lauantai, 11 heinäkuu 2009 15:43

Otteluennakko: RoPS - FF Jaro (Pietarsaari)

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Susivouti su 12.7 klo 18.30

Asetelma: Putoamiskamppailuun ajautunut RoPS elää ja kuolee kotiotteluillaan. Jaro on pelannut hyvän kauden ja valmentaja Mika Laurikainen on puristanut rajallisesta materiaalista paljon irti. Toki Jarolla on nyt pieni laskusuhdanne menossa, sillä kolme ottelua on mennyt voitoitta. Luottatoppari Tanskan pelikielto aiheuttaa myös päänvaivaa valmentajalle. RoPSin ainoa vaihtoehto on lähteä hakemaan voittoa kovalla asenteella ja luovalla hyökkäyspelillä. Kwon palaa maalille, Mwaba on taas pelikelpoinen ja Saileti sekä Chibwe ovat luultavasti jo pelikunnossa.

Taktiikka: RoPS on pallollisena taitavampi ja tulee pitämään palloja. Ongelmaksi muodostuu Jaron puolustuksen murtaminen. Hyökkäystä on nopeutettava entisestään, sillä Jaron puolustus organisoituu nopeasti. JJK-pelin tempo ei riitä mihinkään. Jaron puolustuksen maatessa alhaalla on myös kauempaa haettava ratkaisuja. Liian usein hyvät laukaisupaikat menevät hukkaan, kun hyökkäys ajetaan liian lähelle maalia. Avainasemassa on myös erikoistilanteiden puolustaminen. Niistä RoPSille on tehty paljon maaleja, ja Jaro rankaisee armotta merkkausvirheistä. Jaro pelaa yleensä 4-3-3 systeemillä ja perustaa taktiikkansa nopeaan suunnanmuutospeliin. Laurikainen valittelee usein, että heidät pakotetaan pelaamaan pitkää palloa, mutta kyse on enemmänkin valitusta taktiikasta, joka joukkueelle sopii. Riiston jälkeen pallo pelataan nopeasti kärkeen vahvalle Mikko Hyyryselle, joka pystyy itse ratkaisuihin tai hyvällä suojauksella pelaamaan toiseen aaltoon.

Seuraa tätä: Joonas Ikäläinen ja Stephen Kunda vs. Mikko Hyyrynen. RoPSin topparikaksikko on pelannut ailahtelevaisen kauden. Yhteispelissä on vielä toivomisen varaa, eikä peli ole ollut toivotulla huipputasolla. Kaksikko saa todellisen haasteen Hyyryseltä, joka on vanhan liiton tankkityyppinen keskushyökkääjä. Vahva ja isokokoinen Hyyrynen pelaa kovaa ja on vaarallinen maalintekijä. Target-pelaaja on vartioitava läheltä ja kaksinkamppailuihin on mentävä surutta, muuten kolossi lakaisee topparit tieltään ja pallo on RoPSin maalissa.

Arvio: Tasainen vääntö. Jos RoPS pystyy kurinalaiseen peliin, sillä on mahdollisuudet voittoon asti.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 795 kertaa