ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 11 touko 2009 02:10

RoPS avasi pistetilinsä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS avasi pistetilinsä kauden kolmannessa ottelussaan. Äitienpäiväillan taistelu IFK Mariehamnia vastaan kuhmuraisella Susivoudin nurmella päättyi maalittomaan tasapeliin. Ottelun luonteen määritteli huonokuntoinen kenttä. Maassa pelaaminen oli vaikeaa ja pallo kimpoili minne sattuu. Joukkueet joutuivat pelaamaan paljon ilmassa, ja ottelusta muodostui fyysistä vääntöä.

Ottelun erikoisuuksiin kuului RoPSin hukkaama rangaistuspotku. Hukattu pilkku ei sinänsä ole erikoista, mutta kyseessä oli jo viides peräkkäinen epäonnistunut yritys. Zeddy Sailetin laukaus jysähti tolppaan, ja RoPS ei ole Valeri Bondarenkon valmennuskaudella onnistunut kertaakaan pilkulta. Edellinen onnistuminen liigajoukkueita vastaan on kauden 2008 liigacupista, jolloin Chanda Mwaba onnistui. Valmentajana oli Tom Saintfiet.

Kokonaisuudessaan RoPS hallitsi ottelua, mutta IFK oli ajoittain vaarallinen hyökkäyksissään. Kuitenkin IFK esitys jäi vaisuksi, sillä huonon kentän fyysisessä painissa vahvan joukkueen olisi odottanut pystyvän parempaan. RoPSin esitys oli edellistä ottelua huomattavasti parempi. Joonas Ikäläinen alkaa löytää topparin tontilla todellisia kapteenin elkeitä ja yhteistyö varmasti pelanneen, ja ottelun parhaaksi valitun Stephen Kundan kanssa alkaa toimia. Maalivahti Kwon pelasi erinomaisen ottelun. Otti kiinni muutaman pahan paikan, ja auttoi puolustusta aktiivisella ja rohkealla pelaamisellaan ajoittain kaukanakin maaliltaan. Kwonin avaukset olivat suorastaan erinomaisia, eivätkä keskityspallot tuota ulottuvalle vahdille ongelmia. Keskikentän pohjalla White Simwanza pelasi erinomaisen pelin ja alkaa täyttää odotuksia. Miehen eleetön sijoittuminen suojasi hyvin puolustuslinjaa ja kaukaa annetut vaparit maalille olivat vaarallisia. Kulmapotkutilaston RoPS voitti 10 – 4. Useimmat jäivät vaarattomiksi. Loppuhetkillä Chanda Mwaban antamista kulmista Ikäläinen oli lähellä maalintekoa.

Ottelun ensimmäinen maalipaikka syntyi noin 10 minuutin kohdalla, kun Chileshe Chibwe ja Zeddy Saileti pelasivat Echiabhi Okodughalle vetopaikan, mutta Gustaf Långbacka torjui laukauksen. RoPS pystyi nyt myös hyökkäämään laidoilta, ja Ville Syväjärven ja Janne Turpeenniemen nousut loivat painetta IFK:n maalille. Ottelun toinen maalipaikka tuli IFK:lle, mutta Arsim Gashin laukaus meni ohi ja seuraavassa tilanteessa Kwon torjui Ante Simunacin lähentelyt. Aivan puoliajan lopulla RoPS sai kaksi maalipaikkaa. Ensin Joonas Ikäläinen jatkoi päällään Simwanzan pitkän vapaapotkun vain hiukan ohi tolpan. Seuraavassa hyökkäyksessä Chanda Mwaba syötti Zeddy Sailetin läpi, vanha maesto pelasi nousseelle Syväjärvelle, mutta puolustajan ratkaisuyritys epäonnistui.

