ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 syyskuu 2009 21:44

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaupunginvaltuutettu Vesa Haapala on tyytyväinen uuteen Keskuskenttään. Kaupunginvaltuutettu Vesa Haapala on tyytyväinen uuteen Keskuskenttään.

"Hyvä peli ratkesi yhteen virheeseen"

Mikä ottelu: Ke 23.9 RoPS- MYPA 1-1

Poroisäntä:
Nimi: Vesa Haapala

Jalkapallotausta: Kaupunginvaltuutettu Haapala on pelannut jalkapalloa alasarjatasolla maalivahtina ja puolustajana. Lastensa harrastusten kautta hän on toiminut nappulavalmentajana sekä RoPSissa että Lynxissä. Urheilumiehenä hänellä on lukuisia luottamustoimia liikunnan ja urheilun parissa. Haapala toimii Lapin Urheiluopiston johtokunnan puheenjohtajana ja kaupungin liikuntalautakunnan jäsenenä.

Fanijoukkueet ja pelaajat:
RoPS on Haapalan suosikki ja sen riveistä erityisesti Ville Syväjärvi.
”Syvis on armoton taistelija.”
Vaikka Haapala seuraa myös kansainvälistä jalkapalloa, varsinaista fanijoukkuetta hänellä ei ole.
”Suosikkipelaajia, joiden otteita seuraan tarkemmin ovat Real Madridin Christiano Ronaldo ja RoPSin kasvatti Elfsborgin Jari Ilola. Sääli, että Ilolan uraa ovat varjostaneet pahat loukkaantumiset”, Haapala kertoo.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Ottelu oli RoPSilta tasapainoinen esitys TamU-katastrofiin verrattuna. Aiemmin arvosteltu asenne oli kohdallaan, ja joukkue puolusti ja hyökkäsi tasapainoisesti.
”Valitettavasti voitto ja arvokkaat kaksi pistettä menetettiin muuten kelvollisesti pelanneen kokemattoman maalivahti Syväjärven virheeseen. Jos hän olisi jäänyt viivalle, eikä rynnännyt palloon, johon jo topparit olivat menossa, hän olisi torjunut helposti Votinovin puskun”, Haapala analysoi.
Haapalan mukaan työmoraali oli koko joukkueella hyvä.
RoPSin pelissä kangertelee edelleen maalinteko.
”Hyökkäykset ovat hyviä, ja paikkoja luodaan, mutta viimeinen syöttö on heikko tai laukaus kelvoton. Usein hyökkäys pysähtyy myös turhaan näpertelyyn”, Haapala tiivistää.
”Toki RoPSin tehottomuus oli myös MYPA-puolustuksen hyvyyttä.”
RoPSin riveistä Haapala nostaa esiin kolme onnistujaa: Christopher Musonda oli kentän hahmo, hallitsi laitaansa suvereenisti ja viimeisteli komean maalin. Myös toppari Kunda pelasi eleettömän pelin ja Jarno Tenkula pelasi suoraviivaisesti ja tehokkaasi.
MYPAn riveissä Tuomo Könönen oli hyvä ja Saku Puhakainen oli vaarallinen tultuaan kentälle.
”Votinov teki maalin paikasta, joka ei edes ollut maalipaikka”, Haapala huokaa.

Pelin kohokohta:
Musondan maali hienon hyökkäyksen päätteeksi. Mweetwan syöttö vapautti Tenkulan, hänen hieno nousunsa, keskitys, ja Musondan upea pusku.

Terveiset tuomareille:
Koko porukalta hyvä ja lähes virheetön suoritus.

Ottelun pelaaja:
Musonda.

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea: Jalkapalloseurat tekevät arvokasta työtä lasten ja nuorten hyväksi. Ilman pääsarjatason joukkuetta futis ei olisi paikkakunnan suosituin harrastus. Pääsarjaseuran pyörittäminen kaukana etelän keskuksista on hatunnoston arvoinen suoritus.

Kaksi sarvea: Kaupungin satsaus kenttään on ollut onnistunut ratkaisu. Kentästä nauttivat myös lapset, nuoret ja yleisö, eivät pelkästään huippupelaajat.

Yksi papana: Haapala ei ole pitänyt Rovaniemen katsomokulttuurista, joka mollaa omia, vieraita ja tuomareita.
”Sellainen käytös karkottaa uuden yleisön paikalta. Tosin tämä ottelu oli hengeltään parempi kuin aiemmin. Yleisö näytti positiivisella kannustuksellaan, että se ansaitsee pääsarjajoukkueen.”

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 1152 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309