ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 heinäkuu 2009 23:30

RoPSin surkea vierassaldo sai jatkoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS pelasi yhden kauden tärkeimmistä vieraspeleistään KuPSia vastaan lauantaina. Varamiehinen rovaniemeläisryhmä ei pystynyt kääntämään vierasottelutilastoaan: ainuttakaan voittoa ei vieraskentiltä ole herunut. KuPS ottelun lukemat olivat vieraiden kannalta tylyt 3 – 0. Maaleista vastasivat uusi nigerialaisvahvistus Dickson Nwakaeme ja Miikka Turunen kahdesti. RoPSin Chanda Mwaba tienasi ottelun lopussa kaksi keltaista ja ulosajon. Keskikenttämies huilaa cup-pelin Interiä vastaan.

KuPS pelasi kokonaisuudessaan vahvan ottelun. Myös RoPS pystyi luomaan maalipaikkoja, mutta krooninen maalinteko-ongelma tuntuu vain pahenevan vieraissa. Echiabhi Okodugha epäonnistui avopaikassa, ja Mika–Matti Maisonvaara nosti pallon metristä yli maalin.

KuPS näyttää löytäneen kelpo vahvistuksen Dicksonista, samoin Ollo pelasi puolustuksessa vahvan pelin.
Ensimmäinen KuPSin maali syntyi onnekkaasti ensimmäisen puoliajan lopulla. Dicksonin epäonnistunut laukaus pomppi Turuselle, joka sai sijoittaa pallon ohi K-P Syväjärven.

Toisella puoliajalla verkkoa heilutti taas Dickson Nwakaeme. Ensin K-P Syväjärvi jätti menemättä keskityspalloon, Janne Turpeenniemen purku jäi huonoksi, ja nigerialainen pääsi ampumaan pallon maaliin. Loppunumerot viimeisteli Turunen, jolla oli taidon lisäksi tuuriakin mukana. Ilja Venäläisen laukaus pomppi tolpan ja maalivahti Syväjärven kautta Turusella avoimeen paikkaan.

Ottelun lopuksi nähtiin kunnon torikokous, jossa keltaista katselivat Ollo, RoPSin Stephen Kunda ja Mwaba peräti kahdesti.

Kurssi ei käänny ja miehet loppuu

RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi oli ottelun jälkeen tuskainen.
- Surkea vieraskurssi ei käänny. Erotuomari Antti Munukka ei ainakaan suosinut meitä, sillä Tero Taipaleen käsivirhe ja Okodughan kaataminen rangaistusalueella jäivät viheltämättä. Silti tappiosta voimme syyttää vain itseämme, sillä paikkoja tehdä maalit ainakin tasapeliin kyllä oli. Meillä ei vain ole kunnollista kärkimiestä. 
Turpeenniemeä huolestutti myös pelaajatilanne ennen Interiä vastaan käytävää cupin peliä.
- Kwon ja Mwaba ovat pelikiellossa, Saileti ja Chibwe loukkaantuneina, sekä Syväjärvi ja Turpeenniemi yhden kortin päässä pelikiellosta. Vaikeaksi menee.

Edit 10.8.2009 

SPL muutti KuPS-RoPS-ottelun lopputuloksen 

Suomen Palloliiton vastalauselautakunta on hyväksynyt RoPS:n tekemän valituksen SPL:n toimiston 7.7. tekemästä päätöksestä, jolla RoPS:n vastalause 4.7. pelatusta Veikkausliigan ottelusta KuPS-RoPS hylättiin. Hyväksymällä RoPS:n valituksen vastalauselautakunta muutti kyseisen ottelun lopputuloksen KuPS:n häviöksi 3-0.


RoPS katsoi vastalauseessaan KuPS:n Dickson Nwakaemen olleen ottelussa edustuskelvoton.

