ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 elokuu 2009 01:29

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tanja Lilja ja Tinja Jokelainen Tanja Lilja ja Tinja Jokelainen

Punainen kortti ratkaisi

Mikä ottelu: 23.8. RoPS – VPS 2 - 3

Poroemännät: Tanja Lilja ja Tinja Jokelainen
Tanja ja Tinja valmentavat FC Lynxin nappulaliigassa tyttöjoukkuetta. Tanja on pelannut C-junioriksi asti FC Lynxin tyttöjoukkueissa, ja peliuran jälkeen toiminut nappulaliigavalmentajana jo yli kymmenen vuotta. Tinja Jokelainen pelaa itse Lynxin C-tytöissä ja hoitaa pelaamisen ohella nappulavalmennusta. Tinja aloitti peliuransa 8-vuotiaana RoPSin nappulaliigassa. Kuluvalla kaudella Tinja on pelannut 95-syntyneiden tyttöjen Pohjois-Suomen piirijoukkueessa.

Fanijoukkueet ja pelaajat: Tanja Liljan suosikki naispelaajista on Laura Österberg-Kalmari, ja joukkueista hän kannattaa aiemmin valmentamaansa Lynxin 95-tyttöjä, jossa poroemäntäkaveri Tinja pelaa. Kotimaisesta miesten jalkapallosta löytyy pari suosikkia: ” Janne Turpeenniemi ja Jari Litmanen.” Tanja seuraa suomalaispelaajien otteita maailmalla. ”Erityisesti Sami Hyypiän ja Mikael Forssellin.” Tinja Jokelaisen suosikkipelaaja on Liverpoolin Fernando Torres.
”Suomalaisista Jari Litmanen on luonut uskomattoman uran.”

Poroerottelu:

Miten ottelu meni: Susivoudissa nähtiin taas dramaattinen ottelu. RoPS nousi tappioasemasta johtoon, mutta hävisi silti pelin. Kaksi RoPSin pelaajaa katseli punaista korttia, ja yleisö kuumeni niin, että tuomaristo poistui kentältä turvamiesten saattelemana.
”Peli ratkesi Chibwen punaiseen korttiin. RoPSin peli lopahti yhden pelaajan alivoimalla”, poroemännät analysoivat. RoPSin puolustaminen oli epävarmaa ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisen puoliajan muutokset paransivat peliä. Kaverin auttaminen toimi VPS:lla paremmin kuin RoPSilla. ”VPS:n pelaajat ohjasivat toisiaan koko ajan, kun taas RoPSin pelaajat olivat melko hiljaa. Ei tuo mene kieliongelmankaan piikkiin, sillä kyllä kai kaikki osaavat englantia”, tytöt ihmettelevät. VPS:n hyökkäyspeli oli saamatonta ja maalit tulivat joko RoPSin virheistä tai tuomarin avustuksella. Vastaavasti keskuspuolustus pelasi varmasti.
Tanjan ja Tinjan mielestä RoPSin riveissä onnistuivat Janne Turpeenniemi ja Ani. ”Janne hoiti tonttinsa hienosti, ja Ani viimeisteli kylmästi kaksi maalia.” VPS:n onnistujia oli topparipari Jani Lyyski - Jens Nygård.

Pelin kohokohta: Anin 2-1 maali Mweetwan keskityksestä.

Terveiset tuomareille: Päätuomari Antti Munukka oli koko ajan liian suuressa roolissa ja teki muutaman pahan virheen. Yleisön paine oli hirveä, mutta mies jatkoi ”linjatonta linjaansa”, joten siinä mielessä kova kaveri.

Ottelun pelaaja: Janne Turpeenniemi. Joutui vielä yllättäen kapteeniksi Joonas Ikäläisen vaihdon takia, mutta kantoi vastuunsa hienosti.

Sarvia ja papanoita:

Kolme papanaa: ”Yleisön käytökselle. Vaikka tuomari toimisi kuinka huonosti, ei yleisö saisi sortua ala-arvoiseen käytökseen, uhkailuun ja kiroiluun. Ei ollut lasten kuunneltavaa”, tytöt tuomitsevat.
Kaksi sarvea: Vaikka tämä on jo ennenkin kerrottu, on Susivoudilla idyllinen tunnelma.
Yksi sarvi: RoPSin nousu tappioasemasta johtoon, vaikka se ei loppuun asti pitänytkään.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi

Luettu 1891 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309