ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 kesäkuu 2009 02:28

RoPS avasi voittotilinsä sarjajohtajan kustannuksella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin uusi päävalmentajapari Mika Lumijärvi ja Zeddy Saileti saivat unelma-alun työlleen, kun RoPS otti kauden avausvoittonsa kaatamalla ennen sunnuntain kierrosta sarjaa johtaneen HJK:n.

RoPSin kauden ensimmäisen maalin kotikentällä teki Jeferson Pires. Valmentaja Mika Lumijärvi säkenöi tyytyväisyyttä taiston tauottua.
- Hieno taistelu joukkueelta, jokainen antoi kaikkensa, osa jopa enemmän kuin kyvyt olisivat edellyttäneet. Haluan lähettää terveisiä Veikkaajan vedonlyöntianalyytikko Edi Pejicille, joka arvioi meidät sarjan ylivoimaisesti huonoimmaksi joukkueeksi, jolla ei ole mitään mahdollisuuksia HJK:a vastaan, Lumijärvi hehkutti.

RoPSin parhaat pelaajat olivat erinomaisen varmaotteinen maalivahti Kwon, keskikentän pohjalla peliä kontrolloinut Saileti, vahvasti töitä tehnyt Chileshe Chibwe ja varmasti pelannut toppari Stephen Kunda.

Valmennusjohto oli istuttanut Echiabhi Okodugan vasemmaksi laitapuolustajaksi pelaamaan HJK:n nopeaa ja vaarallista Sebastian Sorsaa vastaan. Janne Turpeenniemen ollessa pelikiellossa kenttäryhmitystä rukattiin niin, että Pires pääsi ensi kerran avauskokoonpanoon. Ottelun alussa RoPS oli aggressiivinen ja pääsi voimakkaan myötätuulen avustamana painamaan hyökkäyksiä kohti HJK:n maalia. Klubin aloitus oli hieman flegmaattinen, ehkä kolmas peli viikon sisään painoi jo jaloissa. Heti alkuhetkillä Chanda Mwaba pelasi seinäsyötöllä Pireksen vapaaksi, mutta brassi ei saanut laukausta aikaiseksi. RoPS prässäsi ylhäältä ja Christopher Musondan ja Mwaban karvauspeli aiheutti ongelmia HJK:n puolustuksen pelinavaamiselle. Avausmaali syntyi melkoisen sählingin seurauksena. Zeddy Saileti antoi keskityksen maalille, Pyry Kärkkäinen pääsi päineen väliin, mutta pusku maalivahti Wallenille oli aivan liian kova. Wallen pudotti pallon ja paikalle rynnännyt Pires tälläsi pelivälineen verkkoon. Maalin jälkeen RoPS jatkoi painostustaan, ja etenkin Chileshe Chibwe oli jatkuvasti vaarallinen. Nyt Chibwe myös auttoi voimakkaasti puolustusta. Pian Musondalle aukeni paikka, mutta täysin vapaassa tilanteessa veto jäi kevyeksi, ja Wallen torjui varmasti. RoPS toimitti pallon toisenkin kerran HJK:n verkkoon, mutta Mwaban tekemä maali hylättiin paitsiona.

Toiselle puoliajalle Antti Muurinen vaihtoi kentälle Juho Mäkelän ja haki voimaa hyökkäyksiin. Tuuli voimistui ja pallo leijaili usein täysin arvaamattomasti. RoPS selvisi puoliajan alun Klubin rynnistyksestä. Valeri Popovits ei pystynyt tällä kertaa ihmeisiin ja hänen tilalleen vaihdettiin Jarno Parikka. HJK sai otetta pelistä ja hyökkäsi, keskitykset ja läpisyöttöyritykset päätyivät kuitenkin erinomaisesti peliä lukeneen Kwonin hyppysiin. RoPSillakin oli hetkensä, ja kovassa maalinedushässäkässä Mwaba vedettiin nurin monen mielestä rangaistuspotkun arvoisesti. HJK:n Paras tekopaikka siunaantui Mäkelälle, jonka aivan maalin edestä lähtenyt laukaus kuitenkin kimposi hienosti pelanneen Stephen Kundan jalan kautta maalin yli. RoPS suoritti useita vaihtoja, ja kentälle pääsivät Jussi Inkeröinen, Mika-Matti Maisonvaara ja Jukka Yrjänheikki. RoPS kesti HJK:n painostuksen ja neljä minuuttia tuomarin antamaa lisäaikaa. Pillin lopulta soidessa kauden avausvoitto oli tosiasia. HJK sortui tehottomuuteen, sillä se ampui vain kerran maalia kohti.

