ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 syyskuu 2009 14:22

Missä pelataan RoPS-TamU?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän portit pysyvät suljettuina, kunnes kenttäremontti on täysin valmis. Keskuskentän portit pysyvät suljettuina, kunnes kenttäremontti on täysin valmis.

Rovaniemen Palloseura pelaa jalkapalloliigan ottelun Tampere Unitedia vastaan 20. syyskuuta Rovaniemellä. Se on fakta. Kaikki muu onkin vielä epäselvää.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala on ilmoittanut jo hyvän aikaa sitten liigaan ja tamperelaisille, että ottelu pelataan Rovaniemen Keskuskentällä.

Ongelmia ja epävarmuutta aiheuttaa kesken oleva Keskuskentän juoksuratojen pinnoitus, jonka viimeistely vaatii täysin kuivia olosuhteita.

Keskuskentän saneerauksen urakoitsija Destia ei aio luovuttaa työmaata eteenpäin ennen kuin kenttäalue on juoksuratoja myöten kokonaan valmis.

- Ilman meidän lupaa Keskuskentällä ei järjestetä yhtään yleisötapahtumaa, Destian työpäällikkö Janne Poikajärvi vakuuttaa.

Syyskuun alun sateet keskeyttivät työt lähes kahdeksi viikoksi, eikä Destia pysty tekemään työtä loppuun sateisella tai liian kylmällä säällä.

- Uskon, että pinnat saadaan valmiiksi, jos ensi viikko on kuivaa. Yksikin kylmä ja sateinen päivä voi kuitenkin pilata aikataulun, Poikajärvi sanoo.

Rakennuttajana toimivan Rovaniemen kaupungin liikuntapaikka-asiantuntija Jukka Ylinamman mukaan Kiistala on ottanut tietoisen riskin ilmoittaessaan Keskuskentän sunnuntain pelipaikaksi.

- Jos Destia ei luovuta kenttää, ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pelata Susivoudilla, Ylinampa toteaa.

Takaraja syyskuun loppu

Destian ja Rovaniemen kaupungin välisessä sopimuksessa Keskuskentän saneerauksen takarajaksi on asetettu syyskuun loppu.

Jo ennen kauden alkua oli siis tiedossa, että RoPS pääsee pelaamaan mahdollisesti vain yhden kotiottelun lokakuussa uudistetulla Keskuskentällä.

RoPS on kiirehtinyt aikataulua, koska Keskuskenttä on yleisöystävällisempi, ja siellä otteluiden taloudellinen tuotto on noin 20 prosenttia Susivoutia parempi.

Mahdollisuutta, että Keskuskenttä ei ehkä olisikaan RoPSin käytössä syyskuun kotipeleissä Kiistala pitää ottelujärjestelyiden vuoksi täytenä katastrofina.

- Uskon, että se on pieni riski. Mutta jos siellä pelaaminen on mahdotonta, niin sitten pelataan Susivoudilla, Kiistala sanoo.

Viikon sisään RoPSin vieraaksi saapuvat TamU, MYPA ja TPS ovat kaikki suunnitelleet matka-aikataulunsa siten, että ottelut pelataan Keskuskentällä kello 18.30.

Toinen vaihtoehto on RoPSin tilapäisenä kotikenttänä toiminut Susivouti, mutta valaistuksen puutteen vuoksi ottelut jouduttaisiin aloittamaan jo aikaisemmin.

Kiistala ei usko, että sunnuntain ottelun siirtäminen takaisin Susivoudille aiheuttaisi Tampere Unitedille aikatauluongelmaa. Suurempi ongelma on seuraavan keskiviikon MYPA-ottelu, joka pelataan keskellä viikkoa.

- Ikävää, että nyt joudutaan jossittelemaan. Ei auta kuin odottaa ja toivoa parasta.

Luettu 995 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309