ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 touko 2009 21:08

PoroParlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Poroisäntänä Ari Putaansuu Poroisäntänä Ari Putaansuu

Rovaniemi on liigapaikkakunta!

Ottelu:
Su 10.5. RoPS – IFK Mariehamn 0 - 0

Poroisäntä:
Nimi:
Ari Putaansuu

Jalkapallotausta: Pelaajana alasarjoja viitosdivisioonasta Kolmoseen neljällä vuosikymmenellä (1979 – 2003). Seuroina Muurolan Yritys, Petäjäskosken Voima Veikot, Tervolan Palloseura ja FC Muurola. Nykyisin Putaansuu kuuluu puulakijoukkue Etuotteen kantaviin voimiin.
Valmentajana noin 10 vuotta. Hän on valmentanut tyttäriensä joukkuetta RoPSissa aina nappulaliigasta RoPSin naisten edustusjoukkueeseen saakka.

Fanijoukkueet: RoPSin kannattaja aina poikavuosista asti, kun RoPS pelasi II-divisioonaa. Tuolloin kentällä kirmasivat muun muassa RoPSin nykyinen toimitusjohtaja Jouko Kiistala ja joukkueenjohtaja Jorma ”Bimbe” Turpeenniemi. Ulkomainen suosikkiseura löytyy monen muun suomalaisen tavoin Englannista.
”Liverpoolia olen kannattanut aina. Lauantai-illan TV2:n Englannin liiga-lähetykset Aulis Virtasen selostamina sytyttivät kipinän”, Putaansuu muistelee.
”Virtasen repliikki”mustavalkovastaanottimissa punapaitainen joukkue on vasemmalta oikealle hyökkäävä” on ikimuistoinen”, Putaansuu nauraa.

Poroerottelu
Miten ottelu meni?
”Ottelun ratkaisi kentän huono kunto. Kenttä ei mahdollistanut kunnollista pelinrakentelua, vaan peli oli pitkän pallon roiskimista. Näin kummankaan keskikenttä ei päässyt peliin mukaan. Taitavampi kotijoukkue kärsi tästä fyysistä vastustajaa enemmän. Molempien joukkueiden alakerrat onnistuivat hyvin. Tällä hetkellä RoPSilla toimii erityisen hyvin maalivahtipeli. Kwon on nopea maalivahti, joka lukee erinomaisesti peliä ja hallitsee koko rangaistusaluetta. Vaikeuksia RoPSilla on maalinteossa. Kolmessa ottelussa on osuttu vain kerran, ja kahdessa kotiottelussa on hukattu kolme rangaistuspotkua. Toki ”kynnöspellolla” on vaikea ampua myös pilkkuja”, poroisäntä Putaansuu analysoi peliä.

Pelin kohokohta: Mika-Matti Maisonvaaran loistava läpisyöttö Zeddy Sailetille. Ottelun ratkaisu oli lähellä, sillä jos Zeddyä ei olisi rikottu, hän olisi normaalisti tehnyt maalin. Myös seurannut rangaistuspotku olisi onnistuessaan ratkaissut pelin.

Terveiset tuomareille: Koko kolmikolta hyvää työtä. Päätuomari Hätilä ei ole ollut rovaniemeläisten suosiossa, mutta nyt hän tuomitsi hyvin.

Ottelun pelaaja: RoPSin kapteeni Joonas Ikäläinen. Hän hallitsi ilmatilaa omalla maalilla ja oli lähellä ratkaista hyökkäyspäässä. Paras peli Ikäläiseltä RoPSissa tähän mennessä.

Sarvia ja papanoita:
Kolme sarvea:
Rovaniemi on liigapaikkakunta! Ei ole itsestäänselvyys, että Lapissa pelataan jalkapalloa korkeimmalla tasolla. Tämä unohtuu monesti.
Kaksi sarvea: Evakkokenttä Susivoudin viehättävä puistomainen miljöö.
Yksi sarvi: Äitienpäiväpeli.

Markku Saukko
© 2009 Uusi Rovaniemi 

Luettu 1589 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309