ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 syyskuu 2009 20:06

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Matti Hiukka Matti Hiukka

”Paketti ei pysy kasassa”

Mikä ottelu: RoPS – TamU 20.9.1-5

Poroisäntä

Nimi: Matti Hiukka

Jalkapallotausta: Jo 6-vuotiaana RoPSin nappulaliigaan mukaan tullut Hiukka on luonut komean pelaajauran liigakentillä. Yhteensä 201 ottelua ja 40 maalia. RoPSin lisäksi hän on edustanut HJK:a, FC Jokereita ja Tampere Unitedia. Kaudella 1998 Hiukka pommitti 11 maalia ja voitti RoPSin paidassa liigan maalikuninkuuden. Aktiiviuran jälkeen Hiukka on keskittynyt valmentamiseen, ja luotsaa nyt jo neljättä kauttaan Kakkosen FC Santa Clausia. Hiukka on valmennuksen suhteen tosissaan.
”Olen suorittanut huippu-urheilijan valmentajatutkinnon, ja aion jatkaa kouluttautumista.”

Fanijoukkueet ja pelaajat:

Hiukka seuraa RoPSin kaikki kotipelit aina kun se vain on mahdollista. RoPSin riveissä suosikkipelaaja on Ville Syväjärvi, joka vielä viime kaudella pelasi Hiukan alaisuudessa Santassa.
”Ulkomaisista joukkueista suosikkini on Liverpool. Varsinaisia pelaajasuosikkeja ei enää ole, mutta nuorempana esikuvani oli Hollannin Marco Van Basten. Hänen maalinsa EM-finaalissa 1988 Neuvostoliittoa vastaan ei unohdu koskaan!”, Hiukka hehkuttaa.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?

Ottelu ratkesi TamU:n tiiviiseen puolustuspeliin. Rangaistusalueella oli jatkuvasti riittävästi miehiä, eikä RoPS saanut keskityksistään mitään aikaan, ja hyökkäykset pysähtyivät viimeistään hyökkäyskolmannekselle.
”Hyökätessä RoPSin pelaajien etäisyydet venyivät liikaa, eli ”paketti hajosi”, jolloin TamU:n vastaiskut olivat murhaavia”, Hiukka ruotii.
”RoPSin pelin toimivin osa-alue oli laitapeli, ja tilanteet syntyivät laidan kautta. Kuitenkin nousut päättyivät usein huonolaatuisiin keskityksiin.”
”Eihän TamU edes yrittänyt hallita palloa, vaan antoi RoPSin tulla, ja iski riiston jälkeen aina ylivoimalla.”

Puolustaminen oli jälleen kerran epävarmaa.
”Puolustuksen ja keskikentän pitäisi pelata lähempänä toisiaan, jolloin tilaa vastaiskuille olisi vähemmän.”

Pelin onnistujat Hiukka löytää vierasjoukkueen leiristä.
”Turpeenniemi ja Musonda yrittivät, onnistumisista ei varsinaisesti voi puhua murskalukemien jälkeen. TamU:n tähtiä olivat kaksi maalia mieheen tehneet Rafinha ja Aleksei Kangaskolkka.”

 

Pelin kohokohta:

”Uusi kenttä ja iltavalot. RoPSin pelisuorituksessa ei kohokohtia ollut.”

Terveiset tuomareille:

Vesa Hätilä oli Hiukan mielestä erinomainen.
”Häntä ei näkynyt kentällä, siitä tietää, että tuomari onnistui.”

Ottelun pelaaja:

TamU:n Rafinha

Sarvia ja papanoita:

Kolme sarvea:” TamU:n asenne. Talousvaikeuksien keskellä avainpelaajat ovat lähteneet, joukkue tulee junalla suoraan peliin ja taistelee esimerkillisesti”, Hiukka kiittelee.

Kaksi papanaa: RoPSin tehottomalle pelinhallinnalle. Palloa kyllä pidetään, mutta mitään vaarallista ei saada aikaan.

Yksi sarvi: TamUn kannattajaryhmälle. Noin 20 hengen porukka oli matkustanut pitkän matkan ja kannusti hienosti omiaan. Toki voittavaa joukkuetta on helppo kannustaa. Kotiyleisö oli hiljaa, mutta niin on muuallakin, jos taululla on rumat lukemat.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 1252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309