Toiselle puoliajalle Pekka Lyyski heitti Sasha Anttilaisen kentälle, ja IFK saikin hetkeksi otetta pelistä. Kwon joutui torjumaan liki peräkkäin Anttilaisen ja Tamas Gruborovicsin laukaukset. Ottelun paras maalipaikka syntyi, kun vaihdosta sisään tullut Mika-Matti Maisonvaara vapautti pitkällä syötöllään Zeddy Sailetin. IFK-toppari Mate Dujilo runnoi Sailetin kentän pintaan. Seuranneen rangaistuspotkun Saileti tälläsi tolppaan. Dujilo sai tilanteesta punaisen kortin, ja ote siirtyi täysin RoPSille. RoPS sai vielä pari hyvää paikkaa, joissa Mwaba vapautti ensin Christopher Musondan ja sitten Sailetin, mutta molempien yritykset epäonnistuivat. Avauspiste oli RoPSille tärkeä, mutta kitkerän makuinen.

Saileti harmitteli rankkarikirousta

Zeddy Saileti oli tyytyväinen peliin, mutta pettynyt epäonnistumiseensa rangaistuspotkusta.
- Olisimme voineet ottaa kolme pistettä ja se olisi meille kuulunutkin. Pelasimme hyvin. Olemme nyt hukanneet kahdessa pelissä kolme rangaistuspotkua ja kyllä se on epäonnea. Myös paineet alkavat tuntua, kun pallon taakse astelee, joukkueen isähahmo tilitti.

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko oli tyytyväinen joukkueen pelilliseen ilmeeseen.
- Etenkin toisella jaksolla kontrolloimme peliä. Pystyimme vastaamaan IFK:n fyysiseen peliin ja pelitapamme alkaa löytyä. Olemme hukanneet kolme rangaistuspotkua ja se on aivan uskomatonta. Bondarenkon mukaan rangaistuspotkuja kyllä harjoitellaan.
- Harjoittelu on kuitenkin aivan eri asia kuin pelitilanne, sillä treeneissä ei ole paineita.

IFK tyytyväinen pisteeseen, mutta puhetta Susivoudin kentästä riitti

IFK:n kapteeni Mika Niskala oli tyytyväinen lopputulokseen.
- Alusta oli todella vaikea pelata. Tiesimme, että tästä tulee taistelupeli. Meillä oli paikkamme tehdä maali, mutta tietenkin ulosajon ja rankkarin jälkeen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen. RoPSilla on paljon taitavia pelaajia, ja jos heille antaa tilaa, niin pelin hallinta kääntyy kyllä RoPSille. Ulosajon jälkeen tilaa tuli ja olimme vaikeuksissa.

IFK:n valmentaja Pekka Lyyski oli tyytyväinen pisteeseen, mutta suomi kovin sanoin pelialustaa.
- Ottelutapahtumiin nähden olen tyytyväinen pisteeseen, mutta tällainen kenttä ei saisi olla liigassa pelialustana, sillä tässä ei voi pelata oikeaa jalkapalloa. En sano tätä selitelläkseni, koska uskon, että RoPS kärsii tästä alustasta vielä meitä enemmän. RoPS on todella taitava joukkue, eikä sen taito pääse tässä esille. Toki mekin pelaisimme paremmalla kentällä eri tavalla, mutta uskon jopa, että tämä alusta suosii monia vierasjoukkueita.
Lyyski ei pitänyt kenttää vaarallisena, mutta sanoi kentän laskevan pelin tasoa liikaa.
- Nämä pelaajat ovat ammattilaisia, ja ansaitsevat paremman alustan. Myös yleisö ansaitsisi tasokkaamman pelin.

Lyyski otti laajemminkin kantaa liigan olosuhteisiin.
- Puheet kuppi-istuimista ovat pelkkää höpötystä. Niitä ei tarvita mihinkään, mutta kentän kunnolla on merkitystä itse pelin kannalta. Pelasimme viimeksi Finnair Stadionin luokattomalla tekonurmella. Kenttä oli erilainen toki, mutta käytännössä yhtä huono pelata kuin Susivouti. Myöskään se kenttä ei ole liigakelpoinen. On hienoa, että Rovaniemelle saadaan nykyaikainen tekonurmi, joka on hieno alusta. Helsingin vanha tekolattianurmi ei ole jalkapalloalusta, valmentaja latasi.

Luettu 498 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309