ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 kesäkuu 2009 13:14

Uusi komento, uudet kujeet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Väliaikainen valmentaja Mika Lumijärvi sai unelma-alun toiselle pestilleen RoPS:ssa. Chanda Mwaba, Godfrey Chibanga, Ville Syvärvi ja Kari-Pekka Syväjärvi voiton juhlissa. Väliaikainen valmentaja Mika Lumijärvi sai unelma-alun toiselle pestilleen RoPS:ssa. Chanda Mwaba, Godfrey Chibanga, Ville Syvärvi ja Kari-Pekka Syväjärvi voiton juhlissa.

Se oli kuin elokuva, jonka oli katsonut jo aikaisemmin. Tai tuttu kirja.

Juonenkäänteet olivat juuri niin kuin viime vuoden syyskuussa Keskuskentällä. Silloin RoPS katkaisi yhdeksän voitottoman ottelun putken kaatamalla HJK:n Zeddy Sailetin ja Titi Essomban maaleilla. Samalla varmistui sarjapaikka.

RoPSin silloinen valmentaja Valeri Bondarenko ylisti joukkueensa saaneen joukkuehenkensä takaisin.

Eilen Susivoudissa RoPS katkaisi kuuden ottelun voitottoman putken Zeddy Sailetin järjestämällä, ja Jeferson Piresin viimeistelemällä maalilla. Samalla jäi sarjajumbon tontti KuPSin hoidettavaksi.

RoPSin väliaikainen valmentaja Mika Lumijärvi ja keskikenttäpeluri Chanda Mwaba ylistivät joukkueen saaneen joukkuehenkensä takaisin.

Paluu kuin unelma

Lumijärvi tuskin olisi voinut saada parempaa alkua toiselle pestilleen RoPSin peräsimessä.

Pelikello tikitti 15:ttä minuuttia, kun Christopher Musonda riisti pallon HJK-toppari Pyry Kärkkäiseltä, veivasi miehen ympäri ja pelasi pallon Sailetille.

Loisto-ottelun pelannut tuore kakkosvalmentaja käänsi pallon maalin edustalle, josta Pires siivosi HJK-vahti Ville Wallenin torjunnasta palanneen pallon maaliin.

- Haaveilin ennen ottelua, että jos pisteen tästä saisi, Lumijärvi kertoi helpottuneena.

RoPSille oli kuitenkin tarjolla jotain paljon parempaa. Kauden ensimmäinen voitto. Siitä kaikkein halutuimmasta, HJK:sta, sarjakärjestä.

Ilmaiseksi se ei kuitenkaan tullut. Jokainen sinisessä paidassa pelannut pelasi kauden parhaan ottelunsa. Antoi enemmän kuin aikaisemmissa kotiotteluissa yhteensä.

- Tahtotaso ja halu voittaa ottelu oli valtava. Kentällä oli 11 jätkää, jotka pisti kaikkensa likoon, Lumijärvi ihasteli.

Lumijärvi ja Saileti olivat hioneet RoPSin peliryhmitykseen muutamia muutoksia. Muun muassa maalin tehnyt Pires oli ensi kertaa tällä kaudella avauksessa. Näkyvä muutos entiseen oli toki sekin, että peliaikaa saivat vaihtopenkiltä myös omat kasvatit Mika-Matti Maisonvaara, Juha-Pekka Inkeröinen ja Jukka Yrjänheikki.

"RoPS ei huono nippu"

Toisella puoliajalla HJK painoi myötätuulen avulla pelin väkisin RoPSin maalille ja rakenteli useita vaarallisia tilanteita.

- Me haluttiin pelata hyvin, mutta ei se mennyt ihan niin kuin suunniteltiin, liigan alkukauden tähtipelaaja Sebastian Sorsa harmitteli.

Viimeisen kymmenen minuutin hermoilun aikana vakuuttavasti pelannut RoPS-vahti Kwon poimi maalille tulleet pallot kuin marjat mättäästä ja rauhoitti viisaasti peliä.

- RoPS ei ole todellakaan niin huono nippu, kuin sarjataulukko näyttää, HJK:n valmentaja Antti Muurinen joutui myöntämään. Haukuttu ja ryvettynyt oli juuri kaatanut suuren ja mahtavan.

Sellaista on jalkapallo.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 988 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309