ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 elokuu 2009 10:54

Tämä tie vie suoraan Ykköseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Chanda Mwaba (vas.) ja uusi kärkimies Jeremiah Ani rakentelivat useita tilanteita, mutta pallot eivät vain uppoa maaliin. RoPSin Chanda Mwaba (vas.) ja uusi kärkimies Jeremiah Ani rakentelivat useita tilanteita, mutta pallot eivät vain uppoa maaliin.

Kun Rovaniemen Palloseura on kontannut jalkapalloliigan kauden vierasotteluissaan, on seuran sisältä hoettu samaa mantraa monella suulla.

Usko jäljellä olevien kotipelien taikaan on ollut järkkymätön, ja niiden on luotettu kääntävän murheellisen syöksykierteen ja pelastavan sarjapaikan.

Susivoudilla peli toki kulkee näyttävästi, mutta vieraspelien tehottomuus on iskenyt hampaansa myös kotiotteluihin. Sunnuntaina RoPS jäi jo toisen kerran peräkkäin kotonaan maaleitta, kun se hinkkasi nihkeän 0-0-tasapelin Hakaa vastaan.

Piste Hakaa vastaan ei toki ole huono tulos, mutta pelkillä tasapelipisteillä ja tappioilla RoPS joutuu vilkuilemaan aina vain hätäisemmin sivuilleen.

Pahimmat kilpailijat KuPS ja JJK ovat piristyneet merkittävästi liigan hännillä.

- Muiden tuloksia ei kannata liikaa tuijottaa. Jos ei pystytä omia pelejä voittamaan, niin homma on sillä selvä, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi sanoi.

Ani debytoi

RoPS ei olisi voinut kohdata Hakaa otollisempaan aikaan. Koskilaiset ovat kuuden voitottoman ottelun myötä surkeassa jamassa, ja kärvistelevät sen lisäksi loukkaantumisten, pelikieltojen ja flunssa-aallon kourissa.

RoPS rakenteli lukuisia makoisia maalipaikkoja, mutta joukkueesta ei nyt tunnu löytyvän miestä, jonka kantti kestäisi otteluiden ratkaisemiseen.

- Kaikkemme yritettiin, mutta viimeiset syötöt ja laukaukset olivat huolimattomia, Lumijärvi myönsi.

RoPS on toivonut uudesta nigerialaishyökkääjästä Jeremiah Anista ratkaisua pulmaansa. Ensimmäisen pelin perusteella mies ei epäröi virittää pyssyään tilaisuuden tullen, mutta yhteispeli muun joukkueen kanssa oli vielä pahasti hakusessa.

- En usko, että nähtiin vielä sitä mihin Ani pystyy. Tässä vaiheessa ei kenenkään kannata miestä tuomita, mutta tästä voi vain parantaa, Lumijärvi sanoi.

Puolustus toimi

Haka ei kyennyt uhkaamaan kotijoukkueen maalia missään vaiheessa, vaikka se lähti otteluun totutusta poiketen kahdella hyökkääjällä.

Korealaismaalivahti Kwonilla oli helppo iltapuhde, vaikka joutuikin noukkimaan muhkean määrän Hakan maalille mättämiä keskityksiä.

- Ei se ihan suunnitelmien mukaan mennyt. Olisi pitänyt jo ensimmäisellä puoliajalla huomata, että pitkä maalivahti poimii keskitykset pois, Huttunen kommentoi joukkueensa yksipuolista taktiikkaa.

- Me puolustettiin tänään loistavasti, eikä annettu samanlaisia lahjamaaleja kuin aikaisemmissa peleissä, Lumijärvi puolestaan kehui omiaan.

Kuuden voitottoman ottelun putki kauden ratkaisuhetkillä on pudottamassa kauden yllätysjoukkue Hakaa kärkijoukkueiden kelkasta.

- Meillä on ollut syvä syöksy alaspäin. Näillä esityksillä ei ole mitaleille mitään asiaa, Haka-laituri Mikko Innanen myönsi.

RoPSin kotiottelut jatkuvat sunnuntaina, kun VPS saapuu vieraaksi Susivoudille.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 951 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309