ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 touko 2009 11:55

"Kun pelaajia ei voi vaihtaa"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lumijärvi (vas.) ottaa toistaiseksi valmennusvastuun RoPSissa pelaajavalmentaja Zeddy Sailetin kanssa. Virolainen Valeri Bondarenko sai eilen potkut joukkueen peräsimestä. Mika Lumijärvi (vas.) ottaa toistaiseksi valmennusvastuun RoPSissa pelaajavalmentaja Zeddy Sailetin kanssa. Virolainen Valeri Bondarenko sai eilen potkut joukkueen peräsimestä.

Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueen päävalmentaja Valeri Bondarenko sai eilen kokea tutun kohtalon rovaniemeläisjoukkueen peräsimessä. Liigajumboksi valahtaneen RoPSin päävalmentaja erotettiin.

Tarina on napapiirillä lähes tulkoon varma kesän merkki. Viime keväänä Bondarenko hälytettiin RoPSin peräsimeen, kun liigastarttiin oli aikaa noin viikko.

Tuolloin RoPS oli jo ennen kauden alkua ehtinyt erottaa belgialaisen päävalmentajansa Tom Saintfietin, joka toimi RoPSin valmentajana vain reilun kahden kuukauden ajan.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva kommentoi Saintfietin erottamista Lapin Kansassa 22.3.2008:

- Hänellä ja joukkueella meni sukset ihan täysin ristiin.

- Pelaajilta ja joukkueenjohdolta tuli viimeisen liigacupin pelin jälkeen niin paljon palautetta, ettei ollut enää muuta tehtävissä.

Samat lauseet tuntuvat toistuvan keväästä toiseen. Bondarenkonkin erottamisen syyksi mainitaan heikon menestyksen lisäksi luottamuspula pelaajien ja valmentajan välillä.

- Vääntöä on ollut jo pitkin kautta, mutta tilanne kiristyi tiistai-iltana, Risto Niva kertoo.

Palaverista toiseen

Niva piti palaverin joukkueen kapteenin Joonas Ikäläisen, pelaajavalmentaja Zeddy Sailetin ja joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemen kanssa tiistai-iltana. Pitkään venyneen keskustelun lopputulos oli se, että RoPSin johtokunta piti keskiviikkoaamuna kokouksen, jossa se päätti Bondarenkon erottamisesta.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala lomailee parhaillaan Espanjassa, eikä Lapin Kansa tavoittanut häntä kommentoimaan tapahtunutta.

- Johtokunta päättää meillä tällaisista asioista. Vanha totuus on se, että pelaajia ei voi vaihtaa. Jotain oli tehtävä, Niva jatkoi.

- Toivottavasti tämä tilanne herättää joukkueen pelaamaan niin kuin pitää.

Toistaiseksi RoPSin valmennusvastuun ottavat kakkosvalmentajana toiminut Mika Lumijärvi ja pelaajavalmentaja Zeddy Saileti.

He luotsaavat joukkueen sunnuntaiseen kotiotteluun HJK:ta vastaan.

- Näitä tilanteita on tullut RoPSissa vastaan niin usein, että nyt pitää edetä rauhassa ja miettiä pysyvämpää ratkaisua.

- Alkuviikosta selvitämme onko valmentajia vapaana, mutta tässä vaiheessa mistään nimistä ei ole hajuakaan.

"Kukaan ei kuollut"

Potkut saanut Bondarenko otti asian vastaan tyylilleen uskollisena.

- Tämä on normaali tilanne ammattilaistasolla. Kun tulosta ei tule, päävalmentaja saa lähteä. Kukaan ei ole kuollut, Valeri Bondarenko totesi.

- Tässä vaiheessa en halua puhua enempää joukkueen tilanteesta. On vain hyväksyttävä tapahtunut.

Virolaisvalmentaja ehti valmentaa RoPSia viime kauden ja tämän kevään ajan.

Bondarenko teki keväällä 2008 1+1 vuotisen sopimuksen, jonka optiokausi päätettiin käyttää.

Tällä kaudella RoPS on saanut kuudesta ottelusta kokoon vain kaksi pistettä, kahdella tasapelillä. Sunnuntain kotiottelussa RoPS kohtaa liigakolmosen HJK:n.

Miia Vatka
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 1278 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309