ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 touko 2009 11:58

RoPS kohtaa kotiavauksessaan mestari Interin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloittaa Veikkausliigan kotiottelunsa isännöimällä hallitsevaa Suomen mestaria Turun Interiä. Ottelun lähtökohdat ovat joukkueilla varsin erilaiset. Ottelusiirtojen takia RoPSilla on kyseessä vasta toinen ottelu, kun Inter on pelaa jo viidennen pelinsä.

Inter on avauskierroksen synkän IFK Mariehamn-tappion jälkeen napannut kaksi voittoa ja tasapelin. Näyttääkin siltä, että mestari on pääsemässä tasolleen. Alberto Ramirez ja Claudio Verino ovat päässeet joukkueeseen sisään ja ovat täyttämässä Dominic Chatton ja Jos Hooiveldin isoja saappaita. RoPS pelasi avausottelussaan Lahdessa hyvin puoli tuntia, mutta kadotti sitten otteensa häviten lopulta selvästi maalein 4 – 1.

Viime aikoina Inter on ollut RoPSille paha vastustaja. Liigacupissa turkulaiset hakivat pisteet Ounashallista selvin 0 – 3 lukemin. Viime kaudella Turussa ottelu päättyi RoPSin 80 minuutin johdosta ja hallinnasta huolimatta 1 – 3 tappioon, ja Rovaniemellä päädyttiin maalittomaan tasapeliin.

Ottelun puitteet ovat tavallisuudesta poikkeavat. Kauan odotettu Keskuskentän remontti on alkanut, ja RoPS pelaa evakossa Susivoudin idyllisellä nurmikentällä. Kenttä on vuodenaikaan ja pohjoiseen sijaintiin nähden kohtuullisessa kunnossa. Paikalle siirretyillä katsomoilla kentälle on saatu 1200 istumapaikkaa, ja seisomapaikkoja on tarjolla kaikille halukkaille. Kentälle syntyy varmasti erinomainen tunnelma, sillä katsomat sijoittuvat aivan lähelle kentän reunaa.

RoPSin terveystilanne on helpottanut, sillä luottopuolustaja Janne Turpeenniemi palaa kokoonpanoon. Hyökkääjä Nchimunya Mweetwan paluuta saadaan kuitenkin odotella vielä pari viikkoa.

RoPS oli viime kaudella kova kotijoukkue ja lähtee jatkamaan tätä perinnettä. Inter on kova haaste, mutta RoPS ei aio peruutella. Joukkueen on otettava pisteitä heti ensimmäisistä kotiotteluista, jotta positiivinen peli-ilo löytyy. Kotiotteluiden alku on kuitenkin aika hankala, sillä heti Interin perään äitienpäivänä Susivoudille saapuu kovassa iskussa oleva IFK Mariehamn.

Bondarenko toiveikas

RoPSin valmentajan Valeri Bondarenkon mukaan valmistautuminen Inter otteluun sujuu normaalisti.
- Keskitymme huolellisesti kotiavaukseen. Lähtötilanteemme on helpompi, kuin Lahti-otteluun, sillä saamme sentään vedettyä muutamat harjoitukset luonnonnurmella ennen ottelua. Lahti-tappiota ei parane selitellä, mutta ensi kosketus nurmeen sarja-avauksessa ei ainakaan helpottanut tilannettamme.
Bondaranko on painottanut joukkueelleen aggressiivisemman pelin merkitystä.
- Tulemme iskemään kovaa kiinni vastustajaan. Bondarenko uskoo Janne Turpeenniemen olevan mukana kotiavauksessa.
- Jannen harjoituskautta ovat vaivanneet sairastelu ja varusmiespalvelus. Uskon kuitenkin hänen olevan pelikunnossa torstaina, vaikka hänen huippukuntoonsa on vielä matkaa.

Joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi on tutkinut Susivoudin kentän kuntoa.
- Kenttä on ihan hyvä. Säätiedotus on luvannut sadetta, ja pieni kosteus tekisi kuivalle pinnalle hyvää. Useamman päivän sade kuitenkin pehmittää vielä talviterässä olevan kentän. Jos kenttä on märkä ja siinä pelataan pari peliä (Inter to, ja IFK Mariehamn su) saattaa kenttä pysyä huonossa kunnossa koko kesän.

© 2009 RoPS

Luettu 1067 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309