ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 syyskuu 2009 15:00

RoPS testaa keskikenttämiestä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nigerialainen keskikenttäpelaaja Henry Okeke on RoPSin tuorein hankinta. Nigerialainen keskikenttäpelaaja Henry Okeke on RoPSin tuorein hankinta.

Rovaniemen Palloseura vahvisti rivejään siirtoikkunan ollessa vielä raollaan.

Seura rekisteröi vahvuuteensa nigerialaisen keskikenttäpelaaja Henry Okeken maanantaina, ja mies lensi Rovaniemelle Italiasta torstaina.

- Me tarvitsemme vahvistuksen keskikentälle. Okeke on pari päivää testissä, ja jos hän on toivotun kaltainen pelimies ja kunnossa, tehdään hänen kanssaan loppukauden kattava sopimus, toimitusjohtaja Jouko Kiistala kertoo.

Chanda Mwaba on kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa, ja White Simwanzan ja Ville Syväjärven korttitilit ovat jo niin pitkät, että pelikieltoja voi vielä rapsahtaa.

Okeke on 21-vuotias puolustava keskikenttäpelaaja. Hänen edellinen seuransa on italialainen Longare, jossa hän pelasi viime kaudella 26 ottelua. Okeke on kiertänyt Italian alasarjoja jo neljän kauden ajan.

Ensi kerran

Okeke tulee suoraan lentokentältä Susivoudin nurmelle. Kentällä on menossa Santa Clausin harjoitukset.

- En tiedä suomalaisesta jalkapallosta mitään, näen sitä nyt ensimmäisen kerran, mies nauraa ja viittaa "Pukkien" harjoituksiin.

Okeke uskoo sopeutumisen joukkueeseen tapahtuvan nopeasti, koska RoPSissa pelaavat jo hänen maamiehensä Okodugha ja Ani.

Okeke kertoo vahvuuksikseen hyvän liikkeen ja tekniikan.

- Italiassa pelataan varsin fyysisesti ja keskikentällä pitää liikkua laajalla säteellä.

Okeken vaimo jäi Italiaan.

- Odotamme esikoistamme, joten hänen oli viisaampi jäädä kotiin.

- Vaimo jäi itkemään, mutta lupasin soittaa joka ilta, mies velmuilee.

Lumijärvi uskoo saavansa lisää vaihtoehtoja

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen saadessaan uuden pelaajan kapeaan rinkiinsä.

- Kyllä tässä pelaajia tarvitaan. Etenkin keskikenttää koettelevat pelikiellot ja pikkuvammat. Uskon hänen tuovan tarvittavan vaihtoehdon keskikentälle, ja toivon hänen olevan liigatason pelimies.

Vaikka hän ei tulekaan mistään huippusarjasta, se ei kerro välttämättä mitään, sillä esimerkiksi muuan Dominic Chatto tuli Suomeen lähes tyhjällä ansioluettelolla, Lumijärvi kertoo ja vakuuttaa RoPSin jatkavan taistelua sarjapaikasta hyvässä iskussa maaottelutauon jälkeen.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1180 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309