ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 heinäkuu 2009 16:18

RoPS valitti jälleen KuPSin kohupelaajasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mielestä vastuu nigerialaisen Dickson Nwakaemen sekavasta siirrosta on Kuopion Palloseuralla. RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mielestä vastuu nigerialaisen Dickson Nwakaemen sekavasta siirrosta on Kuopion Palloseuralla.

Rovaniemen Palloseura on jättänyt uuden valituksen Suomen Palloliiton vastalauselautakuntaan Kuopion Palloseuran Dickson Nwakaemen pelikelpoisuudesta 4. heinäkuuta pelatussa jalkapalloliigan KuPS-RoPS-ottelussa. Kiistanalainen ottelu päättyi KuPSin 3-0-voittoon, ja Nwakaeme teki ottelussa yhden maalin.

RoPSin mukaan nigerialainen oli ottelussa sääntöjen vastainen pelaaja, sillä hän oli pelannut Senegalissa ainakin kaksi ottelua kansainvälisen siirtoikkunan sulkeuduttua 30. huhtikuuta. Sen jälkeen virallisia otteluita pelanneet pelaajat eivät voi vaihtaa seuraa ennen elokuun alkua.

Palloliitto hylkäsi pikaisella päätöksellä RoPSin ensimmäisen protestin. Myöhemmin myös liiton kurinpitovaliokunta katsoi, ettei KuPS ole tahallaan johtanut asiassa liittoa harhaan.

Kurinpitovaliokunta kuitenkin tarkasteli ainoastaan sitä, onko KuPS toiminut asiassa virheellisesti. Ei sitä, onko Nwakaeme ollut pelikelpoinen.

- Liitossa on nyt uusi pohja päättää asiasta, sillä heillä ei ollut tarkkaa tietoa Nwakaemen pelaamisesta Senegalissa silloin kun asia ensimmäisen kerran käsiteltiin, RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala perustelee uutta valitusta.

Liiton sääntöjen mukaan vastalauselautakunnan on käsiteltävä valitus kahden viikon kuluessa sen saapumisesta ja lautakunnan antama päätös on lopullinen. Sen jälkeen seuraava askel olisi urheilun oikeusturvalautakunta.

- Minun mielestäni ainoa vaihtoehto on, että ottelun lopputulos kääntyy RoPSin voitoksi 3-0. Oikeustajuni ei muuta ymmärrä, kun on peluutettu sääntöjen vastaista pelaajaa, Kiistala sanoo.

Päätös muuttaisi radikaalisti jalkapalloliigan häntäpään voimasuhteita, sillä RoPSin kahden pisteen etumatka KuPSiin venähtäisi kerrallaan kahdeksaan pisteeseen.

Kiistalaa hämmästyttää Nwakaemen sekavassa siirtosaagassa eniten se, ettei KuPS ole ottanut kunnolla selvää miehen taustoista, vaan on tehnyt päätöksiä hätäisillä ratkaisuilla.

"Vastuu vain seuralla"

- Vastuu tässä asiassa ei voi olla kenelläkään muulla kuin seuralla, Kiistala painottaa.

KuPSin toimitusjohtajan Ari Pääkön mielestä on väärä lähtökohta olettaa, että seuran tulisi automaattisesti epäillä kansainvälisen jalkapalloliiton alaisten liittojen dokumentteja.

KuPS toimi Nwakaemen siirrossa Nigerian liitolta ja miehen pelaaja-agentilta saamiensa tietojen pohjalta.

- En tiedä kuka asiassa on toiminut virheellisesti. Ei ainakaan Suomessa kukaan. Me olemme toimineet asiassa vilpittömästi niillä tiedoilla mitä olemme saaneet.

Palloliitto laittoi Nwakaemen peliluvan jäihin tapauksen tutkinnan ajaksi, mutta on myöntänyt miehelle loppukaudeksi edustusoikeuden siirtoikkunan avautumisen jälkeen 1. elokuuta.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 768 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309