ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 syyskuu 2009 08:13

Otteluennakko: RoPS-MYPA

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Asetelma: RoPS romahti TamU:a käsittelyssä, ja suora säilyminen vaatii jo huippuvenymistä, ja KuPSin kompurointia. Loukkaantumiset vaivaavat, ja kokoonpanossa on paljon kysymysmerkkejä. Puolustus on karmean epävarma, mutta vaihtoehdot ovat vähissä. Erityisesti Ikäläisen olisi löydettävä itseluottamuksensa.

Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista. MYPA on saanut pelinsä kulkemaan kohtuullisesti loppukesän vaikeuksien jälkeen ja kouvolalaiset taistelevat hyvistä sijoituksista. Rovaniemeläisyleisön mielenkiintoa lisää vierasjoukkueen riveissä pelaavat entiset ropsilaiset, Antti Uimaniemi ja Tuomo Könönen.

Taktiikka: Mwaba on kärsinyt pelikieltonsa ja tulee omalle paikalleen hyökkäävään rooliin. Mwaballe ei kannata sälyttää liikaa puolustusvastuuta, ja niinpä valmennusjohto onkin mielenkiintoisen pohdinnan edessä. Jätetäänkö keskikentän pohja yksin Chibangalle, vai palataanko aiemmin tuttuun 4-2-3-1 ryhmitykseen? Ratkaisuun vaikuttaa varmasti Anin pelikunto. MYPA on vaihdellut ryhmitystään pitkin kautta ja käyttänyt esimerkiksi muotoja 4-1-3-2, 4-3-2-1 ja 4-4-2. MYPAn peli oli pitkään tehotonta, mutta nyt maalihanat ovat auenneet. Okkosen pelikielto heikentää MYPAn keskialuetta. Lindberg on myös pyörittänyt melkoista pelaajarulettia, ja avauskokoonpano on vaihtunut tiuhaan tahtiin.

Seuraa tätä: RoPSin hyökkääjätähti Nchimunya Mweetwa takoi kaudella 2007 Ykkösessä 17 maalia.

Viime kaudella liigassa Mweetwa ehti todistaa tasonsa ennen pitkää loukkaantumistaan. Tällä kaudella mies on pikkuhiljaa kuntoutunut. Pelaamattomuus näkyy, ja koviin kaksinkamppailuihin hän menee vielä varovasti. Sambialainen on kookas ja taitava pelaaja, joka suojaa erinomaisesti palloa, ja pystyy rytmittämään peliä. Mweetwa on parhaimmillaan hakiessaan palloa ja tehdessään itsensä pelattavaksi maalipaikkoihin. Viime pelissä Mweetwa näytti, että maalijyvä on löytymässä. Vaikka hän ei ole vielä parhaassa tikissään, on hän nytkin sen luokan pelaaja, että voi ratkaista RoPSille sarjapaikan.

Arvio: RoPS pystyy haastamaan MYPA:n, mutta voitto olisi positiivinen yllätys viime aikojen esitysten valossa.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1148 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309