ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 syyskuu 2009 21:20

"Mahtava fiilis, kun pääsee pelaamaan"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kari-Pekka Syväjärvellä on tilaisuus näyttää osaamisensa TamU- ja MYPA-otteluissa. Kari-Pekka Syväjärvellä on tilaisuus näyttää osaamisensa TamU- ja MYPA-otteluissa.

Viime sunnuntaina pelattu HJK-RoPS-ottelu oli kymmentä minuuttia vaille valmis, kun RoPSin korealaismaalivahdin Jung-Hyuk Kwonin rauhallinen ulkokuori petti.

Kwon hankki itselleen punaisen kortin ja ulosajon tönäisemällä ottelun erotuomari Petteri Karia.

RoPSin maalille juoksi lähes koko kauden vaihtopenkillä istunut 22-vuotias Kari-Pekka Syväjärvi, jonka taakse HJK kieputti loppuminuuteilla kolme helppoa maalia.

- Ai mikä HJK-peli? En muista siitä pelistä enää mitään. Se on nollattu, ja nyt keskitytään TamU-peliin, Syväjärvi nauraa ja iskee silmää.

Ei merkkiäkään siitä, että helpot maalit olisivat nakertaneet miehen itseluottamusta.

Hyvä niin, sillä yhtäkkiä Syväjärvi joutui tilanteeseen, jossa hänen torjunnoillaan voi olla jopa ratkaiseva merkitys RoPSin ensi kauden sarjatasoon.

Kylmä ja kokematon mies joutui suoraan kuumana kiehuvan putoamistaistelun keskelle. Paikka on vaativa. Samalla se on paikka, jossa Syväjärvi haluaa juuri nyt olla.

- Aivan mahtava fiilis, kun pääsee pelaamaan. Nyt ei auta kuin näyttää mitä osaa, hän sanoo.

- Uskon ja toivon, että minulla on joukkueen tuki takanani.

Vastuuta takaovesta

Syväjärvi tuli Lynxistä RoPSin kakkosmaalivahdiksi kesken viime kauden paikkaamaan sormensa loukannutta Kalle Rönkköä.

Mies ei odottanut vastuuta, mutta tuuraus muuttui äkkiä pidemmäksi pestiksi ukrainalaisen Nikolay Pavlenkon sähläilyjen jälkeen.

"KooPee" ehti torjua kaksi ottelua, ennen kuin Rönkkö taas palasi tolppien väliin.

Tälläkin kaudella vastuu on tullut takaoven kautta, vaihtopelaajana Kwonin ulosajojen jälkeen JJK:ta ja HJK:ta vastaan. Ainoan täyden ottelunsa hän pelasi hävityssä, mutta kabineteissa käännetyssä KuPS-ottelussa.

Nyt tilanne on erilainen. Syväjärvi tietää olevansa sunnuntaina maalin suulla.

- Viikko on ollut aikaa miettiä, ja käydä omaa tekemistä läpi. Yritän pelata idioottivarmasti, että en tee mitään mitä en osaa.

Härkäviikko viisastaa

Syväjärvi torjuu RoPSin maalilla ainakin seuraavat TamU- ja MYPA-ottelut. 

Voi olla, että hän kantaa vastuun koko loppukauden, mikäli Palloliiton kurinpitovaliokunta mätkäisee Kwonin tönäisystä vähintään kolmen ottelun pelikiellon.

Juuri TamUa ja MYPAa vastaan on RoPSin iskun paikka, sillä niille Rovaniemen reissulla on vähiten merkitystä.

Loppukaudella vastaan tulevat TPS ja Honka taistelevat mestaruudesta ja mitaleista, KuPS taas todennäköisesti RoPSin kanssa putoamista vastaan.

- Tämän kolmen pelin härkäviikon (TamU, MYPA, TPS) jälkeen ollaan aika paljon viisaampia. Toivottavasti putoamistaistelu ei jää viimeisen KuPS-ottelun varaan.

Siihen Syväjärvi ja muu RoPSin joukkue voivat vielä itse vaikuttaa - sunnuntaista alkaen.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1004 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309