ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 heinäkuu 2009 14:02

Viiden tähden jalkapalloshow

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Echiabhi Okodugha (30) pääsi tuulettamaan ensimmäistä RoPS-pelaajan hattutemppua yhdeksään vuoteen. Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi, valmentaja Mika Lumijärvi ja Nchimunya RoPSin Echiabhi Okodugha (30) pääsi tuulettamaan ensimmäistä RoPS-pelaajan hattutemppua yhdeksään vuoteen. Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi, valmentaja Mika Lumijärvi ja Nchimunya

Rovaniemen Palloseura ja Pietarsaaren Jaro tarjosivat Susivoudin kauden ennätysyleisölle (1927) sunnuntai-illan liigaottelussa näytelmän, joka ei hetkessä unohdu. Eikä toistu.

Kotijoukkueen nousu ja romahdus, kahdeksan maalia, avopaikkoja, hattutemppu, hukattu pilkku, punainen kortti, tuomarivirheitä, kuumia tunteita, kovia otteita ja jälkipelejä sellaisessa sopassa, joka maistuu Rovaniemellä vielä pitkään.

Tuskin kovin usein aikaisemmin on yksi ja sama mies onnistunut samassa ottelussa tekemään maalin, päästämään maalin ja torjumaan rangaistuspotkun.

Jaron keskikenttäpelaaja Joonas Laurikainen ehti senkin tekemään viimeisen 20 minuutin aikana.

- En muista, että olisin ikinä ollut pelissä, jossa on tämmöisiä käänteitä. Sydäri meinasi tulla itsellekin, 101 liigaottelua pelannut RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen huokasi.

RoPS oli tyriä johtonsa

Neljän pisteen kaulan KuPSiin ja JJK:hon sarjan hännillä nykäissyt RoPS oli läpi ottelun aktiivisempi joukkue, ja rakenteli hyviä tilanteita laidoilla pitelemättömissä liekeissä viilettäneiden Christopher Musondan ja Echiabhi Okodughan kautta.

Vielä kun kymppipaikalla säkenöinyt ja neljä maalia järjestellyt Chanda Mwaba näytti parhaat puolensa, joutuivat Jaron puolustajat kovaan kyytiin.

Sinipaidat siirtyivät ottelussa jo ratkaisevan tuntuiseen 4-1-johtoon Okodughan näyttävällä nostolla 77. minuutilla.

Mutta niin kuin monesti aikaisemminkin tällä kaudella, RoPSin kotiotteluissa varmaa on vain epävarmuus.

Kaksi minuuttia "Okun" maalista, ja Jaro oli jo maalin päässä Joonas Laurikaisen ja Jonas Emetin osumilla. Ja kotijoukkue taas loppuhetkien paniikissa.

- Siinä kohtaa kävi mielessä, että jos tästä pelistä ei pisteitä tule, niin minä lopetan pelit siihen, RoPSin ensimmäisen maalin tehnyt ja Jaron kolmannen lahjoittanut Ikäläinen naurahti.

4-3-tilanteessa RoPSin Mika-Matti Maisonvaara ehti missaamaan rangaistuspotkunkin, ennen kuin illan sankari Okodugha päästi kotiyleisön piinasta illan kolmannella osumallaan puolesta kentästä.

 Kaikki vaihtonsa käyttänyt Jaro joutui laittamaan Joonas Laurikaisen maaliin Markus Koljanderin ulosajon jälkeen. Ensi töikseen Laurikainen torjui Mika-Matti Maisonvaaran pilkun.

Tunteet kuumenivat

Uskomattoman ottelun jälkihöyryjä lehdistötilaisuudessa puhaltelevia valmentajia ja pelaajia korpesi silminnähden erotuomari Tony Asumaan toiminta. Ottelu lipsahti tuomarin käsistä jo avausjaksolla.

Toisella jaksolla tunteet kuumenivat yli äyräiden, ja RoPSin Ville Syväjärvi ja Jaron Jonas Emet olisivat molemmat ansainneet aikaisen suihkukomennuksen.

Syväjärvi lanasi Marco Matronen tylysti kentän pintaan 1-1-tilanteessa juuri ennen RoPSin johtomaalia, ja Emetin pinna paloi Janne Turpeenniemen herhiläismäisen taklauspelin kanssa.

- Tuomari oli molemmille huono. Kyllä tuomarienkin pitäisi skarpata, siinä missä meidänkin. Se oli selkeästi punaisen kortin arvoinen taklaus, Jaron valmentaja Mika Laurikainen totesi Syväjärven tilanteesta.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi nyökytteli vieressä ja totesi Mikko Hyyrysen kyseenalaisen 1-1-tasoitusmaalin vaikuttaneen selvältä käsivirheeltä.

Niin tai näin, sunnuntain ottelu ei jättänyt kylmäksi. Olisi kannattanut olla paikalla.

Tilastot
Ottelun maalit: 1-0 Joonas Ikäläinen (5.), 1-1 Mikko Hyyrynen (12.), 2-1 Chileshe Chibwe (59.), 3-1 Echiabhi Okodugha (72.), 4-1 Okodugha (77.), 4-2 Joonas Laurikainen (78.), 4-3 Jonas Emet (79.), 5-3 Okodugha (89.)

RoPSin edellinen 5 maalin ottelu liigassa: 27.9.2000 RoPS-Inter 5-0
Edelliset viiden maalin ottelut Ykkösessä: kausi 2006, PP-70-RoPS 1-5, RoPS-Jippo 5-1
RoPSin edellinen hattutemppu: 27.9.2000 RoPS-Inter 5-0, Grzegorz Bala 3 maalia
RoPSin edellinen kahdeksan maalin ottelu: kausi 1991, RoPS-Reipas 11-0

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1274 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309