ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 elokuu 2009 01:33

RoPS katkaisi tappioputkensa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin ja Hakan liigaottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Kenttätapahtumien valossa varamiehinen vierasjoukkue sai olla lopputulokseen tyytyväisempi kuin peliä hallinnut kotijoukkue.

- Meillä oli otteluun vaikeat lähtökohdat. Viisi voitotonta peliä takana, ja paha kotijoukkue RoPS vastassa, sekä lisäksi useita runkomiehiä sivussa. Nollan pitäminen täällä oli hyvä suoritus ja pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, Hakan luotsi Olli Huttunen kertoi rauhalliseen tyyliinsä.

RoPS lähti myös otteluun varamiehisenä White Simwanzan ja Joonas Ikäläisen ollessa pelikiellossa. Toppariparina Stephen Kundan rinnalla pelasi Ville Syväjärvi ja keskikentän pohjalla Echiabhi Okodugha ja Godfrey Chibanga. RoPSin puolustus oli tiiviimpi kuin ehkä kertaakaan aiemmin tällä kaudella, ja onkin mielenkiintoista nähdä jäävätkö muutokset pysyvämmiksi. Myös Jussi Inkeröinen pääsi pitkästä aikaa avauskokoonpanoon.

RoPS hallitsi ensimmäistä jaksoa. Christopher Musonda oli jälleen vauhdissa ja vei laidallaan Sebastian Strandvallia kuin pässiä narussa. Musondan viimeiset ratkaisut kuitenkin olivat yleensä heikkoja, vaikka hän oli lopulta lähimpänä maalintekoa. Vahaan 20 minuutin pelin jälkeen Musonda paukautti pallon Chanda Mwaban syötöstä ylärimaan. Nigerialainen hyökkääjä Ani esiintyi ensimmäisen kerran RoPSin paidassa. Ani ei vielä tunne joukkuekavereitaan, mutta hyökkääjä näytti silti pelimiehen elkeitä. Muutama terävä laukaus, ja pääpallo antoivat vahvan target-pelaajan vaikutelman. Kertaalleen Ani karkasi toppareiden välistä läpi Mwaban syötöstä, mutta tilanne liputettiin paitsioksi.

Aivan puoliajan lopulla Mwaba ampui kaukaa hiukan yli. Todella vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin, vaikka hyökkäyspeli muuten olikin toimivaa. Haka pelasi varsin varovasti, ja kyttäsi vastaiskuja, mutta ei pystynyt avausjaksolla kunnon maalipaikkoihin.

Toisen puoliajan alku oli selvää RoPSin hallintaa, mutta laukaukset viuhuivat ohi maalin. Haka sai otetta pelistä ja kenttätapahtumat olivat parinkymmenen minuutin ajan varsin tasaisia. Ottelun loppuun RoPS kehitti kirin, ja oli lähellä tehdä maalinkin. Haka-vahti Korhonen seikkaili kaukana maalista, mutta Mika-Matti Maisonvaara ei onnistunut nostamaan palloa puolesta kentästä tyhjään maaliin. Puolustuksen purkupalloon pääsi vielä Ncimunya Mweetwa, mutta hiljalleen kuntoutuva hyökkääjä aikaili tilanteessa. Muuten vaihdosta kentälle tullut mies esiintyi pitkästä aikaa rohkeammin. Aivan ottelun lopussa Haka sai kuudentoista rajalta vapaapotkun, jonka Valeri Minkenen kuitenkin ampui ohi.

RoPSille tuli jobinpostia, kun Musonda sai neljännen varoituksensa, joka tietää pelikieltoa VPS-peliin. Varoitus tuli filmaamisesta, ja ainakin katsomoon näytti, että Musonda kompastui omiin jalkoihinsa ihan rehellisesti.

Helpottunut Lumijärvi

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli ottelu jälkeen helpottunut. Pistekin on arvokas kovassa putoamiskamppailussa.
- Me olimme lähempänä voittoa, mutta tasapelikin Hakan kanssa on kelpo suoritus. Olen tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen.
Lumijärvi myönsi, että Syväjärven hyvä peli topparina sekä Okodughan ja Chibangan vahva peli keskikentän pohjalla johtaa pohdintaan palaavatko Simwanza ja Ikäläinen suoraan avaukseen.
- Puolustuspelissä ei tullut virheitä.
Lumijärvi antoi myös tunnustusta uudelle kärkimiehelle Anille.
- Mies pelasi varvas puudutettuna, kun harjoituksissa joukkuekaveri astui jalan päälle. Hän näytti pelimiehen elkeensä, mutta yhteispelissä on vielä paljon hiomista. Ani valittelikin pelin jälkeen, että hän oli väärään aikaan väärässä paikassa. Etenkään Musonda ei osannut hyödyntää hänen oikea-aikaista liikettään, eikä yhteispeli Chandankaan kanssa vielä ollut parasta mahdollista.

Lumijärvi kertoi Mwaban kärsineen pahoista allergiaoireista.
- Kelpo peli siihen nähden, että henki kulki vain antihistamiineilla, ja tällejä tuli taas kintuille niin, että mustelmia riittää.

Hakassa petyttiin omaan peliin, mutta kiiteltiin muita kärkijoukkueita

Hakan Mikko Innanen manaili joukkueensa peliä.
- Eihän meillä oikeasti ollut kuin yksi maalipaikka, lopun vapari. RoPSilla oli varmaan kaksikymmentä laukausta meidän muutamaa hullua vastaan. Kuusi peliä ilman voittoa ja silti meillä on vielä saumat vaikka mestaruuteen. Onneksi muut pelaavat meidän pussiimme.

Valmentaja Olli Huttunen oli mietteliäs.
- Odotin RoPSin olevan kotona vahva. Pelitapahtumien valossa tämä on jopa tyydyttävä lopputulos. Kärki karkaa kohta, jos voittoja ei ala tulla. Huttunen kertoi ja lisäsi joukkueen tekevän pelaajahankintoja elokuun aikana.
- Ainakin kärkimies on ostoslistalla.

Luettu 926 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309