ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 elokuu 2009 15:13

RoPSin ahdinko syvenee

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kakkosvalmentaja Zeddy Saileti pelasi Maarianhaminassa vain pari minuuttia ottelun lopusta. Kakkosvalmentaja Zeddy Saileti pelasi Maarianhaminassa vain pari minuuttia ottelun lopusta.

Rovaniemen Palloseuran sunnuntainen vieraspeli IFK Mariehamnia vastaan ei tuonut muutosta joukkueen synkkään vieraspelisaldoon. Yhdestätoista vieraspelistä on ollut kotiin tuomisina vain yksi piste.

Maarianhaminassa RoPS antoi kotijoukkueelle kaksi maalia eteen jo ensimmäisen puolen tunnin aikana, ja oli jo puoliajalla tekemättömässä paikassa. RoPS ei ole koko kauden aikana noussut kertaakaan pisteille tappioasemasta.

Kuusi tasapeliä putkeen tahkonnutta sarjakutosta IFK:ta vastaan RoPS sentään pisti kampoihin, mutta vasempana pakkina ottelun aloittaneen Echiabhi Okodughan kavennusmaalia lähemmäs se ei päässyt.

- Tämä oli meiltä paras vieraspeli mitä on pelattu, eikä peli mennyt tappiollakaan kävelyksi, valmentaja Mika Lumijärvi sanoi.

Helppoja virheitä

RoPS kaatui jälleen tehottomaan viimeistelyyn ja puolustuksen helppoihin virheisiin.

Christopher Musonda karkasi kotijoukkueen puolustukselta kahteen otteeseen, mutta ensimmäisen yritys tömähti avausminuuteilla ristikkoon ja toisen mies töpeksi maalin ohi parista metristä. Myös Okodugha osui tolppaan avauspuoliskolla.

Tuhlatut paikat pistivät Lumijärven jälleen manailemaan tehotonta viimeistelyä.

- Me ei vain saada palloa millään maaliin, ja omassa päässä tulee sitten helppoja virheitä.

IFK:n Marcus Olofsson iski avausmaalin RoPSin puolustuksen huonon purkupallon jälkeen, ja Ante Simunac viimeisteli voittomaalin sambialaistoppari Stephen Kundan arviontivirheestä.

Luja usko kotipeleihin

Tappio juurrutti RoPSin yhä tukevammin liigan jumbosijalle. Karsijan paikalla oleva KuPS on kerännyt kaksi pistettä enemmän, JJK on kolme pistettä karussa ottelun vähemmän pelanneena.

Tukalasta tilanteesta huolimatta Lumijärvi uskoo yhä vakaasti sarjapaikan säilymiseen. RoPSin oljenkorsi on siinä, että se pelaa kahdeksasta jäljellä olevasta ottelusta kuusi kotona.

- Kotipeleissä me olemme olleet huomattavasti terävämpiä ja huolellisempia. Voimme haastaa niissä kenet tahansa.

Kauden toiseen valmentajanvaihdokseen Lumijärvi ei jaksa uskoa.

- Tuskin tilanne vaihtamalla paranee. Mitä vain voi tietysti tapahtua, mutta olisi se aika lyhytkatseista, Lumijärvi totesi.

- Tilanne olisi eri, jos pelaisimme huonosti, emmekä saisi luotua maalipaikkoja.

RoPS kohtaa seuraavaksi FC Hakan sunnuntaina Susivoudissa. Ottelusta puuttuvat varoitustilinsä Maarianhaminassa täyttäneet kapteeni Joonas Ikäläinen ja White Simwanza. Uusi nigerialaishankinta Jeremiah Ani sen sijaan on suurella todennäköisyydellä RoPSin vahvuudessa.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 840 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309