RoPSilla iloinen ilme

Pelin jälkeen Chanda Mwaba kertoi joukkueen muuttuneesta tilanteesta valmentajan vaihdon jälkeen.
- Avausvoitto on tietenkin henkisesti hyvin tärkeä. Meillä on nyt todella hyvä henki ja kaikilta löytyy taistelutahtoa. Harjoituksissa on aivan eri meininki kuin aiemmin. Nyt treenaamme kovemmalla tempolla ja valmentajat puhuvat vähemmän kuin Valeri, Mwaba naureskeli.
Lumijärvi oli tyytyväinen hyvin alkaneeseen urakkaan.
- Jokainen antoi kaikkensa. Saimme lyhyessä ajassa rukattua myös erikoistilanteita parempaan suuntaan. Emme niistä nyt maalia tehnyt, mutta onnistuimme puolustamaan HJK:n yksitoista kulmaa.
Lumijärvi kertoi Pireksen ansainneen paikkansa avauksessa harjoituksissa.
- Pires ei ole kärkipelaaja, vaan linkki tai piilokärki. Bondarenko kokeili häntä väärällä pelipaikalla.
Lumijärvi ei suunnitellut otteluita vielä kovin pitkälle.
- Hoidamme Zeddyn kanssa cupin ottelun Vaasassa perjantaina ja Jaro-rästipelin. Sen jälkeen täällä voi olla puikoissa ihan eri miehet.
Lumijärvi kertoi Nchimunya Mweetwan pelaavan Suomen Cupin ottelussa Kolmosen Vaasan Palloseuran Junioreja vastaan.
- Hän saa perjantaina tärkeitä minuutteja alle.

HJK oli väsynyt

HJK:n Sebastian Sorsa kertoi otteluruuhkan tuntuneen jaloissa.
- Emme olleet parhaillamme kovan viikon päätteeksi. Silti ei auta selitellä. Tappion jälkeen fiilikset eivät ole hyvät. Olimme ajoittain reilusti RoPSia jäljessä ja terävyys puuttui. Ehkä me lopun painostuksella olisimme ansainneet pisteen, mutta voitto oli aika kaukana, Sorsa tuumi.

Antti Muurinen jakoi tunnustusta vastustajalle.
- RoPS ei ole todellakaan niin huono joukkue kuin sarjataulukko näyttää. Taitoa ryhmässä on vaikka kuinka paljon. Ottelu oli kaksijakoinen. RoPS hallitsi ensimmäistä jaksoa ja olisi voinut tehdä useammankin maalin. RoPS hyökkäsi taitavasti ja monipuolisesti, olimme koko ajan askeleen jäljessä. Toisella jaksolla olimme niskan päällä, mutta meitä ei nyt siitä palkittu.

Muurinen kehui alkukaudesta kovasti parjatun Susivoudin kentän kuntoa.
- Nurmi oli nyt hyvä. Meidän olisi pitänyt pelata enemmän maassa, mutta usein peli meni roiskimiseksi.
Muurinen halusi erikseen jakaa tunnustusta RoPSin tolppien väliin.
- Kwon on kyllä erinomainen maalivahti, todella varma esitys tänään.

 

Luettu 548 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309