ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 kesäkuu 2009 11:38

Lumijärvi - Saileti jatkaa RoPSissa kauden loppuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lumijärvi Mika Lumijärvi

Rovaniemen Palloseuran liigajoukkueen valmennuksesta vastaavat kauden loppuun asti Mika Lumijärvi ja Zeddy Saileti. Kaksikko pestattiin tehtävään toukokuun lopulla, kun RoPS vapautti virolaisen Valeri Bondarenkon tehtävistään.

RoPS haki uutta valmentajaa ja sai paljon yhteydenottoja, mutta seuran johto päätyi Lumijärveen ja Sailetiin.

- Aloitamme kesän aikana kartoituksen uudesta päävalmentajasta vuodelle 2010. Valmentajan tehtäviin tuli jo kymmenkunta hakijaa, mutta seura on tyytyväinen Lumijärven ja Sailetin valmennukseen ja päätti antaa vastuun heille loppukaudeksi, kertoo puheenjohtaja Risto Niva.

Mika Lumijärven mukaan työnjako Sailetin kanssa on sovittu selväksi.

- Minä vastaan harjoitusten vetämisestä ja pelin johtamisesta. Pelisysteemi ja kokoonpano sovitellaan ja keskustellaan Zeddyn kanssa. Niin kauan kuin Zeddy pelaa, vastuu on luonnollisesti hieman enemmän minun kontolla.

"Vapautunut meno"

Lumijärvi on vastannut viimeisen viikon joukkueen tekemisistä, kun Saileti on ollut käymässä kotimaassaan Sambiassa. Sunnuntain liigaottelussa Jaroa vastaan Saileti on mukana.

- Joukkueessa on tosi hyvä tunnelma. Tietyissä pelaajissa on näkynyt huomattava muutos varsinkin henkisellä puolella. Nyt tekemisissä on vapautunut meno, Lumijärvi kuvailee.

Yksi uudelleen heränneistä on nigerialainen keskikenttämies Echiabhi Okodugha.

- Harjoituksissa on pelattu paljon pienpelejä. Pelaamiseen on haettu lisää aggressiivisuutta ja liikettä, Lumijärvi kertoi.

 Zeddy Saileti

Mweetwa mietityttää

Joukkueen terveydentila on kohtalaisen hyvä. Hyökkääjä Ncihimunya Mweetwaa on odoteltu jo peleihin, mutta sunnuntain Pietarsaaren pelissä häntä ei nähdä ainakaan aloituksessa.

- "Drogba" on maksimissaan 15-20 minuutin pelikunnossa. Hän varoo edelleen tekemisiään, joten katsotaan miten asiat edistyvät, Lumijärvi arvioi.

Jos sambialaiskärki ei kuntoudu täysin, Lumijärven mielestä on viisasta ryhtyä katselemaan uutta voimaa hyökkäykseen.

- Jossakin vaiheessa pelaajatilanne on katsastettava uudestaan. Tietyille paikoille on varsin vähän vaihtoehtoja nimenomaan laadukkaista pelaajista.

Kun muutama liigajoukkue on monen viikon EM-kisatauolle, RoPS aloittaa Jaro-pelistä varsin tiiviin jakson. Pietarsaaresta joukkue matkustaa suoraan Tampereelle kohdatakseen TamU:n ensi keskiviikkona. Juhannuksen jälkeen odottavat kotipelit Honkaa (28.6.) ja JJK:ta (1.7.) vastaan.

- Meillä vastaava pitkä tauko näyttää osuvan elo-syyskuulle, Lumijärvi huomasi.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 765 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309