ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 30 kesäkuu 2009 03:00

Otteluennakko: RoPS - JJK

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Sarjanousija JJK on yksi RoPSin päävastustajista. RoPS taistelee sarjapaikastaan, joten kyseessä on kuuden pisteen ottelu. JJK porskutteli alkukierrokset nousijan innolla, mutta kauden edetessä bensa on käynyt vähiin. Erittäin tärkeää on, että RoPS pystyy nollaamaan katkeran Honka-tappion. Sailetin ja Chibangan pelikunto on arvoitus. Jos miehet ovat sivussa, keskikentällä voidaan nähdä Syväjärvi.

Taktiikka:

JJK:n keskikenttä ei ole kovin tasokas, joten RoPSin 4-2-3-1 ryhmitys taannee keskialueen hallinnan. RoPS on pallollisena huomattavasti vierasjoukkuetta taitavampi, mutta ongelmaksi muodostuu JJK:n todennäköisesti varovainen vierastaktiikka, jolloin pallon alla on jatkuvasti runsaasti pelaajia, ja myös kärjet puolustavat. Hyökkäyspelin nopeus korostuu, jottei JJK:n puolustus ehdi organisoitua. RoPSin on edelleen parannettava maalintekopaikkojen hyödyntämistä. Valmentaja Priha on tehnyt jatkuvasti muutoksia taktiikassaan. Ryhmitys on vaihdellut 4-4-2:sta jopa 4-5-1:een. Toimivimmaksi on osoittautunut koostumus, jossa Tommi Kari pelaa hyökkäävässä roolissa keskikentällä ja kärjessä ovat vahva Lahtinen ja nopea Nam. JJK pyrkii koko joukkueen kurinalaiseen puolustamiseen. Priha ei ole vakuuttanut taktisella osaamisellaan, ja jos RoPS pääsee kontrolloimaan peliä, Prihan työkalupakista tuskin löytyy keinoja pelin kääntämiseen.

Seuraa tätä:

RoPSin hyökkääjä Christopher Musonda aloitti kauden yksinäisenä kärkenä, mutta valmennusjohdon oivallus siirtää hänet laitaan on puhkaissut nopean ja taitavan pelaajan uuteen kukkaan. Käytännössä Musonda on pelannut laitahyökkääjänä ja leikannut voimakkaasti keskelle. Musonda suojaa hyvin palloa ja haastaa rohkeasti kaksinkamppailuihin. Musonda ei ole kliininen viimeistelijä, mutta jos "tarjoilu" keskikentältä pelaa, on hän osoittautunut pystyvän maalintekoon suhteellisen hyvällä prosentilla. Vastaansa Musonda saa JJK:n runkopelaajiin kuuluvan Anssi Virenin. Viren on kokenut konkari, joka on yleensä pelannut paljon topparina, mutta on sopeutunut hyvin laitapakin tontille. Viren ei ole erityisen nopea, ja jos Musonda haastaa hänet vauhdissa, menee sambialainen heittämällä ohi.

Arvio: RoPS voittaa.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 966 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309