ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 01 lokakuu 2009 14:24

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
M-mitalisti. Jouni Seppälä on niitä harvoja rovaniemeläisiä, joilla on jalkapallon miesten sarjan SM-mitali plakkarissaan. M-mitalisti. Jouni Seppälä on niitä harvoja rovaniemeläisiä, joilla on jalkapallon miesten sarjan SM-mitali plakkarissaan.

"Jalkapallon oppitunti"

Mikä ottelu: Su 27.9.RoPS – TPS 0-4

Poroisäntä
Nimi: Jouni Seppälä

Jalkapallotausta: Rovaniemen Reippaan kasvatti siirtyi C-juniori-ikäisenä RoPSiin. Parhaat saavutukset pelaajana ovat ikimuistoiset: A-nuorten Suomen mestaruus vuonna 1988 ja SM-sarjan pronssi RoPSin edustusjoukkueessa 1989.
”Samana vuonna pelasin myös ranskalaista Auxerrea vastaan UEFA-cupissa”, Seppälä muistelee. RoPSin lisäksi lukuisista seuroista voi nostaa esille FC Hongan I-divisioonasta. Seppälä on pelannut myös vuosia Ruotsin kakkos- ja kolmosdivisioonissa.
Seppälä toimii parhaillaan RoPSin A-nuorten SM-sarjan valmentajana ja RoPSin junioripäällikkönä. Hän on suorittanut jalkapallon A-valmentajatutkinnon.

Fanijoukkueet ja pelaajat: Kotimaassa tietenkin RoPS ja ulkomaalaisista seuroista suosikkeja ovat tähtisikermä FC Barcelona ja Englannin Mestaruussarjan Nottingham Forest.
”Nottinghamia olen kannattanut 1980-luvulta asti”, Seppälä kertoo.
Nykypelaajista Seppälän suosikkeja ovat Lionel Messi ja Jari Litmanen.  Lisää suosikkeja löytyy Seppälän ”sivulajin” futsalin parista, jota hän pelaa Kanuunoiden I-divisioonajoukkueessa.
”Kannatan kaikkia Kanuunoiden pelaajia”, Seppälä nauraa.
Kautta aikojen parhaimman pelaajan nimeäminen on Seppälälle helppoa. ”Diego Maradona, ehdottomasti.”

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Ottelu ratkesi TPS:n toisen puoliajan ”tehoiskuun”, jossa se teki kolme maalia kahdeksassa minuutissa.
”RoPS jaksoi puolustaa kurinalaisesti ensimmäisen puoliajan, mutta toisen puoliajan aluksi TPS lisäsi vielä pelinopeuttaan ja samalla RoPSin keskikentän pohjan pelikuri repsahti. Okodugha alkoi nousta liiaksi Chibangan viereltä, aukeni kentälle tilaa, jonka TPS käytti murhaavasti hyväkseen”, Seppälä pohtii.
Puolustus joutui kohtuuttoman paineen alle, jolloin se aukeni sekä keskeltä että laidoilta.
Seppälän mielestä onnistujia RoPSissa olivat Janne Turpeenniemi ja Stepen Kunda.
”Janne puolusti hyvin, mutta pelin avaamisessa oli ongelmia. Kunda pelasi niin hyvin kuin toppari voi keskikentän pohjan pettäessä.

RoPSin puolustuspeli ja keskikentän pohja toimivat ensimmäisen puoliajan. Hyökkäyspeli ei toiminut missään vaiheessa.
TPS pelasi loistavasti.
”Ei heidän pelissään ollut toimimatonta osa-aluetta”, Seppälä jakaa tunnustusta.

Pelin kohokohta:
Wayne Brownin maali oli kansainvälisen luokan suoritus.

Terveiset tuomareille:
Loistavaa työtä Ville Järvenpään johtamalta tuomaristolta.

Ottelun pelaaja:
Seppälä haluaa jakaa tunnustusta kahdelle pelaajalle: Wayne Brown hyökkäyssuuntaan ja Kasper Hämäläinen puolustussuuntaan.

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea: ”Vaikka tämä on jo sanottu: Rovaniemen kenttäolosuhteiden parantumiselle. Keskuskenttä on paras tekonurmi, jossa olen pelannut ja Ounashallinkin roolia kannattaa edelleen korostaa”, junioripäällikkö Seppälä painottaa.
Kaksi sarvea: Kanuunoiden futsal-kauden avaus Ykkösessä lähestyy. Futsalin kehitys on osa jalkapallokulttuurin nousua.
Yksi sarvi: TPS:n antama jalkapallon oppitunti. On hienoa nähdä, että Veikkausliigassa pelataan todellista huippufutista.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 2273 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309