ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 touko 2009 17:46

Joonas Ikäläinen johdattaa joukkonsa haastamaan Hakaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin etelän kiertue jatkuu sunnuntaina Valkeakoskella Hakan vieraana. Joukkue vietti lauantaina vapaa-aikaa Tampereella ja meni seuraamaan TPV – Viikingit Ykkösen ottelua ennen illan valmistavia harjoituksia.

RoPS lähti matkaan jo keskiviikkona, mutta pitkä reissu ei ollut vielä rähjäännyttänyt ainakaan kapteeni Joonas Ikäläistä.
- Tämä käy minulle pienestä lomasta, sillä kotona pikku viikarit huolehtivat siitä ettei tekeminen lopu kesken, kahden pienen lapsen isä nauraa.
- Nyt on saanut nukkuakin pitkään, kun pienet herätyskellot ovat kotona, Ikäläinen jatkaa.
- Toki pitemmillä reissuilla alkaisi jo ikävä painaa.

Ikäläinen tietää Hakan vaikeaksi vastustajaksi.
- Hankala peli on tulossa. Tehtaan kenttä on iso, ja siinä on pidettävä oma pakka tiukasti kasassa, jottei Haka saa liikaa tilaa. Meidän on oltava tarkkana.
Ikäläinen uskoo RoPSin mahdollisuuksiin.
- Pelimme on parantunut koko ajan ja haastamme tosissaan Hakan. Jyväskylässä pelasimme hyvin 70 minuuttia, mutta pelihän kestää reilut 90 minuuttia. Keskittyminen ei saisi herpaantua, kuten meille on nyt muutaman kerran käynyt.
RoPS lähtee hakemaan Ikäläisen mukaan tosissaan pisteitä ”Tehtikseltä”.
- Joukkueessa on hyvä henki. Zeddyllä ja Chilellä on pieniä kolhuja JJK-pelin jäljiltä, mutta eivätköhän molemmat ole pelikunnossa.

Haka on ollut RoPSille todella vaikea vastus. Edellinen voitto liigaottelusta on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1996. Vuonna 2002 RoPS ylsi vieraissa 2 – 2 tasapeliin, ja pistejakoon päästiin myös kaudella 1999 ja kahdesti kaudella 1998.

Kärkkäinen teki itsensä näköisen ratkaisun

Viime kaudella VPS:aa edustanut Ikäläinen kommentoi myös valmentaja Tomi Kärkkäisen eroa.
- Yleensä valmentajat roikkuvat mukana viimeiseen asti, vaikka joukkueen peli olisi umpisolmussa. Kärkkäisen ratkaisu lähteä itse, sopii miehen luonteelle. Hän on aina tehnyt kaikkensa joukkueen eteen, ja tuollainen uhrautuminen on hänelle tyypillistä. Kärkkäinen on hieno ihminen ja arvostan hänet korkealla. Hän ei pelkää vaikeitakaan ratkaisuja, entinen VPS-toppari kommentoi.

© 2009 RoPS 

Luettu 608 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309