ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 touko 2009 10:57

Erikoistilanteet RoPSin tuho

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kaksi Hakan maalia tarjoillut Sebastian Strandvall (oik.) jahtaa palloa RoPSin ainoan maalintekijän Chileshe Chibwen kanssa. Taustalla Chanda Mwaba. Kaksi Hakan maalia tarjoillut Sebastian Strandvall (oik.) jahtaa palloa RoPSin ainoan maalintekijän Chileshe Chibwen kanssa. Taustalla Chanda Mwaba.

Valkeakosken Haka teki sunnuntaina kolme erikoistilannemaalia ottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan ja voitti 3-1 (2-0) nousten jalkapalloliigan kärkeen. Ottelun ainoan pelitilannemaalin teki Chileshe Chibwe, mutta se oli laiha lohtu Valeri Bondarenkolle.

- Pelasimme ensimmäisen vartin taktiikan mukaan omalla tasollamme ja saimme jonkinlaista painettakin Hakan päähän, mutta sen jälkeen Chibwen hieno maali oli ainoa positiivinen asia pelissämme, Bondarenko tunnusti.

RoPS:lla oli alussa kolme kulmapotkua, mutta ne eivät olleet erityisen vaarallisia. Hakan tehtyä avausmaalinsa hieman onnekkaasti Sebastian Strandvallin vapaapotkun muutettua suuntaa muurista RoPS:n pelistä katosi idea jonnekin.

- Ehkä jonkinlainen väsymys iski. Joka tapauksessa pelissä ei ollut avausvartin jälkeen enää sellaista aggressiivisuutta kuin alussa.

- Erityisen pettynyt olen erikoistilanteiden pelaamiseen. Jos toinen tekee vapaapotkuista kolme maalia, niin siinä on pari liikaa, Bondarenko sanoi.

Holopaisen puskut

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Pietari Holopainen puski 18. minuutilla takatolpalta 2-0 ja 63. minuutilla hän nousi toppareiden keskellä korkeimmalle puskien 3-1-maalin.

- Meillä on joukkueessa vain kaksi hyvää pääpelaajaa, muilla puolustuslinjan pelaajilla ei oikein riitä pituus. Oli harmi, että Ville Syväjärvi sairastui juuri ennen ottelua eikä pystynyt pelaamaan, hänellä on ollut hyvä asenne pääpalloissa, Bondarenko sanoi.

RoPS:n edellisestä voitosta Hakaa vastaan on kulunut aikaa lähes 13 vuotta, syyskuussa 1996 RoPS voitti kotonaan 1-0. Valkeakoskelta ei ole haettu voittoa kertaakan vuoden 1992 jälkeen.

Hakan valmentaja Olli Huttunen myönsi ottelun ratkenneen erikoistilanteisiin.

- Tiesimme RoPS:n aloittaneen ottelut hyvin ja tarkoitus oli puolustaa tiiviisti ilman hienouksia ja iskeä vastahyökkäyksillä.

- Meillä on juuri nyt muutenkin kokoonpano-ongelmia, kun avainpelaajia on sivussa ja muutama joutui pelaamaan lievästi loukkaantuneena, Huttunen sanoi.

- Pelimme ei missään vaiheessa ollutkaan hienoa, mutta se oli tehokasta Jos olemme vahvoja erikoistilanteissa, niin miksemme käyttäisi vahvuuksiamme, Huttunen jatkoi.

Chibwen unelmaveto

Chibwe teki maalinsa unelmavedolla 25 metristä 58. minuutilla vasempaan ylänurkkaan. Aivan lopussa vaihdosta puoliajalla tullut Jeferson Pires laukoi tolppaan, mutta kunnollisia tekopaikkoja RoPS ei juuri kyennyt luomaan.

RoPS:lla ei juuri onnistujia ollut. Chibwe ja Chanda Mwaba väläyttivät muutaman kerran tekniikkaansa, mutta heillekin tuli liikaa harhasyöttöjä. Kärkimiehet ajautuivat paitsioihin aivan liian usein.

RoPSin vierasreissut jatkuvat ensi viikonvaihteessa, kun joukkue kohtaa tämän hetken jumbofinaalissa VPS:n Vaasassa.

Juha Aaltonen
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 700 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309