ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 syyskuu 2009 08:00

On kaikki niin kuin ennenkin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Janne Turpeenniemi (vas.) ja Stephen Kunda joutuivat ihailemaan neljää TPS-maalia sunnuntaina. RoPSin kausi jatkuu putoamistaistelussa, TPS kamppailee yhä mestaruudesta. RoPSin Janne Turpeenniemi (vas.) ja Stephen Kunda joutuivat ihailemaan neljää TPS-maalia sunnuntaina. RoPSin kausi jatkuu putoamistaistelussa, TPS kamppailee yhä mestaruudesta.

Viikonlopun pelit eivät muuttaneet mitään jalkapalloliigan putoamis- ja mestaruustaisteluissa.

Tappion kärsineet JJK, KuPS ja RoPS jatkavat painiaan putoamispeikon kanssa, kun taas rutiinivoitot ottaneet HJK ja TPS ratkaisevat mestaruuden kahdella viimeisellä kierroksella.

TPS pääsi sunnuntaina Klubia helpommalla. Raitapaidat mättivät RoPSin verkkoon neljä maalia, mutta lopulta lukemat jopa mairittelivat RoPSia.

Rovaniemeläiset sinnittelivät ensimmäisen puoliajan turkulaisten kyydissä, mutta heti toisen puoliajan alkuun TPS tappoi pelin kolmella maalillaan yhdeksässä minuutissa.

Ottelu oli sillä taputeltu, eikä 1 485 katsojalle jäänyt sen enempää seliteltävää, ei jossiteltavaa, ei spekuloitavaa.

- Pojat tekivät mitä pystyivät tänään, muta jokainen näki mikä se tasoero oli, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi myönsi.

- Ei tarvi ihmetellä miksi TPS pelaa mestaruudesta. Ei meillä ollut mitään jakoja.

"Sydän jäi koppiin"

Jo ensimmäisellä puoliajalla TPS vyörytti hyökkäyksiään vasemmalta, oikealta, keskeltä, maasta ja ilmasta. Isännät jaksoivat taistella, mutta pääsivät omissa hyökkäyksissään hädin tuskin puolen kentän paremmalle puolelle.

RoPSin kauden valopilkku Christopher Musondakin pysähtyi TPS:ää vastaan kuin seinään.

Vain turkulaisten huolimattomuus viimeistelyssä ja Fulham-laina Wayne Brownin huono sihti pitivät rovaniemeläiset pelissä mukana.

Liigan tähtipelaajiin kuuluva Brown liikkui RoPSin puolustuksen ja keskikentän välissä kuin kala vedessä, ja ehti kohdistamaan laukaustaan avauspuoliajalla viiteen kertaan. Vasta kuudennella helähti, kun britti heilautti RoPS-maalin yläkulmaa kauden yhdeksännellä osumallaan.

Liikkuvammat, taitavammat ja vahvemmat turkulaiset menivät avausmaalin jälkeen menojaan, ja puhkoivat RoPSin puolustusta mielensä mukaan.

Brownin lisäksi maalitalkoisiin osallistuivat Babatunde Wusu, Mikko Paatelainen ja Riku Riski.

- Ensimmäinen puoliaika tehtiin isolla sydämellä töitä, mutta en tiedä miksi se sydän jäi tänään koppiin, RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen harmitteli.

- Tämä oli meille hyvä oppitunti siitä, miten jalkapalloa pitäisi pelata.

Taistelu olemassaolosta

TPS:n Pasi Rautiainen kuittasi "paskapuheena" hänen suuhunsa Jaro-pelin jälkeen laitetut kommentit mestaruuden luovuttamisesta.

- Mun mielestä todella tyhmä ja provosoiva kysymys. Mä en ole sanonut mitään sellaista, Rautiainen suutahti.

- Me tiedettiin, että HJK ei tule lopussa kompastelemaan, mutta totta kai me tapellaan mestaruudesta kalkkiviivoille asti.

RoPS konttasi paljon puhutusta ja odotetusta kolmen kotiottelun putkesta vain yhden tasapelipisteen.

Sunnuntaina voitoton putki venähti jo kymmeneen otteluun, ja varmisti putoamistaistelun kuplivan kuumana kauden loppuun asti

- Kolme joukkuetta taistelee nyt olemassaolostaan. KuPS-peli tulee olemaan meille todella tärkeä peli, Lumijärvi sanoi.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1005 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309