ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 syyskuu 2009 09:57

Otteluennakko: RoPS - TPS

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pistekin olisi nyt poikaa

RoPS-Turun Palloseura, Veikkausliigaa Keskuskentällä sunnuntaina kello 18.30.

Asetelma: RoPSilla on pelissä sarjapaikka ja mahdollisuus säilyä ilman karsintoja on vielä hiuksen hienosti olemassa. Piste MYPA-pelistä oli tärkeä, mutta vieläkin tärkeämpää oli pelillisen ilmeen kohentuminen. TPS on noussut alkukauden kompuroinnin jälkeen mestaruustaisteluun.

Taktiikka: RoPS pelasi MYPAa vastaan suurimman osan peliajasta huomattavasti tiiviimpää joukkuepeliä kuin aiemmin. "Paketti" ei venynyt liiaksi ja koko ryhmitys oli kentällä alempana. Ratkaisu oli valmennusjohdolta oikea, koska silmitön hyökkäyspeli ei ole tuonut tulosta. Surffailufutiksen aika on nyt ohi, ja tarpeelliset pisteet on kaivettava kurinalaisella pelillä ja varmalla puolustamisella. Yksittäisetkin pisteet voivat pitää JJK:n RoPSin takana. Maalitilanteet on pelattava huolellisemmin, aivan liian usein laukaukset menevät taivaan tuuliin.

RoPSin taktiikka ratkeaa Anin pelikunnon mukaan. Jos Ani pelaa, nakataan kentälle puhdas 4-4-2 ryhmitys, jossa keskikentän pohja jää vahvasti esiintyneelle Chibangalle, ja Okodugha ottaa laitapakin paikan. Jos Ani on sivussa, jatkettaneen MYPA-pelin ryhmityksellä. TPS:n keskialue on ollut Brownin ja Hämäläisen johdolla erittäin vahva. RoPS tuskin pystyy puskemaan keskeltä läpi, vaan erinomaiset laiturit on hyödynnettävä tehokkaasti.

Musondaa ei ole pystynyt vielä mikään joukkue täysin pysäyttämään. Vauhtikoneen on vain pystyttävä myös laadukkaaseen laukaukseen tai ratkaisusyöttöön.

Seuraa tätä: Jarno Tenkulan kausi on ollut pahasti rikkonainen. "Tuiran pikajunan" loukkaantuminen jo talvella venytti RoPS-debyytin pitkälle kesään. Huono harjoituskausi on palauttanut miehen sairaslistalle aina muutaman pelin välein, ja esiintyminen kotiyleisölle on ollut vähäistä. Tenkula on viimein pelikunnossa, vaikka pelaamattomuus näkyy. Hänet nähtäneen kuitenkin jossain vaiheessa kentällä. Tenkula on nopea ja suoraviivainen pelaaja, joka tuo vaihtoehdon RoPSin usein pikkunäppärään peliin ja pystyy myös nostamaan usein verkkaista pelinopeutta. Tenkulan taitotaso on vaatimaton, mutta hän pystyy ohituksiin nopeudellaan ja antaa myös laadukkaita keskityksiä.

Arvio: Pisteenkin ottamalla RoPS potkii suoran putoamisen peikkoa kauemmas.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 963 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309