ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 syyskuu 2009 08:48

Tasapeli tuntui tappiolta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jälleen kerran vauhdillaan ihastuttanut RoPSin Christopher Musonda tarjosi ex-RoPS-puolustaja Antti Uimaniemelle (maassa) hikisen illan. Jälleen kerran vauhdillaan ihastuttanut RoPSin Christopher Musonda tarjosi ex-RoPS-puolustaja Antti Uimaniemelle (maassa) hikisen illan.

Keskiviikon MYPA-pelin piti olla Rovaniemen Palloseuralle iskun paikka. Jäljellä olevista jalkapalloliigan otteluista juuri se, josta voitto oli parhaiten otettavissa.

Siksi erotuomari Jouni Hyytiän päätösvihellys 1-1-tilanteessa pudotti kolme pettynyttä sinipaitaa suorilta jaloilta kentän pintaan, ja sai kapteeni Joonas Ikäläinen haromaan hiuksiaan epätoivoisena.

Voitto ja kolme pistettä oli tarjolla, mutta tehoton viimeistely ja maalivahti Kari-Pekka Syväjärven arviointivirhe maksoivat kalliisti. Silti tasapelipiste riitti nostamaan RoPSin sarjan jumbopaikalta pisteellä ohi JJK:n, kun kolme kierrosta liigaa on pelaamatta.

Syväjärvi otti vastuun

RoPSin ryhtiliike sunnuntain TamU-ottelusta oli silmiinpistävä. Otteissa ei ollut aikaisemmista otteluista tuttua laiskanpulskeaa liikettä puolustussuuntaan, ei samaa määrää henkilökohtaisia virheitä, vaan Keskuskentällä kirmasi suhteellisen tiivis ja taisteleva joukkue.

Näytti siltä, että sinipaidat olivat vihdoin heränneet taisteluun sarjapaikasta.

- Pitkästä aikaa meiltä hyvä peli, mutta tuntuu silti häviöltä. MYPAn maali oli niin laaduton, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi sanaili.

MYPA iski 75. minuutilla heti RoPSin tekemän vaihdon jälkeen, kun osa pelaajista vielä arpoi pelipaikkojaan. Pitkä kaaripallo tavoitti kärkimies Maxim Votinovin, joka nikkasi sen helposti yli vastaantulleen RoPS-vahti Kari-Pekka Syväjärven.

- Maali oli selkeä minun virhe, ja otan sen täysin omaan piikkiini. Turhaan lähdin siinä höntyilemään, Syväjärvi sanoi.

- Stephen (Kunda) oli hyvin tilanteessa mukana, ja olisi saanut sen pallon.

Katseet Jyväskylään

RoPSin johtomaalin iski ensimmäisen puoliajan lopulla juoksunsa hyvin ajoittanut Christopher Musonda, joka puski vastustamattomasti Jarno Tenkulan keskityksen MYPAn maaliin.

Tilanteen pohjusti Nchimunya Mweetwa, joka riisti pallon helposti MYPA-toppari Tuomas Aholta.

- Vähän onnekkaita ollaan, että piste saatiin. Onneksi RoPSin viimeistely oli mitä oli, RoPSissakin pelannut vierailijoiden keskikenttämies Tuomo Könönen sanoi.

 RoPSin yksi kannattajaryhmä kertoi mielipiteensä ennen ottelun alkua.

RoPSin kannattajaryhmä osoitti mielipiteensä putoamiskurimukseen ajautuneen seuran tilanteesta ennen ottelua - puukatsomossa levitettyyn valkoiseen lakanaan oli kirjailtu suurin kirjaimin "Häpeä J.K."

Häpeästä ei ollut illan teemaksi, pintaan nousi ennemminkin turhautuminen ja pettymys siitä, mitä oli otettavissa.

RoPSin toivon liekki vähintään karsintapaikasta lepattaa kuitenkin himmeänä niin kauan kuin jyväskyläläiset tahkoavat voitoitta.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 977 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309