ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 14 syyskuu 2009 19:43

"Köytemme kiristyi tosissaan"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HJK:n Juho Mäkelä (vas.) viimeisteli kaksi maalia. RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen sai todeta rovaniemeläisten luisun sarjan jumboksi. HJK:n Juho Mäkelä (vas.) viimeisteli kaksi maalia. RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen sai todeta rovaniemeläisten luisun sarjan jumboksi.

Rovaniemen Palloseuran taistelu sarjapaikan puolesta koki erittäin kovan kolauksen, kun joukkueen ykkösmaalivahti Jung-Hyuk Kwon hölmöili itselleen punaisen kortin jalkapalloliigan ottelussa HJK:ta vastaan Helsingissä.

Kwonin ulosajoon loppui myös vierasjoukkueen pyristely mestaruusjahdissa olevaa helsinkiläisjoukkuetta vastaan. HJK otti ottelun haltuunsa ja vei sen nimiinsä murskaluvuin 4-0.

Kwonin ulosajo tarkoittaa sitä, että RoPS on yhä enemmän liemessä taistelussa liigasta putoamista vastaan. Korealainen on automaattisesti sivussa seuraavat kaksi peliä punaisesta kortista tulleen pelikiellon takia.

- Se on kieltämättä todella kova takaisku meille, mutta tuomari teki tilanteessa täysin oikean ratkaisun.

- En tiedä mitä Kwonin päässä liikkui. Ei ehkä yhtään mitään, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi sanoi.

- Turha on olla enää pelin jälkeen pahoillaan, jos näin käyttäytyy. Kwon on yksi tärkeimmistä pelaajistamme, joten uskon, että nyt on kyse meille todella suuresta asiasta.

Riittävä kontakti

Kwon lensi suihkuun 79. minuutilla tulistumalla erotuomari Petteri Karille, joka ei RoPS-molarin mielestä nähnyt HJK-pelaajan tekemää rikettä.

- RoPS:n maalivahti ryntäisi luokseni 15 metriä huutaen omalla äidinkielellään jotain mitä en ymmärtänyt. Sitten hän tönäisi minua käden ja vyötärön seudulta.

- Ei hän kovaa osunut, mutta riittävästi. Erotuomarin koskemattomuutta rikottiin, joten minun ainoa vaihtoehto oli poistaa tämä pelaaja kentältä, ottelun erotuomari Petteri Kari kertoi.

Ennen ulosajoa HJK johti ottelua 1-0 Aki Riihilahden maalilla.

 Klubin Aki Riihilahti avasi helsinkiläisten maalihanat.

Kun Kwom ajettiin ulos rovaniemeläisten selkäranka katkesi rusahtaen.

Molarin painuttua tuohtuneena pukukoppiin HJK otti pelin haltuunsa isännän elkein. Heti ulosajon jälkeen HJK:n Juho Mäkelä rankaisi RoPS:n maalille Kwomin tilalle tulleen Kari-Pekka Syväjärven purkuvirheestä ja tilanne oli 2-0 HJK:lle.

Toisen jakson loppu oli HJK:n täydellistä hallintaa. Kaksi viimeistä maalia HJK teki aivan ottelun lopussa Juho Mäkelän ja Sebastian Sorsan toimesta.

- Minusta ottelu oli meiltä ihan ok esitys, mutta viimeisen vartin olisi voinut ottaa pois. Maalivahtimme ulosajo repäisi joukkueemme ihan täysin riekaleiksi.

- Pelin loppu oli aivan hirvittävää katsottavaa, RoPS:n kapteeni puolustaja Joonas Ikäläinen sanoi.

- Kun tunnen miehen (Kwom), niin tiedän, että ei hän tarkoittanut sitä, miten tilanteessa kävi. Edellisessä tilanteessa HJK teki selvän rikkeen ja maalivahtia otti hiukan päähän. Sitten hän meni tuomaria kohti liian kovalla vauhdilla ja kosketti häntä vahingossa, RoPS-kippari puolusti joukkuetoveriaan.

"Kotipeleistä pinnat"

Joukkueiden kaudet jatkuvat täysin eri merkeissä. HJK taistelee mestaruudesta ja RoPS sarjapaikan puolesta. Rovaniemeläisten korviin kantautui tieto pelin jälkeen Kuopion Palloseuran voitosta Hakasta. KuPS oli vielä sunnuntaina ennen liigakierrosta sarjassa viimeisenä. 

- Vai että KuPS voitti. Nyt olemme sitten pohjilla. Köytemme kiristyi siis oikein toisissaan. Jossain vaiheessa pisteitä nyt täytyy saada. Neljä kotipeliä on jäljellä. Luotamme siihen, että niistä saamme täydet pinnat. Sitten varmasti säilymme sarjassa, Ikälainen sanoi.

Urheilutieto
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1068 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309