ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 touko 2009 11:14

Otteluennakko:RoPS - HJK

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Susivouti su 31.5. klo 18.30

Asetelma:

RoPS teki odotetun ratkaisun, kun Valeri Bondarenko sai potkut. Valmentajanvaihdon piristävä vaikutus näkyy varmasti. Turpeenniemen pelikielto tuli huonoon saumaan, mutta Syväjärvi on kelpo paikkaaja. HJK on koko liigan ennakkosuosikki. Sen materiaali on erityisesti hyökkääjien osalta laaja. Heikkona kohtana voidaan pitää kapeaa puolustusta ja etenkin toppariparia, joka ei ole laadultaan muun joukkueen luokkaa.

Taktiikka:

Valmennuskaksikko Lumijärvi - Saileti tuo uusia elementtejä RoPSin peliin. Todennäköisesti puolustusta tiivistetään selkeällä porrastuksella, ja topparit varmistavat aiempaa selvemmin.

Bondarenkon RoPSin yksi ongelma oli surkea erikoistilannepelaaminen. Vaikka aikaa on ollut vähän, nähtäneen jo nyt paremmin organisoitua puolustuspelaamista oman pään erikoistilanteissa ja selkeästi roolitettuja ja vaarallisempia kulma- sekä vapaapotkuja hyökkäyspäässä. HJK pelaa 4-4-2 ryhmityksellä, mutta jos Popovits on kentällä, siirrytään 4-2-3-1 systeemiin. Keskialue on taitava ja hyökkäyksiin tullaan etenkin Sorsan vauhdikkailla nousuilla. Jos TamU pelissä loukkaantunut Taulo ei pelaa, ottaa Bah paikan keskeltä ja Oravainen tulee laitaan. HJK on pelaava joukkue, ja sen tyyli sopii taitavalle RoPSille rikkovia vastustajia paremmin.

Seuraa tätä:

Zeddy Saileti vs. Valeri Popovits. Veikkausliigan historiassa on kolme ulkomaalaispelaajaa, jotka ovat olleet kansainvälistä tasoa, ja ovat pelanneet liigassa poikkeuksellisen pitkän uran, Zeddy Saileti, Valeri Popovits ja Alexei Eremenko. Koko kolmikko on ollut niin hyvä, että he olisivat voineet luoda menestyksekkään uran myös Suomea suuremmissa jalkapallomaissa. "Viimeisinä mohikaaneina" ovat jäljellä Saileti ja Popovits. Molempien askel on jo verkkainen, mutta miesten pelikäsitys on edelleen huippuluokkaa. Toivottavasti molemmat pelaavat edes osan ottelua, sillä tämä voi olla viimeinen tilaisuus nähdä maestrot yhtä aikaa Rovaniemellä. Kumpi loistaa Susivoudilla, Lapin Kuningas vai Tsaari?

Arvio:

RoPS on herännyt ja heikommasta materiaalista huolimatta yltää pisteeseen, eikä kotivoittokaan ole mahdottomuus. HJK on kompastunut ennenkin Rovaniemellä.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 613 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309