ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 03 lokakuu 2009 10:11

Oikeusturvalautakunta palautti pisteet KuPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kuopion Palloseura varmisti säilymisensä miesten jalkapalloliigassa, kun se sai pistelisää urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksellä.

Samalla Rovaniemen Palloseura putosi liigataulukossa viimeiseksi eli suoran putoajan paikalle.

Lautakunta palautti perjantaina julkistetulla päätöksellä 4. heinäkuuta pelatun KuPS-RoPS-ottelun lopputuloksen alkuperäiseksi.

Oikeusturvalautakunta linjasi, että KuPSilla oli oikeus peluuttaa Dickson Nwakaemea. Palloliiton vastalauselautakunta piti pelaajaa aiemmin pelioikeudettomana ja tuomitsi RoPSin voittamaan 3-0.

KuPS voitti ottelun heinäkuussa 3-0. Nyt se sai takaisin voiton tuomat kolme pistettä ja karkasi tavoittamattomiin karsijan ja putoajan paikalta. RoPS menetti lautakunnan ratkaisun takia kolme pistettä ja putosi suoran putoajan paikalle 13 pisteeseen.

JJK ohitti RoPS:n ja nousi karsijan paikalle 15 pisteellään.

"Täysin käsittämätöntä"

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala piti päätöstä täysin käsittämättömänä. Yle Urheilun haastattelussa Kiistala riepotteli kovin sanoin oikeusturvalautakuntaa.

- Käsittämätön päätös. En todellakaan ymmärrä sitä, että tässä kävi näin loppujen lopuksi. Minulla on tuolla korvien välissä tietokone tällä hetkellä tiltissä, Kiistala totesi.

Joka tapauksessa Kiistalan mukaan asia on nyt loppuun käsitelty. RoPS lähtee kahteen viimeiseen otteluun taistelemaan.

- Tämä jos mikä antaa taisteluhenkeä, Kiistala lisäsi.

"Oikeus voitti"

Kuopion Palloseurassa oltiin huojentuneita ja tyytyväisiä, kun urheilun oikeusturvalautakunnan päätös oli saatu käsiin perjantaina.

 KuPSissa iloittiin palautuneiden liigapisteiden ja sarjapaikan varmistumisen lisäksi myös siitä, että seurassa katsottiin oikeuden voittaneen.

- Olen iloinen siitä, että yleisiä oikeusperiaatteita noudatettiin. Mielestäni takautuvia rangaistuksia ei voi antaa, KuPSin puheenjohtaja ja pääomistaja Ari Lahti sanoi.

Urheilun oikeusturvalautakunnan ratkaisua odotettiin mielenkiinnolla laajalti jalkapallopiireissä. Lahti luonnehti lautakunnan päätöstä myös urheilulliseksi ratkaisuksi. Hän muistutti, ettei lautakunnan päätöksellä ollut merkitystä yksinomaan KuPSille.

- Tässä oli ennakkotapauksen luonnetta, Lahti sanoi.

Kuuma keskustelu

Lapin Kansan verkkosivuilla asia kirvoitti kiivaan keskustelun.

"Paha sai palkkansa! Olisi ollut oikeusmurha jos itkupilli ROPS olisi saanut pitää pisteensä."

Osa keskustelijoista oli Jouko Kiistalan kanssa samoilla linjoilla.

"Kieroilu taitaa olla osa savolaista perinnettä, jos pelaaja on edustuskelvoton, hän on sitä ennen ja jälkeen pelin, urheilun oikeusturvalautakunta liukastui savolaisten miinaan ja teki itsestän naurettavan ja epäuskottavan!"

© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1133 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309