ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 08 touko 2009 02:04

RoPS tuhri mahdollisuutensa pilkulta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS aloitti Veikkausliigan kotiottelunsa värikkäiden vaiheiden sävyttämällä ottelulla FC Interiä vastaan.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Avausjakso oli Intrin, mutta toinen RoPSin. Inter iski maalinsa kolmen minuutin aikana. Maalinteosta vastasivat Guillano Grot ja Mika Ojala. Interin hahmoja oli myös peräti kaksi rangaistuspotkua torjunut Patrick Bantamoi.

Kahden rangaistuspotkun torjuminen samassa ottelussa ei ole Bantamoille uutta, sillä hän teki saman tempun kaudella 2007 TPS:aa vastaan.

RoPSin riveissä maalivahti Kwon teki voitavansa, toppari ja kapteeni Ikäläinen pelasi parhaan pelinsä RoPSin paidassa. Ville Syväjärvi taisteli esimerkillisesti, mutta vauhti ei tahdo riittää ylöspäin pelaamiseen. Keskikentällä Chanda Mwaba pelasi totuttua alempana ja pelasi usein hyvin palloa ylöspäin. Mies oli kuitenkin kaksinkamppailuissa köykäinen. White Simwanza oli ensimmäisen jakson Inter paineessa hätää kärsimässä, mutta toisella jaksolla hän pääsi paremmin peliin mukaan, kun Inter antoi siihen tilaa.

Ottelu pelattiin Susivoudin nurmikentällä, sillä Rovaniemen Keskuskentällä on käynnistynyt kauan odotettu remontti. Kenttä oli epätasainen ja teki maassa pelaamisen vaikeaksi.

Interin valmentaja Job Dragtsma osasi valita suoraviivaisen taktiikan kentän mukaan. Ottelun alun vierasjoukkue tuli vahvasti ja RoPS-vahti Kwon joutui venymään parhaaseensa Ojalan laukauksen edessä. Interin avausmaali syntyi näyttävästi ottelun 19. minuutilla. Claudio Verino katkaisi syötön omalla puolustusalueella ja avasi pitkällä pallolla. RoPSin keskuspuolustus arvio tilanteen väärin, ja Grot pääsi laukomaan vapaasti pallon verkkoon. Tilanteessa Stephen Kunda arvio tilanteen väärin, eikä Joonas Ikäläinen ollut varmistamassa selustaa. Heti aloituksen jälkeen RoPS hyökkäsi ja Echiabhi Okodugha ampui, mutta Bantamoi torjui hienosti. Pian Sami Sanevuori syötti Ojalan vapaaksi ja taituri tälläsi pallon verkkoon. Kaksi minuuttia Interin toisen maalin jälkeen Chileshe Chibwe pääsi avopaikkaan. Bantamoi torjui kovan laukauksen, ja Christopher Musonda pääsi puskemaan irtopallon kohti maalia, mutta Bantamoi venyi torjuntaan aivan yläriman alta.

Toisella puoliajalla Inter menetti pahasti otteensa, eikä saanut luotua käytännössä yhtään maalipaikkaa. Heti puoliajan alussa Okodugha kaadettiin rangaistusalueella. Chanda Mwaban rangaistuspotku suuntautui liian keskelle, ja oikein aavistanut Bantamoi torjui vedon. Varttitunti myöhemmin vaihdosta sisään tullut Ville Nikkari kaatoi Musondan. Musonda itse asettui ampumaan rangaistuspotkua, mutta jälleen Bantamoi oli parempi. RoPS hukkasi siis kaksi rangaistuspotkua samassa ottelussa. Viime kaudella joukkue sai yhteensä kaksi rangaistuspotkua eikä onnistunut niissäkään. RoPS hallitsi toista jaksoa, ja Dragtsma vaihtoi Alberto Ramirezin kentälle tukemaan puolustusta. RoPS loi vielä muutaman tilanteen, mutta viimeisen vartin kotijoukkue pelasi jo luovuttaneena.

Joonas Ikäläinen todella pettynyt

RoPS-kapteeni Ikäläinen oli ottelun jälkeen maansa myynyt. - Inter pelasi yksinkertaisen tehokkaasti. Me teimme vastaavasti yksinkertaisia virheitä. Pisteet lähtivät Turkuun liian helposti. Lisäksi kahden rankkarin menettäminen syö miestä.

Valeri Bondarenko: Dominoimme toista puoliaikaa

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko pyöritteli pelin kulkua tapansa mukaan.
- Annoimme pelin avausjaksolla Interin haltuun. Meillä ei ollut mahdollisuuksia Interin pitkissä palloissa. Toista jaksoa vastaavasti dominoimme selvästi. Sitten hukkasimme kaksi rangaistuspotkua.
Bondarenkon mukaan rangaistuspotkuja on kyllä harjoiteltu. Kysymykseen, miten on mahdollista, että hänen valmentajakaudellaan RoPS ei ole kertaakaan onnistunut rangaistuspotkusta virolainen ei löytänyt syytä.
- Tämä tosiasia kyllä satuttaa sydäntäni.

Dragtsma tyytyväinen avausjaksoon, mutta pettynyt toiseen

Ottelun jälkeen Job Dragtsma oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen.
- Kenttä oli todella vaikea. Sovitin taktiikan huonokuntoiselle kentälle ja pelasimme ensimmäisen puoliajan hyvin. Toisella puoliajalla hukkasimme otteemme täysin. Jouduin tekemään paljon vaihtoja, jotta emme menettäisi peliä.

Bantamoi riemuissaan

Ottelun hahmo Patrick Bantamoi oli pelin jälkeen täynnä iloa ja itseluottamusta.
- Olen torjunut enemmän rankkareita kuin päästänyt. Itseluottamukseni on niissä huipussaan, enkä tee koskaan aloitetta vaan odotan vetäjän ratkaisua. Chandan laukaus ei ollut huono, mutta olin varma minne se tulee ja ehdin hyvin mukaan.

Luettu 478 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309