ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 touko 2009 18:42

RoPS jahtaa avausvoittoaan Vaasasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kohtaa kolmannessa perättäisessä vierasottelussaan VPS:n sunnuntaina. Kyseessä on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä ottelu, sillä VPS on sarjassa viimeisenä vaivaisella yhdellä pisteellä ja RoPS toiseksi viimeisenä kahdella pisteellä.

VPS:n peli on ollut alkukauden umpisolmussa, ja joukkueen valmentaja Tomi Kärkkäinen erosi itse tehtävästään. Joukkueen valmennusvastuun ottivat kakkosvalmentaja Petri Vuorinen ja urheilutoimenjohtaja Juha Reini. Ensimmäisen ottelu uudella valmennusjohdolla toi tappion TPS:aa vastaan vieraissa. RoPSin kohtaaminen on ensimmäinen kotiottelu valmentajanvaihdoksen jälkeen, ja yleensä vaihdoksen aiheuttama piristysruiske on vahvimmillaan juuri ensimmäisissä kotipeleissä.

RoPS lähtee kuitenkin luottavaisesti jahtaamaan pisteitä Hietalahdesta. Joukkueen pallollinen peli on kulkenut hyvin, mutta hyökkääminen on ollut tehotonta. Samalla myös oma pää on vuotanut liikaa. Viiden ottelun maaliero onkin 3 – 8. Töitä joukkueella on siis vielä paljon edessä. Lisämurheen VPS-otteluun toi White Simwanzan pelikielto. Pelinsä hyvin löytäneen ja joukkueensa selkeään parhaimmistoon kuuluvan Sambian maajoukkuemiehen korvaaminen keskikentän pohjalla on vaikeaa. RoPSin rinki ei ole leveä, joten todennäköisesti Simwanzan paikalle istutetaan Ville Syväjärvi ja ”Syviksen” paikalle vasemmaksi laitapuolustajaksi tulee joko Mika-Matti Maisonvaara tai Marko Koivuranta. Koivuranta onnistui Hakaa vastaan mukavasti ja pelannee avauksessa Vaasassa.

RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi lähtee mietteliäänä Vaasa-peliin.
- Jumbofinaali, eihän sitä tällaista olisi toivonut, Turpeenniemi nauraa.
- Tämä on meille ja ”Vepsulle” erittäin tärkeä peli. Silti peli muitten joukossa, sillä kaikista voi ottaa kolme pistettä. Varsinkin alkukaudesta joukkueet ovat keskenään hyvin tasaväkisiä. Mitä olen VPS:n pelejä seurannut, on heillä ollut samanlaisia ongelmia kuin meilläkin. Tuuria ei ole ollut vähääkään ja maalinteko on yhtä tuskaa. Nyt homma voi aueta molemmillakin.
Turpeenniemen mukaan ottelu on varmasti tasaisen.
- VPS:n valmennusjohto vaihtui ja joukkue on varmasti piristynyt.

Joukkueenjohtaja uskoo Syväjärven ottavan Simwanzan paikan keskikentän pohjalla.
- Valmennuskaksikolla (Bondarenko-Saileti) onkin miettimistä tilanteessa, sillä vaikka Ville sopiikin erinomaisesti puolustavaan rooliin, eihän pallollisena ole Whiten luokkaa.

RoPSilta on edelleen sivussa Nchimunya Mweetwa.

© 2009 RoPS  

Luettu 460 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309