Vastalauselautakunta katsoi, että KuPS:n pelaajalle Dickson Nwakaemelle myönnetty pelilupa Suomeen oli tapahtunut virheellisten tietojen perustella, koska kyseinen pelaaja oli jälkeenpäin saatujen selvitysten mukaan pelannut virallisia otteluita Senegalissa 30.4.2009 jälkeen.

Näin ollen pelaajan kansainvälistä edustusoikeuden siirtoa ei olisi saanut hyväksyä 1.5. - 31.7.2009 välisenä aikana. Pelaaja on siis ollut pelioikeudeton Veikkausliigan ottelussa 4.7.2009.Alun perin KuPS voitti ottelun maalein 3-0 ja Dickson Nwakaeme viimeisteli ottelussa yhden osuman ja syötti toisen, mutta nyt lukemat käännettiin päinvastaiseen järjestykseen. Lopputuloksen muuttaminen tietää samalla sitä, että KuPS putoaa sarjataulukossa viimeiseksi ja RoPS nousee JJK:n kanssa tasapisteisiin 13. sijalle.


Edit 2.10.2009 

Oikeusturvalautakunta palautti KuPS-RoPS:n tuloksen 

Urheilun oikeusturvalautakunta antoi päätöksensä perjantaina (2.10.) Kuopion Palloseuran valituksesta 4.7. pelatun Veikkausliigaottelun KuPS – RoPS lopputuloksen muuttamisesta vierasjoukkueen hyväksi. Urheilun oikeusturvalautakunta päätyi asiassa KuPS:n kannalle ja palautti voimaan ottelun urheilullisen lopputuloksen.

KuPS voitti heinäkuussa pelatun liigaottelun 3-0, mutta RoPS valitti Suomen Palloliitolle (SPL) KuPS:aa ottelussa edustaneen Dickson Nwakaemen olleen edustuskelvoton. SPL:n toimisto päätti 7.7. hylätä RoPS:n valituksen, sillä Nwakaemen pelilupa oli pyydetty asianmukaisella tavalla ja edustusoikeus myönnetty sen hetkisten tietojen perusteella. RoPS valitti toimiston päätöksestä SPL:n vastalauselautakunnalle, joka kumosi päätöksen 10. elokuuta. Vastalauselautakunta perusteli eriävää päätöstään asiaan liittyvillä uusilla faktoilla. Vastalauselautakunnan päätöksen myötä RoPS tuomittiin ottelun voittajaksi maalein 3–0. Perjantaina 2.10. saadun Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä asian käsittely on saatu päätökseen.  Oikeusturvalautakunta totesi, että KuPS ei ollut käyttänyt RoPS-ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa, eikä asiassa ollut kilpailumääräysten mukaisia perusteita määrätä KuPS:aa häviämään ottelu. Kilpailumääräysten mukaan edustusoikeuden siirtoa koskeva myönteinen päätös on mahdollista kumota, jos myöhemmin ilmenee seikkoja, jotka olisivat johtaneet päätöksentekohetkellä epäävään päätökseen. Oikeusturvalautakunta totesi, että edustusoikeuden kumoamisella ei ole takautuvaa vaikutusta, ellei siitä ole erikseen säännöissä mainittu.

– Noudatamme ja arvostamme Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöstä. Asian käsittely on saatu nyt loppuun ja voimme kaikki keskittyä Veikkausliigan urheilulliseen huipennukseen. Meille tämä prosessi on ollut selkeä oppimisen paikka. Sekä toimisto että vastalauselautakunta ovat tehneet päätöksensä sen hetkisiin tietoihin ja faktoihin pohjautuen. Päätöksenteon prosesseja ja sääntöjä täytyy kehittää niin, että tällaisiin tilanteisiin ei enää jouduta. Nopea ja luotettava päätöksenteko on tärkeää varsinkin sarjamuotoisissa kilpailuissa, kun kausi on kesken, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen sanoi.

Urheilun oikeusturvalautakunnan päätöksen myötä KuPS – RoPS – ottelun urheilullinen lopputulos palautetaan voimaan.

Luettu 1252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309