maanantai, 25 touko 2009 10:54

RoPS putosi sarjajumboksi

RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen peräsi joukkueeltaan taistelua. RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen peräsi joukkueeltaan taistelua.

RoPS putosi Veikkausliigan viimeiselle sijalle hävittyään sarjan "jumbofinaalin" VPS:lle numeroin 2-0. VPS:n maaleista vastasivat Tony Björk ja Antonio Inutile. Kokonaisuudessaan RoPSin esitys oli hengetön, eikä se missään vaiheessa pystynyt haastamaan kotijoukkuetta.

- Eipä ollut paluu entiselle kotikentälle sellainen, kuin olin toivonut, manaili kapteeni Joonas Ikäläinen, joka vielä viime kaudella edusti VPS:aa

VPS pelasi ensimmäisen kotiottelun uuden valmennuskaksikon Petri Vuorinen - Juha Reini alaisuudessa. Kaksikko oli saanut joukkueen selvästi piristymään, ja VPS tuli otteluun reippaalla hyökkäyspelillä

RoPSin lähtökohdat otteluun olivat vaikeat, sillä keskikentän ankkurina vahvoja otteita esittänyt White Simwanza oli pelikiellossa varoitustilin täyttymisen takia, ja Zeddy Saileti sivussa jalkakrampin takia.

VPS hallitsi suvereenisti

VPS aloitti pelin ryminällä, painoi pelin väkisin RoPSin päätyyn ja maalivahti Kwon joutui esittämään useita torjuntoja.

VPS:n täydellisestä hallinasta kertovat ensimmäisen puoliajan laukaukset: VPS ampui viidesti maalia kohti ja kuusi kertaa ohi maalipuiden. RoPSin ainoa laukaus viuhui yli maalin.

VPS:n painostus johti maaliin jo ottelun 12. minuutilla. Tero Koskela ja Jyri Hietaharju rakensivat laukaisupaikan Tony Björkille, joka ampui pallon puolustajan kautta alanurkkaan. RoPS pääsi heti maalin jälkeen tilanteeseen, mutta Chileshe Chibwe tälläsi pallon aivan maalin edestä yli.

Pelin kulku ei tästä kääntynyt, vaan VPS lisäsi johtoaan. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Antonio Inutile iski pelivälineen kulman jälkitilanteesta verkkoon. RoPS haki piristystä peliinsä vaihdolla, kun täysin yössä vaellellut Echiabhi Okodugha vaihdettiin Jussi Inkeröiseen

Toisen puoliajan alussa RoPS pääsi paremmin peliin mukaan, ja pyrki hyökkäämään. Hyökkäysvoimaa haettiin vaihtopenkiltä, kun Mika-Matti Maisonvaara korvasi Godfrey Chibangan. RoPSin yritykset olivat kuitenkin tehottomia ja takaa-ajo tyssäsi Janne Turpeenniemen toiseen varoitukseen ja ulosajoon. Turpeenniemen oli pakko rikkoa läpi pyrkinyttä VPS-peluria. Tämän jälkeen VPS oli lähempänä lisämaaleja. Pisteet jäivät ansaitusti Vaasaan ja RoPS putosi liigan viimeiseksi kahdella pisteellään.

Ikäläinen vaati taistelua

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko oli todella pettynyt.

- Nukuimme täysin ottelun alun ja menetimme samalla pelin, Bondarenko muotoili.

- Esityksemme oli täysin haluton. Vasta kahden maalin tappioasemassa alettiin pelata, Ikäläinen totesi pettyneenä.

- Meidän on herättävä taistelemaan pisteistä, kapteeni päätti.

VPS:n valmentaja Juha Reini oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen, mutta pettynyt pelin tasoon.

- Puoli tuntia pelasimme hyvin ja noudatimme sitä pelisysteemiä mitä olemme joukkueeseen ajaneet. Sen jälkeen pelin taso laski niin surkeaksi, että jos olisin istunut katsojana, olisin lähtenyt kotiin. Onneksi RoPS oli tänään niin huono, että tuokin esitys riitti voittoon, Reini sanaili.