ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 24 elokuu 2009 00:32

VPS vei jännitysnäytelmän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS ja VPS tarjosivat yleisölle viihdettä koko rahan edestä. Näytöksen koko pistepotin vei menneessään vierasjoukkue VPS numeroin 2-3 (0-1). VPS:n maalit tekivät ensimmäisen ottelunsa VPS:n paidassa pelannut Arttu Seppälä, Lawrence Smith ja Jani Lyyski. RoPSin molemmat maalit iski uusi kärkimies Jeremiah Ani, ja hän näyttää olevansa kaivattu viimeistelijä.

Tuomaritoiminta herätti yleisössä niin kiihkeitä tunteita, että koko tuomaristo oli saateltava kentältä vahvan turvamiesringin keskellä. Erityisesti RoPS-leiriä ja yleisöä kuumensi Munukan tulkinta Vaasan voittomaalissa, jossa ainakin katsomoon näytti siltä, että Janne Turpeenniemi vedettiin nurin ennen kuin Lyyski tälläsi pallon maaliin.
Peli sisälsi enemmänkin dramatiikkaa, sillä RoPSilta ajettiin kentältä sekä Chileshe Chibwe että Chanda Mwaba.

Avausjaksolla VPS loi muutaman vaarallisen tekopaikan epävarmasti esiintyneen RoPS puolustuksen avustuksella. Kapteeni Joonas Ikäläisen peli entistä seuraansa vastaan oli painajaismainen. Seppälän osumaa edelsi Ikäläisen yllättävä palautus omalle maalille, joka kimposi tolpasta suoraan vaasalaisille, ja Interistä siirtynyt kärkimies iski pallon maaliin.

Puoliajalla RoPSin valmennusjohto teki radikaaleja muutoksia. Ikäläinen jäi penkille, Nchimunya Mweetwa tuli toiseksi kärjeksi ja Ville Syväjärvi laskeutui toppariksi, ja keskikentän pohja jäi yksin Godfrey Chibangalle. RoPSin peli piristyi selvästi, ja maaliverkot heiluivat kahteen otteeseen. Ensin Ani jatkoi päällään verkkoon Chibwen ylärimavedon. Pusku ylitti kauniisti liian kaukana vastassa olleen VPS-vahti Henri Sillanpään. Seuraavassa osuma syntyi, kun Mweetwa antoi hienon keskityksen, jonka Ani ampui takanurkalta suoraan ilmasta sisään. Peli oli tämän jälkeen RoPSin hallussa, kunnes Chileshe Chibwe hankki toisen varoituksensa. VPS sai vapaapotkun, ja Chibwe jäi pallon eteen. Lyyski pamautti vaparin päin Chibweä, ja Munukka nosti miehelle toisen keltaisen.

RoPSin vielä ihmetellessä tilannetta Smith tasoitti ottelun. Alivoimalla RoPS jäi alakynteen, ja voittomaalin iski Lyyski Smithin esityöstä. Aivan ottelun lopussa Echiabhi Okodugha ampui vaarallisesti, mutta Henri Sillanpää torjui.

Porua riitti pelin jälkeen

Petri Vuorinen piti erotuomaritoimintaa heikkona.
- Ei tuota esitystä voi hyvänäkään pitää. Puhuttaneiden tilanteiden lisäksi vapaapotkujen ja varoitusten suhteen ei ollut mitään linjaa.
Vuorisen mukaan erotuomari oli pääosassa pelissä, vaikka rooli kuuluisi pelaajille.
Itse pelin Vuorinen näki kaksijakoisena.
- Hallitsimme avausjaksoa ja olisimme voineet tehdä useammankin maalin. Toisella jaksolla taas RoPSin vaihdot käänsivät pelin ja heillä oli useita paikkoja. Onneksi pystyimme nousemaan vielä tappioasemasta ohi.
Jani Lyyski otti myös kantaa tuomaritoimintaan, ja jopa hieman yllättävästi.
- Kyllä sitä minun maaliani virhe edelsi, Lyyski myönsi.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ei sanojaan säästellyt arvostellessaan tuomaria.
- Vaihdot ja ryhmityksen muutos käänsivät pelin, mutta erotuomari lopulta ratkaisi sen. Munukka ajoi Mwaban ulos pelin jälkeen myös Kuopiossa, Lumijärvi ihmetteli.
- Tuomarin toiminta oli täysin käsittämätöntä. Anikaan ei hymyillyt pelin jälkeen maaleistaan huolimatta.
- En voi olla tyytyväinen, koska hävisimme ottelun. 

Luettu 1062 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309