ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 heinäkuu 2009 15:40

Mä joka päivä töitä teen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ville Syväjärvi keskittyy kesäkuusta elokuuhun pelkästään jalkapalloon. Keskuskentän remonttiin ei miehen ole tarvinnut osallistua, duunarin rooli on löytynyt RoPSin liigamiehistöstä. Ville Syväjärvi keskittyy kesäkuusta elokuuhun pelkästään jalkapalloon. Keskuskentän remonttiin ei miehen ole tarvinnut osallistua, duunarin rooli on löytynyt RoPSin liigamiehistöstä.

Kun Rovaniemen Palloseura marraskuun loppupuolella julkisti neljän uuden pelaajan sopimukset tälle kaudelle, oli joukossa monien yllätykseksi oman kasvatin, Ville Syväjärven, 26, nimi.

Puskissa alkoi rapista ja huutelu alkoi. Ei missään nimessä avaukseen. Ei kelvannut edes vuoden 2007 divarijoukkueeseen. Loukkaantumisten ja pelikieltojen paikkaaja.

Toisin kävi. Tinkimätön Syväjärvi otti paikkansa RoPSin avauskokoonpanossa. Vain kaksi liigaottelua on jäänyt väliin.

- En kyllä osannut odottaa näin paljon vastuuta. Ajattelin, että jos muutaman liigapelin pääsisin vielä vaikka vaihdosta pelaamaan, Syväjärvi myöntää.

Tätä tahtia 50 liigaottelun (nyt yhteensä 40) raja rikkoontuu, ennen kuin kausi on pulkassa.

Syväjärvi on pelannut siellä missä on tarvittu. Vasempana pakkina, oikeana pakkina, keskikentän pohjalla, topparinakin, eikä ole ajatellut valittaa.

- Ei se minua haittaa. Hyvä näin, sillä nyt on enemmän mahdollisuuksia päästä kentälle.

Viimeinen oljenkorsi

Syväjärven ura näytti vaipuvan alasarjoihin, kun divarikausi 2006 oli potkittu pois.

Mies ei saanut jatkoa umpeutuneeseen kolmen vuoden sopimukseensa, vaikka siitä neuvoteltiin.

Yksi kausi meni Kakkosessa Someron Voimassa, toinen viime kesänä kotikaupungin FC Santa Clausissa. Sitten RoPS yllättäen taas kutsui.

- En ollut enää edes miettinyt liigapelejä, vaan valmistauduin pelaamaan Santassa Kakkosta. Veikkaan, että toista mahdollisuutta ei olisi tullut, jos en olisi tähän tarttunut.

Kaksi kautta alasarjoissa söi juoksukuntoa. Täysiä otteluita on tilillä vasta neljä, mutta nyt pelikunto alkaa olemaan 90-minuutin luokkaa.

- Liigavauhti tuli alussa shokkina. Puolen tunnin jälkeen alkoi jo jalka painaa, Syväjärvi kertoo.

Se näkyi ainakin korttitilastoissa. Syväjärvi on saanut viisi kuudesta varoituksestaan otteluiden jälkimmäisellä puoliskolla.

- Korttien määrä kertoo aika paljon mun pelityylistä. Olen sellainen rouhijatyyppi. Pallonriisto ja anna se Zeddylle, niin mulle aina on sanottu, Syväjärvi naureskelee.

Työmies taiteilijoiden joukossa, sitä Syväjärvi RoPSissa on.

Kiireinen ilta tiedossa

RoPS kohtaa sunnuntain kotiottelussa jälleen kerran sarjapaikkansa puolesta erittäin tärkeässä kotiottelussa Jaron, joka voitti rovaniemeläiset kevään kohtaamisessa 2-0.

- Kolme pistettä pitäisi saada. Tällä hetkellä ei kannata puhua mistään muusta kuin sarjapaikan säilyttämisestä.

Syväjärveä vastaan Jaron oikealla laidalla viilettänee liigan tähtipelaajien joukkoon noussut vikkeläkinttuinen Sebastian Mannström.

- Luulen, että pelin jälkeen joutuu ainakin käymään suihkussa, Syväjärvi nauraa.

Ville Syväjärvi

Työmiehen viikonloppu

Perjantai: 16.30-18.00 harjoitukset. Treenien jälkeen hieronta. Lauantai: Vapaapäivä, palauttelua perjantain harjoituksista.Sunnuntai: 10.00-11.00 aamuharjoitukset. 11.00-17.00 lepoa kotona, tankkaamista ja valmistautumista peliin. 17.00 Susivoudin kentälle. 18.30 liigaottelu RoPS-Jaro alkaa. Pelin jälkeen ruokailu. Kierrokset hiljenevät vasta 02-03 aikaan. Ja maanantaina taas palautellaan.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1262 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309