maanantai, 18 touko 2009 01:29

Haka löi tehottoman RoPSin

RoPSin Valkeakosken kirous ei helpottanut sunnuntain liigakamppailussa Tehtaan kentällä. RoPS on viimeksi vienyt pisteet Hakan kotikentällä vuonna 1996, eikä pisteitä irronnut nytkään.

RoPSin vahvasta alusta huolimatta isännät veivät pelin nimiinsä lukemin 3 – 1. RoPSin ainokaisen teki Chileshe Chibwe ja Hakan maaleista vastaisivat Sebastian Strandfvall ja Pietari Holopainen kahteen otteeseen. Ottelu oli numeroitaan tasaisempi, mutta RoPS kärsi edelleen tehottomuudesta. Palloa pyöriteltiin ajoittain hienosti, mutta hyvistäkään paikoista palloa ei saatu kertaa useammin maaliin. Haka vastaavasti oli erikoistilanteissaan tehokas.

RoPSin Ville Syväjärvi sairastui kuumeeseen ennen ottelua, ja hänet korvasi kentällä Marko Koivuranta. Flunssa-aalto yrittää saada otettaan joukkueesta, sillä hyvin pelannut Echiabhi Okodugha joutui tulemaan puoliajalla pois kentältä kurkkukivun takia.

Ottelun alussa kotijoukkue oli hermostunut, ja RoPS sai otteen pelistä. Vaikka pallonhallinta oli vierailla, ei todellisiin maalipaikkoihin päästy. Haka iski jo 9 minuutin kohdalla vastahyökkäyksellä, mutta Kwon torjui Mikko Innasen lähentelyn.

Haka pääsi pian peliin mukaan, ja Jan Mattilaa rikottiin aivan rangaistusalueen rajalla, kun ottelua oli pelattu 11 minuuttia. Sebastian Strandvallin vapaapotku muutti suuntaa RoPSin muurista ja pallo kimposi verkon perukoille, 1 – 0. Vain 7 minuuttia myöhemmin Haka sai taas vapaapotkun, nyt 25 metrin päästä maalista. Strandvall tavoitti keskityksellään Pietari Holopaisen, joka puski komeasti kauden neljännen maalinsa, ja kotijoukkue johti jo 2 – 0.

Vieraiden paras paikka tuli Chanda Mwaballe, joka kuitenkin ampui 16-rajalta niukasti ohi. RoPS-kärki Christopher Musonda ja Holopainen kolhivat toisiaan, ja miehiä jouduttiin paikkailemaan pukukopissa, mutta onneksi molemmat pääsivät takaisin peliin.

RoPS pääsi muutaman kerran hyvin hyökkäyksiin laitojen kautta. Hyvätkin keskitykset Hakan puolustus kuitenkin hoiteli hyvin Diego Corbachen johdolla. Ensimmäisen puoliajan kulmapotkut menivät RoPSille puhtaasti 0 – 5 ja laukaukset Hakalle 4 – 3. Eli RoPS oli pelissä mukana, mutta Haka hyödynsi paikkansa huomattavasti vieraitaan paremmin.

Tehottomuus vaivaa

Toisen puoliajan alussa RoPS piti palloa, mutta hyökkäyspeli oli tehotonta. Kaivatun kavennuksen iski viimein ottelun 57. minuutilla Chileshe Chibwe. Hyökkäys oli komea. Musonda pudotti rinnallaan Janne Turpeenniemen syötön Chibwelle, joka jysäytti kunnon pommin 25 metristä maaliin. Viime kauden maalipyssy avasi maalitilin kauden viidennessä ottelussa. RoPSin takaa-ajo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Holopainen teki illan toisen maalinsa jälleen Strandvallin tarjoilusta. Nytkin laukaus kimposi maaliin RoPS-puolustajan selästä. Vaihdosta kentälle tullut Jeferson Pires toi hetkeksi piristystä RoPSin peliin, mutta pian brassi vaipui näkymättömiin. White Simwanza otti varoituksen, ja kauden neljäs kortti tietää tärkeälle keskikenttämiehelle huilia VPS-otteluun.

Ottelun viime hetkillä RoPS sai paineen päälle. Godfrey Chibangan kaukolaukauksen Haka-vahti Janne Korhonen torjui. Pian Pires karkasi läpi ja laukoi kohti alanurkkaa. Veto jysähti tolppaan ja kentälle kimmonneeseen palloon ehti ensimmäisenä Musonda, mutta Korhonen venytti hyvän torjunnan.

Viiden ottelun jälkeen RoPSin voittotili on yhä avaamatta.

RoPS tuskailee maalinteon kanssa

Iloisia ilmeitä oli vaikea löytää RoPSin joukkueesta tappion jälkeen.
- Hallitsemme otteluja tehottomasti, ja vastustaja rokottaa meitä vastaan todella hyvällä prosentilla. Saamme tehdä valtavan määrän töitä maalin eteen, ja meille tehdyt maalit menevät sisään luvattoman helposti, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi manaili.
Turpeenniemen mukaan erityisesti erikoistilanteet ovat joukkueelle ongelma.
- Meille on tehty paljon maaleja erikoistilanteista tai niiden jälkitilanteista. Aggressiivisuus ja organisoituminen ovat puutteellista ja vastustajia jää vapaaksi. Vastaavasti me saamme paljon erikoistilanteita mutta emme pysty niissä edes uhkaamaan vastustajan maalia, Turpeenniemi jatkoi.