ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 heinäkuu 2009 11:14

Miksu rikkoi kirouksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Zeddy Saileti ja Christopher Musonda ahdistelivat useaan otteeseen JJK-vahti Mihaly Szerovayta. RoPSin Zeddy Saileti ja Christopher Musonda ahdistelivat useaan otteeseen JJK-vahti Mihaly Szerovayta.

Rovaniemen Palloseuran Mika-Matti "Miksu" Maisonvaara on ollut paikalla kun itseluottamusta on jaettu.

RoPSin ja JJK:n välistä jalkapalloliigan tyvipään kamppailua oli tahkottu maalitta 73. minuuttia, kun JJK:n toppari Markus Paija repi Christopher Musondan nurin rangaistusalueella.

Lämmittelemässä ollut ja vaihtoa kentälle odotellut Maisonvaara sai pikakomennuksen kentälle.

Ja suoraan pallon taakse ampumaan rangaistuspotkua.

Ei kaikista helpoin paikka. Ei varsinkaan kun 18-vuotiaalla Maisonvaaralla ei ollut tilillään ensimmäistäkään maalia RoPS-paidassa, ja joukkue oli tyrinyt viisi aikaisempaa rangaistuspotkuaan.

Tuskin tilannetta helpotti sekään, että vastassa oli RoPSin kannalta elintärkeässä ottelussa toinen päävastustaja JJK.

- Vähän siinä jalka tärisi, mutta tilanne tuli niin nopeasti, ettei sitä paljon ehtinyt miettimään. Tiesin etukäteen mihin vedän, Maisonvaara kommentoi.

- Pelkäsin ainoastaan, etten ehtisi vaihtaa Miksua kentälle. Kylmähermoinen nuori poika, RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ihasteli.

Panokset painoivat

JJK oli saapunut Rovaniemelle ennen kaikkea välttämään tappiota.

Jyväskyläläisille pistekin niin sanotusta kuuden pisteen ottelusta olisi ollut mannaa.

Ottelu heräsi eloon vasta toisen puoliajan alussa, kun erotuomari Vesa Hätilä ajoi RoPSin korealaisvahti Jung-Hyuk Kwonin kentältä tarpeettomasta käsivirheestä rangaistusalueen ulkopuolella.

Alivoimalla ottelua vieneen RoPSin ote vain parani, kun JJK uskaltautui avaamaan kilpikonnapuolustustaan.

Maisonvaaran 1-0-maalin jälkeen RoPSilla oli hyvät paikat tappaa ottelu lopullisesti. Maalinteko ei maistunut ja taas kävi kuin monesti aikaisemmin.

Tuskin yksikään Susivoudin 1 550 katsojasta yllättyi, kun pari minuuttia ennen täyttä aikaa JJK:n korealaiskärki Nam Ik Kyung uitti tasoituksen RoPS-vahti Kari-Pekka Syväjärven ohi.

- Jotenkin pitäisi saada itseä niskasta kiinni, ja pysyä terävänä lopun tilanteissa, Lumijärvi ihmetteli useita loppuhetkillä päästettyjä maaleja.

- Tekisin jotain, jos tietäisin mistä se johtuu.

Osat vaihtuivat

Jotain edellisistä kerroista oli kuitenkin opittu. Rovaniemeläiset ovat katsoneet tarkkaan miten vastustajat ovat viime hetken maalinsa värkänneet. Ja nyt osat vaihtuivat.

Väkevän ottelun pelannut Christopher Musonda karkasi Echiabhi Okodughan syötöstä yksin läpi erotuomarin antamalla lisäajalla, ja villitsi voittomaalillaan kotiyleisön voitonjuhliin.

- Maalin jälkeen oli todella vapauttava tunne. Ansaittiin kyllä voitto varsinkin Honka-pelin jälkeen, Maisonvaara sanoi.

- Käteen ei jäänyt yhtään mitään. RoPS ansaitsi voittonsa. Syö miestä todella paljon, JJK:n valmentaja Ville Priha puhisi.

Voitolla RoPS nousi kahdeksaan pisteeseen, pisteen JJK:n edelle.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1575 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309