ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 touko 2009 12:10

Kaksi päivää kotiavaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Susivoudin kakkoskenttä toimii RoPSin liigaotteluiden näyttämönä lähes koko kauden ajan. Kentän reunoilla on arviolta 1200 istumapaikkaa. Susivoudin kakkoskenttä toimii RoPSin liigaotteluiden näyttämönä lähes koko kauden ajan. Kentän reunoilla on arviolta 1200 istumapaikkaa.

Keskuskentän remontin vuoksi Susivoudin kentälle evakkoon joutunut Rovaniemen Palloseura aloittaa jalkapalloliigan kotiottelunsa torstaina, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari FC Ínter Turusta.

Lämpimien säiden ansiosta Susivoudin vielä yleissävyltään rusehtava nurmimatto viheriöi paikoin jo aidosti.

- Emme ole aikoihin päässeet pelaamaan kotiavausta näin hyvässä kunnossa olevalla kentällä, RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala vakuuttaa.

Aikaa on kulunut siitäkin, kun RoPS viimeksi pelasi virallisen ottelun Susivoudilla. Silloin elettiin 1980-luvun alkua ja pelattiin Mestaruussarjan karsintaa.

Maanantaina iltapäivällä kentän ympärillä ei ole vielä juuri muuta kuin Lapinaukealta viime viikolla tuodut katsomorakenteet, jotka tarjoavat yhdessä kentän oman katsomon kanssa arviolta 1200 istumapaikkaa.

Seisomapaikkoja kentän sivustoilla riittää yllin kyllin, mutta päätyihin yleisöä ei päästetä nurmen kulumisen ja puuttellisten turvajärjestelyjen vuoksi.

Kiirettä pitää

Kentän piirtäminen, lipunmyyntipisteiden pystyttäminen, mainostaulujen asentaminen, wc-tilojen järjestäminen, järjestyksenvalvonnan ja pysäköintipaikkojen organisointi. Siinä, miten paletti saadaan toimimaan ennen torstain avauspotkua, riittää vielä työsarkaa.

- Varmaan täällä vielä torstain vastaisena yönä maleksitaan, mutta hengissä näistä on ennenkin selvitty, Kiistala nauraa.

Työnjako RoPSin ja kaupungin välillä on selvä. Kaupunki vastaa kentän hoidosta ja kunnossapidosta, RoPS käytännössä kaikesta muusta.

Kaksi peliä neljän päivän sisään (7.5. Inter, 10.5. IFK Mariehamn) pitää kentänhoitajat kiireisinä. Myllätty nurmi kaipaa kylvöä, paikkuuta, tasoittelua, kastelua ja ennen kaikkea auringonvaloa.

- Kentän hoito ei ole halpaa ja se vaatii paljon töitä, mutta nyt meillä ei ole vastaavia kuluja Keskuskentällä, kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimenjohtaja Rauno Ylipaavalniemi kertoo.

Kiistala arvioi kauden mittaisen evakkoretken kustannuksien nousevan seuralle huomattaviksi, mutta ei vielä halunnut esittää luvuista tarkempaa arviota.

Lisenssiehdot taipuvat

RoPS on ollut jo pitkään Veikkausliigan lisenssitoimikunnan hampaissa Keskuskentän puutteellisten olosuhteiden vuoksi, ja se on päästetty pelaamaan liigassa poikkeuslupien avulla.

Susivoudille lisenssiehtojen mukaisia olosuhteita ei ymmärrettävästi rakenneta millään, joten pakkoraossa liiga on keventänyt vaatimuksiaan.

Edelleen poikkeusluvalla liigassa jatkava RoPS joutui huhtikuun loppuun mennessä tekemään lisenssikomitealle selvityksen lämmitettävän kentän rakentamisaikataulusta.

- Syyskuun lopun aikataulu on saatu kaupungilta, ja se on nyt liigan tiedossa, Kiistala sanoo.

RoPSin kotiottelut Susivoudin kentällä

Pysäköintialueet: Susivoudin hiekkakenttä sekä yliopiston ja Rantavitikan koulun parkkipaikat.
Liikennejärjestelyt: Korvanrannantiellä pysäköintikielto. Ottelun jälkeen liikennettä ohjataan Yliopistonkatua yliopiston suuntaan kaupungista poispäin.
Lipunmyynti: Myyntipisteet kentän molemmilla puolilla.
Kentälle kulkeminen: Susivoudin ns. ykköskentän molemmin puolin kohti lipunmyyntipisteitä.
WC-tilat: Kentän ympärille tuodaan Keskuskentällä käytössä olleet Bajamajat.
Sateen sattuessa: Katsomot eivät ole katettuja, mutta poikkeuksellisesti katsomoihin saa viedä kevyen sateenvarjon (20 cm).

  

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

 

Luettu 1073 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309