ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 03 kesäkuu 2009 23:51

RoPS hakee jatkopaikkaa Suomen Cupissa lähes parhaalla miehistöllään

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kohtaa perjantaina Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa Vaasassa Kolmosen VPS-j:n. Veikkausliigassa ensimmäisen voittonsa sunnuntaina HJK:sta ottanut rovaniemeläisryhmä ei lähde löysäilemään alemman sarjan joukkuetta vastaan. Cup-kilpailujen tapaan Suomen Cup tarjoaa usein mojovia yllätyksiä ja viime kaudella RoPS joutui Kakkosen Warkaus JK:n yllättämäksi, vieläpä kotikentällä.

- Meidän on tärkeä ajaa omaa pelitapaamme sisään, eikä mihinkään peliin ole varaa lähteä huonolla asenteella, vasta yhden ottelun RoPSia luotsannut Mika Lumijärvi sanoo.
- Valmentajanvaihdoksen jälkeen meidän on tärkeä kokeilla muutamia uudistuksia kenttäryhmityksessämme ja saada onnistumisia alle.
RoPSin vahvuudesta puuttuvat pelaava toinen valmentaja Zeddy Saileti, joka palautuu alkukauden kovasta otteluruuhkasta, nilkkavaivainen Marko Koivuranta ja samoin pientä nilkkavammaa poteva maalivahti Kwon.
- Kari-Pekka Syväjärvi olisi joka tapauksessa pelannut tämän pelin, jottei häntä tarvitse heittää kylmiltään kentälle, jos Kwonille sattuu jotain.
- Ville Syväjärvi on yhden kortin päässä pelikiellosta, joten emme riskeeraa Jaro-ottelua hänen osaltaan, Lumijärvi kertoo.

RoPS kokeilee Vaasassa kahden kärjen taktiikkaa, kun Nchimunya Mweetwa hakee pelituntumaa Christopher Musondan rinnalla.
- Tämän lisäksi kokeilemme todennäköisesti myös kahden miehen keskikentän keskustaa aiemman kolmion sijasta. Tavoittelemme onnistumisia ja lisää tehoja hyökkäyskalustollemme, Lumijärvi kertoo.

Mika Lumijärvi kokee olevansa valmiimpi valmentaja liigajoukkueen peräsimessä, kuin edellisellä kerrallaan RoPSissa vuosina 2004 – 2005.
- Kokemus on tuonut rauhallisuutta ja kokonaisvaltaisemman näkemyksen. Pelaajat ovat taitavia ammattilaisia, eikä heitä tarvitse opastaa joka pikkuseikassa. Harjoittelussa uskon pelinomaisuuteen ja riittävään tempoon. Myös tietty yksinkertaisuus on valttia. Kaikki harjoittelussa on lähdettävä pelin ehdoista, kun puhutaan liigapelaajista.

Työnjako valmennuskaksikolla on selkeä.
- Minä suunnittelen harjoitukset. Zeddy taas tuntee pelaajat ja vastustajat ja hänellä on iso rooli taktiikan luomisessa, Lumijärvi kertoo.

© 2009 RoPS  

Luettu 490 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309