ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 13 touko 2009 13:20

RoPS pelaa etelän reissulla kaksi ottelua

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura lähtee keskiviikkona koko loppuviikon kestävälle pelireissulle. Torstaina on ohjelmassa Veikkausliigan toisen kierroksen rästiottelua JJK:a vastaan, joka jouduttiin siirtämään Harjun kentän huonon kunnon takia huhtikuun lopulla. Sunnuntaina RoPS kohtaa Valkeakosken Hakan normaalin ohjelman mukaisesti Tehtaan kentällä.

RoPS matkustaa keskiviikkona Jyväskylään ja yöpyy siellä. Torstaina pelataan tärkeä liigaottelua ja perjantaina joukkue matkustaa Valkeakoskelle. Haka-pelin jälkeen bussi suuntaa kulkunsa takaisin pohjoiseen, joten reissupäiviä ja kilometrejä kertyy melkoisesti.

Erityisen tärkeä ottelu on nousijajoukkue JJK:n kohtaaminen. Talven liigacupissa joukkueet tasasivat pisteet Ounashallissa. Veikkausliigan sarjataulukossa RoPS on yhdellä pisteellään viimeisenä ja JJK sijalla 12 kahden tasapelipisteen turvin. JJK ei ole onnistunut vielä kertaakaan maalinteossa liigataipaleellaan. RoPSin kohtaaminen on iso peli myös JJK:n kannalta, ja sarjanousijan huuma kannattelee joukkuetta etenkin kotiotteluissa. Torstaina Harjun stadion vetää varmasti melkoisen yleisömäärän.
- Kova ottelu on tulossa, ja JJK on niitä joukkueita joilta meidän on otettava pisteitä myös vieraissa, RoPSin valmennusjohtoon kuuluva Mika Lumijärvi kertoo.
Lumijärven mukaan etenkin IFK Mariehamnia vastaan käyty 0 – 0 tulokseen päättynyt peli oli lupauksia antava.
- Meillä oli kaikki voiton avaimet käsissämme. Epäonnistuimme rangaistuspotkussa, mutta muitakin tilanteita pelin ratkaisuun oli. Dujilon ulosajon jälkeen meidän olisi pitänyt hyökätä rohkeammin ja hakea voittoa. IFK oli pelkästään puolustusasemissa.
Lumijärveä mietityttää Harjun kentän kunto.
- Jos kenttä on edes kohtuullisen hyvässä kunnossa meidän mahdollisuutemme paranevat. Olemme pyrkineet pelaamaan omaa lyhytsyöttöpeliämme myös huonokuntoisella kotikentällämme, eli pelitapaa ei ole muutettu. Kenttien parantuessa pääsemme paremmin oikeuksiimme.

Lumijärvi ennakoi RoPSin lähtevän kotiotteluista tutulla taktiikalla JJK:n kaatoon.
- Viime kauden ongelmana olivat surkeat vieraspelit. Nyt pyrimme pelaamaan samalla tavalla sekä kotona että vieraissa. On jopa mahdollista, että JJK-peliin lähdemme hieman hyökkäävämmin kuin Inter ja IFK-otteluihin.
- RoPSia aikanaan edustanut Mika Lahtinen on vaarallinen hyökkääjä, ja puolustuksemme on otettava hänet todella huolellisesti. Vastaavasti Christopher Musonda aiheuttaa kiireitä JJK:n toppariparille, Lumijärvi lupaa.

Joukkueen terveystilanne on ennallaan, ja sivussa ovat edelleen Nchimunya Mweetwa ja Jarno Tenkula.

Turneen toisessa ottelussa RoPS kohtaa Hakan.
- Ottelu on etukäteen JJK-peliä vaikeampi, Lumijärvi pohtii. Haka on ollut RoPSille todella vaikea vastus. Edellinen voitto liigaottelusta on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1996. Vuonna 2002 RoPS ylsi vieraissa 2 – 2 tasapeliin, ja pistejakoon päästiin myös kaudella 1999 ja kahdesti kaudella 1998.

Kokonaisuudessaan Lumijärvi on vierasreissun suhteen toiveikas.

- Avausvoitto helpottaisi paineita. Sarja on erittäin tasainen ja me pystymme varmasti haastamaan vierasreissun vastustajamme.

© 2009 RoPS 

Luettu 1015 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309