ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 touko 2009 01:26

RoPSilla sysimusta ilta Vaasassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS hävisi ponnettoman esityksen jälkeen Veikkausliigan jumbofinaalin Vaasassa numeroin 2 – 0. Kotijoukkue iski ratkaisevat maalit jo ottelun alkupuoliskolla ja verkkoa heiluttelivat Tony Björk ja Antonio Inutile.

Tappion seurauksena RoPS putosi sarjassa viimeiseksi vain kaksi pistettä keränneenä. Jobinpostia tuli myös seuraavaa HJK-peliä ajatellen. Janne Turpeenniemi ajettiin kahdella keltaisella ulos, ja mies on pelikiellossa seuraavassa ottelussa.

VPS pelasi ensimmäisen kotiottelun uuden valmennuskaksikon Petri Vuorinen – Juha Reini alaisuudessa. Kaksikko oli saanut joukkueen selvästi piristymään, ja VPS tuli otteluun reippaalla hyökkäyspelillä. RoPS joutui otteluun vaikeista asetelmista White Simwanzan kärsiessä pelikieltoaan ja Zeddy Sailetin ollessa sivussa pohjakrampin takia. Keskikentän pohjalla pelasivat Ville Syväjärvi ja Chanda Mwaba. Edes Hietalahden hyväkuntoinen nurmi ei auttanut RoPSia kääntämään kurssiaan.

VPS aloitti vahvasti, ja maalivahti Kwon joutui esittämään useita torjuntoja. VPS:n painostus johti maaliin jo ottelun 12. minuutilla. Tero Koskela ja Jyri Hietaharju rakensivat laukaisupaikan Tony Björkille, joka ampui pallon puolustajan kautta alanurkkaan. RoPSin ainoa paikka tuli Chileshe Chibwelle, joka ampui kuitenkin pallon läheltä yli. Ottelun 21. minuutilla Antonio Inutile iski pallon kulman jälkitilanteesta verkkoon. Echiabhi Okodugha oli todellinen pettymys laidallaan, ja hänet otettiinkin Jussi Inkeröisen tieltä vaihtoon.

Hyökkäysvoimaa haettiin vaihtopenkiltä, kun Mika-Matti Maisonvaara korvasi Godfrey Chibangan. RoPSin yritykset olivat kuitenkin tehottomia ja takaa-ajo tyssäsi Janne Turpeenniemen toiseen varoitukseen ja ulosajoon. Tämän jälkeen VPS oli lähempänä lisämaaleja, kun Hietaharju ampui vaparin tolppaan. Pisteet jäivät ansaitusti Vaasaan ja RoPS putosi liigan viimeiseksi kahdella pisteellään.

RoPSin riveissä päät painuksissa

RoPSin asema sarjataulukon hännillä alkaa olla jo tukala. Valmentaja Valeri Bondarenkon mukaan ottelu hävittiin jo alussa.
- Emme olleet hereillä ja vastustaja pääsi rokottamaan. Sen jälkeen emme pystyneet kääntämään ottelun kulkua.
Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi ruoti ottelua tarkemmin.
- Olimme nukuksissa ottelun alussa. Kahden maalin jälkeen Vaasakin pelasi sen verran heikosti, että meidän olisi pitänyt päästä peliin mukaan. Suorituksemme oli tänään kuitenkin täysi nolla. Emme pysty luomaan maalipaikkoja, ja jos jonkun saammekin, ne tuhritaan järjestään.
Turpeenniemen mukaan epäonnistumiset näkyvät jo joukkueen itseluottamuksessa.
- Kyllähän tämä nakertaa. Kaipaisimme aggressiivisuutta ja asennetta. Tällä menolla tästä ei hyvää seuraa, joukkueenjohtaja summasi.

Luettu 1067 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309