ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 heinäkuu 2009 01:46

RoPSille arvokas voitto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS nitisti JJK:n todellisessa kuuden pisteen ottelussa maalein 2 – 1 ja jätti samalla JJK:n sarjataulukossa karsijan paikalle. RoPSin maalit tekivät Mika-Matti Maisonvaara rangaistuspotkusta ja Christopher Musonda. JJK:n maalin viimeisteli korealaiskärki Nam. Ottelu oli kiihkeä, sillä RoPSin maalivahti Kwon, ja JJK:n toppari Markus Paija ajettiin kentältä.

JJK:n valmentaja Ville Priha oli tullut hakemaan tasapelipistettä, ja tämä näkyi JJK:n varovaisena pelinä. JJK ei prässännyt käytännössä ollenkaan, ja RoPSin puolustuksella oli aikaa avata peliä kaikessa rauhassa. Nam hortoili yksin kärjessä kymmenien metrien päässä keskikenttäpelaajista. RoPS piti palloa täysin ylivoimaisesti, mutta ei pystynyt pelaamaan riittävän nopeasti, jotta JJK:n puolustus olisi kunnolla avattua paras pelaaja, maalivahti Mihail Szerovay esitti kuitenkin muutaman huipputorjunnan, ja kertaalleen Chibwe ampui ylärimaan.

Kortit viuhuivat

Toisen puoliajan alussa RoPSin maalivahti Kwonille tuli totaalisen musta hetki, kun hän otti pallon käsiinsä rangaistusalueen ulkopuolella. Kwon ajettiin ulos, ja Kari – Pekka Syväjärvi tuli tolppien väliin. JJK nosti aiemmin laidassa pelanneen Mika Lahtisen kärkeen ja pyrki hyödyntämään miesylivoimansa. RoPS kuitenkin hallitsi vajaallakin ja loi useita maalipaikkoja. Paija joutui kaataman Musondan ja mies sai katsella toista keltaista korttia. Rangaistuspotkun ampui varmasti verkkoon suoraan vaihdosta tullut Maisonvaara. Johtomaalin jälkeen RoPSilla oli lukuisia maalipaikkoja, mutta Szerovay esitti erinomaisia otteita, torjuessaan muun muassa Chanda Mwaban kovan laukauksen. Kertaalleen Echiabi Okodugha jo tuuletti maalia, mutta JJK puolustus siivosi pallon maaliviivalta. JJK tuli kuitenkin tasoihin. RoPS puolustus purki huonosti, ja Tommi Kari vapautti Namin läpiajoon, ja korealainen viimeisteli varmasti. Lisäajalla RoPS pääsi iskemään. Echiabhi Okodugha vapautti Musondan, eikä nopea sambialainen erehtynyt läpiajossaan.

Pettynyt Priha ja JJK

JJK:n Jukka-Pekka Tuomanen oli pettynyt.
-Pelasimme heikon pallollisen pelin ja menetimme vielä yliajalla arvokkaan pisteen. Tämä syö miestä aika raskaasti.
Ville Priha oli myös synkkänä.
- Tämä oli meille kuuden pisteen ottelu. Olemme hävinneet sekä KuPSille että RoPSille, joten eihän tilanne häävi ole. RoPS oli tänään selvästi parempi joukkue. Meidän hyökkäyspeli on mielikuvituksetonta eikä pallo pysy ylhäällä, puolustaminen on epävarmaa eli ongelmia on monella osa-alueella.

RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen

Hienosti vasempana puolustaja raatanut Ville Syväjärvi iloitsi voitosta.
- Honka tappion jälkeen tämä maistuu hyvälle. Meinasimme taas menettää pelin, mutta onneksi lopussa pääsimme iskemään.
Mika Lumijärvi nautti voitosta.
- Hankala peli, kun menimme mukaan JJK:n lönköttelyyn. Parhaimmillaan pelaamme todella nopeasti, ja homma aukeni vasta, ulosajojen jälkeen. Tämä oli tärkeä voitto, koska on meillä ollut huonoa tuuriakin.

Luettu 934 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309