ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 14 heinäkuu 2009 23:36

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Arto Autti Arto Autti

”Huikea jalkapallotapahtuma”

Mikä ottelu:
Su 12.7. RoPS – Jaro 5 - 3

Poroisäntä:
Nimi: Arto Autti

Jalkapallotausta: Yhteensä 205 pääsarjaottelua RoPSin paidassa vuosina 1984 – 2000. Autti on valittu ainoana RoPS kasvattina Veikkausliigan legendaksi. Yhteensä 8 RoPS-pelaajaa on saanut kyseisen kunnianosoituksen, ja heistä mainittakoon Ari Tegelberg ja Steven Polack.
”Aloitin 5-vuotiaana RoPSin nappulaliigassa, silloin joukkueet olivat vielä suomalaisia, ja minä pelasin Ponnistuksessa”, Autti muistelee hymyillen.
Pitkän aktiiviuran jälkeen Autti on valmentanut ja toiminut huoltajana RoPSin tyttöjoukkueissa.

Fanijoukkueet ja pelaajat: Kotimaan kentillä RoPS-legenda kannattaa luonnollisesti omaa joukkuettaan.
”Suosikkipelaajani on Zeddy Saileti. Pelasin yhdessä hänen kanssaan, eikä valintaa tarvitse perustella. Kuningas on kuningas.”
”Ulkomaan jalkapallossa seuraan erityisesti suomalaisten otteita, enkä ole erityisen vahvasti minkään joukkueen kannattaja.”
Vuosikausia Liverpool on ollut tarkemman seurannan kohteena.
”Saa nähdä, pitääkö etsiä uusi suosikki, kun Hyypiä lähti Bundesliigaan”, Poroisäntä pohtii. Pelaajista Autti nimeää suosikikseen Liverpoolin ja Espanjan hyökkääjän Fernando Torresin.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Autti perehtyi otteluun ammattimiehen analyyttisella otteella.
”Ottelu ratkesi RoPSin hyökkäysnelikon (Chibwe, Mwaba, Musonda, Okodugha) liikkuvaan peliin. Etenkin toisella puoliajalla hyökkäyspeli on luovaa ja selvästi RoPSin pelin toimivin osa-alue.”
Auttin mielestä onnistujia oli monia.
”Chanda Mwaba, hattutempun tehnyt Okodugha ja Ville Syväjärvi. Syväjärvi raatoi ja potki, välillä ohikin, mutta sytytti joukkueen ja yleisön.”
Parannettavaakin Autti pelistä löysi.
”Puolustuspelissä on ongelmia, kolme maalia omiin ja henkilökohtaisia virheitä. Toki puolustajan virhe näkyy yleensä tulostaululla, kun jonkun toisen pelipaikan pelaaja saa sen anteeksi”, entinen puolustaja muistuttaa puolustajien raskaasta roolista.

Pelin kohokohta: ”Echiabi Okodughan 5-3 maali. Harvoin näkee hallittua laukausta puolesta kentästä. Suoritus oli niin hieno, että yleisö voisi maksaa jälkikäteen kympin ylimääräistä lipustaan”.

Terveiset tuomareille: Päätuomari Tony Asunmaa epäonnistui surkeasti. Pahoja rikkeitä jäi viheltämättä, homma lähti käsistä ja pelaajat pelasivat liian kovaa peliä.

Ottelun pelaaja: Chanda Mwaba. Neljä maalisyöttöä ja järjesteli lisäksi jatkuvasti tilanteita, joista olisi voinut tehdä tuplamäärän maaleja.

Kolme sarvea: ”Huikea kahdeksan maalin jalkapallotapahtuma, jossa tunteet olivat pelissä sekä kentällä että katsomossa.”

Kaksi sarvea: Jalkapallomies katsoo rovaniemeläistä jalkapalloa kokonaisuutena: ”Jalkapallon puitteet ovat parantuneet, uusittu Ounashalli ja tuleva uusittu Keskuskenttä takaavat sekä huippujalkapallon että juniorityön jatkuvuuden.”

Yksi sarvi: ”RoPSin A-nuorten nousu SM-sarjaan oli hieno juttu.”

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi 

Luettu 1136 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309