tuulettelevat espoolaisten 6-0 osumaa. RoPSin pelaajat katselevat rankkasateessa allapäin, kun Hongan Jami Puustinen ja Aleksandr Kokko tuulettelevat espoolaisten 6-0 osumaa.

Rovaniemen Palloseura hävisi eilen Espoossa FC Hongalle murskalukemin 9-0 (5-0). Nyrkkeilytermein voidaan puhua siis tyrmäyksestä.

Ottelu ratkesi jo ensimmäisen vartin aikana. Honka käytti paikkansa tehokkaasti ja johti ottelua 12 minuutin jälkeen jo 3-0. Ensimmäinen maali syntyi jo viidennellä minuutilla Rami Hakanpään puskusta. Hermanni Vuorinen laukoi Hongan jo 2-0-johtoon 10. minuutilla. Kolmas maali syntyi heti seuraavasta hyökkäyksestä Nicholas Otarun syötettyä maalin kulmalle Demba Savagelle, joka jatkoi ilmasta pallon maaliin. Tämän jälkeen ottelu oli käytännössä ohi.

- Erikoinen peli. Alussa käytettiin paikat tehokkaasti. Ei tehty heti ensimmäisestä paikasta maalia, mutta sen jälkeen peräkkäisistä, FC Hongan valmentaja Mika Lehkosuo päivitteli.

- En ole varmaan koskaan ollut tällaisessa pyörityksessä ainakaan penkillä. Honka käytti hyvin laitoja hyväkseen, ja meille sattui henkilökohtaisia virheitä, RoPS:n valmentaja Mika Lumijärvi harmitteli.

RoPS:n puolustuksessa usein vaikeuksissa ollut Janne Turpeenniemi oli ottelun jälkeen allapäin, mutta suostui kuitenkin suoraselkäisesti vastaamaan kysymyksiin rökäletappion jälkeen.

- Täytyy sanoa, että hävettää tämä esitys. Olimme surkeita. Meidän selkäranka katkesi täysin Hongan nopeisiin maaleihin ensimmäisellä jaksolla. Nämä ovat käsipallolukemia. Ei tällaisia tappiolukemia saisi tulla jalkapallossa, Turpeenniemi sanoi.

Hän ei ole omien sanojensa mukaan aikuisten tasolla joutunut puolustuksessa aiemmin moiseen mylläkkään

- Miehiä tuli, miehiä meni ja maaleja syntyi. Kyllähän se hullulta tuntui, Turpeenniemi hämmästeli.

Hongan viides maali kertoi koko ottelun kuvasta paljon. Joel Perovuo purjehti koko kentän läpi harhauttaen lopuksi RoPS:n maalilla pelanneen Kari-Pekka Syväjärven.

RoPS oli kentällä niin pahasti hakoteillä, että Hongankin pelaajat hämmästelivät vierasjoukkueen esitystä avoimesti.

- Vastassa ei ollut liigatasoinen joukkue. Tämmöiset ottelut eivät palvele ketään. RoPS:ilta puuttui yhteinen ilme. En tiedä, johtuuko se pelaajien eri kansallisuuksista vain mistä, mutta heillä kuusi pelaajaa yritti hyökätä ja neljä puolustaa. Heiltä puuttui pelistä punainen lanka, Hongan hyökkääjä Hermanni Vuorinen analysoi.

Haukkuja

Pelaajapulaa valitellut Lumijärvi syytti tappiosta myös kabinettipeliä.

RoPS kun sai perjantaina urheilun oikeusturvalautakunnalta kylmän suihkun, kun se palautti rovaniemeläisten harmiksi KuPS:ille täydet sarjapisteet ottelusta, missä RoPS:n mielestä kuopiolaisten Dickson Nwakaeme oli ilman kelvollista pelilupaa.

- Millä hemmetin tavalla jokin oikeusturvalautakunta voi tällä tavalla päättää jollakin muualla tavalla kuin urheilulliseen tulokseen päätyen.

Jos säännöt ovat sääntöjä, niin miksi niitä voi rikkoa tuolla tavalla.

- Palloliiton pitäisi olla pääelin ja päättää asioista, Lumijärvi puhisi.

Urheilutieto/Sakari Lönn
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1240 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309